mysiauek Napisano 11 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2009 Pamiętam takie fotki,które puściłeś:część z nartowania,część z egzotycznej wysepki... Piękne to było! Niestety muszę zejść na ziemię,może nawet uciułał bym odpowiedni grosz,ale mam wiele ważniejszych planów/wydatków... Planuję więc wyłącznie Europę,czyli np.Włochy,może Słowenia,Francja itp.,czyli jakieś parę tysięcy złotych.Najfajniej byłoby mieć jakąś lokalizację blisko na narty i do morza,czy choćby niedaleką "przerzutkę". Ale na razie to tylko plany... Będe jednak wdzięczny za "wklejkę"! Kurcze ja tego nie mogę znaleźć, może JC pomoże? Szukałem w wielu tematach i tego jednego posta nie mogę znaleźć ... Ile masz do wydania? Bo można lecieć na Sri Lankę za 900ojro/14dni/all-inclusive Czyli: pare dni w Austrii a potem na któreś lotnisko w Niemczech i .... przygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 11 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2009 .... Ile masz do wydania? Bo można lecieć na Sri Lankę za 900ojro/14dni/all-inclusive ... To rzeczywiście przystępna cena. Na razie szacuję,że gdzieś ok 5 koła,ale te niepewne czasy mogą jeszcze skorygować plany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 12 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 Za 100ojro/osoba można zwiedzić sporo zakątków ziemi A jak wybierzesz opcje tylko ze śniadaniem to ... ech raju moj raju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 Bo można lecieć na Sri Lankę za 900ojro/14dni/all-inclusive Byłem kiedyś na Cejlonie ... hmmm piękna wyspa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 12 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 Byłem kiedyś na Cejlonie ... hmmm piękna wyspa O właśnie - i wart zainteresowania bo najtańszy kraj dalekiego wschodu. Niektórzy mówią, że to taka ichniejsza Białoruś. JC a fotki przykładowe gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 12 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 i tu mysiauku się z tobą nie zgodzę. fakt jest tanio na sri lance, gdyż będąc tam końcem października za wypożyczenie samochodu z klimatyzacją i kierowcą, który jednocześnie był przewodnikiem organizującym nam 6 dniowe tour de srilanka włącznie z noclegami dla 2 osób zapłaciłem 350 $ (benzyna wliczona w cenę) - swoją drogą to według mnie najlepszy sposób podróżowania po tej herbacianej wyspie. tak szczęśliwie się złożyło dzięki żonie, że dwa lata wcześniej byłem w tajlandii. i muszę stwierdzić, że tutaj naprawdę nastąpiło rozpasanie niskich cen. drewniany domek przy plaży z klimatyzacją, funem, łazienką i lodówką niecałe 60 pln za dobę (nie licząc braku zmywarki standard alpejski). wypożyczenie skutera na dobę 14 pln, benzyna wtedy koło 2 pln, śniadanie wypasione na plaży około 15 pln podczas gdy na ulicy 1,5-3 pln itd. najlepsze jest to, że odwiedziłem sobie dzielnicę chińską w bangkoku i o ile wszelkie precjoza u tajów były 5 krotnie tańsze niż w polsce, to chińczycy sprzedawali te same towary o połowę taniej od tajów ps. a srilankę polecam za niesamowite góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 JC a fotki przykładowe gdzie? Oj zdjęcia ... musiałbym skanować, bo to dawno było i nikt nie myślał o cyfrówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 12 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 i tu mysiauku się z tobą nie zgodzę. fakt jest tanio na sri lance, gdyż będąc tam końcem ....wyspie. Hmmm... W Tajlandii jeszcze nikt znajomy nie był. A Sri Lanka opanowana bo taniocha. Dzięki za opis Jak organizowałeś Tajlandię ? To już mam dwa miejsca potencjalnych wakacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 12 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 Ale zrobiło się gorąco:)-Tajlandia,Cejlon i tak dalej.A to wątek o zimowej pasji,o ludziach gór;)Oj czuć,że idzie lato:rolleyes: Też fajna propozycja,choć nie tak letnia;) http://canadianheli-skiing.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 Ale Was odciągnąłem od tematu... Śliczne dzięki za ciekawe propozycję!Może macie jakieś linki do sprawdzonych biur podróży,czy coś w tym rodzaju? ... ps. a srilankę polecam za niesamowite góry Ale nartowanie pewnie niemożliwe? No chyba,że maksymalnie ekstremalne - wracając do tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 12 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 Jak organizowałeś Tajlandię ? no więc jeszcze wtedy nieżonka pożyczyła przewodnik lonely planet od koleżanki, a następnie zakupiła bilety lotnicze do tajlandii. ja wydrukowałem sobie parę kartek informacji o walucie, języku itd. oraz oczywiście o dzielnicy bangkoku patpong oraz zakupiłem ubezpieczenie podróżne. no i wystartowaliśmy z katowic przez frankfurt. acha tuż przed lądowaniem w azji okazało się, że nie wzieliśmy przewodnika lp:) a później jedna noc w bangkoku, osiem dni na wyspie cosa mui i pięć dni zwiedzania bangkoku:) generalnie wszystko w ciemno, a więc najfajniej jak się da, bo najtaniej (nie licząc standardowych biletów lotniczych) i niezależnie. sam sobie sterem, żeglarzem i okrętem. wszystkie ceny w tajlandii są mocno zawyżone, ale oni lubią się targować wiec nie problem zejść z ceną za "roleksa" 500 pln do 30 pln za dwa dobra metoda to wchodzenie do lokalnych biur podróży i zbieranie folderów, a następnie organizowanie sobie samemu wycieczek według ich pomysłów. przykład - pół dnia snorklingu od osoby około 150 pln w bp. my pożyczyliśmy wspomniany już wyżej skuter i pojechaliśmy do najbliższej wioski położonej nad morzem. tam zapytaliśmy pierwszego lepszego gościa po ile u niego snorkling i od razu zostaliśmy jego klientami - dziesięcioosobowa łódź tylko dla nas dwojga, komplet płetwy, rurki maski w cenie no i wyprawa na rafę - pięć godzin pływania - 70 pln za całość jak do tej pory najlepsza kuchnia jaką doświadczyłem to tajska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 12 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 (edytowane) Ale nartowanie pewnie niemożliwe? możliwe, ale tylko dla fanów freerid'u po igielicie i to z dużą dozą fantazji Edytowane 12 Maj 2009 przez ravick97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 ... Też fajna propozycja,choć nie tak letnia;) http://canadianheli-skiing.com/ Ale pewnie koszta spore... Jednak po tym filmie chciałoby się spróbować,mimo jeszcze pewnych braków... Zawsze można zacząć od lżejszych stoków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 12 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 Igielit to w Polsce masz,a jeśli wybierzesz Johnny tak piękne plaże,jakie Koledzy prezentują-to jesteś sprzedany-zapomnij o górach;) A tu masz link do biura/to nie reklama!!!/http://www.vip-travel.pl/ A tu wyjazd do Chile,co prawda w tym roku,ale przykładowo zobacz jakie koszty http://sanblas.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=76&Itemid=1&gclid=CIWO_LKJhZoCFYE_3godanXsFA A tak na spokojnie-masz rację wystarczą Alpy,wybierz Alpy francuskie,ogrom terenu narciarskiego,piękne widoki,a gadać nie musisz,bo będziesz po nartach się zadowalać żoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 Igielit to w Polsce masz,a jeśli wybierzesz Johnny tak piękne plaże,jakie Koledzy prezentują-to jesteś sprzedany-zapomnij o górach;) A tu masz link do biura/to nie reklama!!!/http://www.vip-travel.pl/ A tu wyjazd do Chile,co prawda w tym roku,ale przykładowo zobacz jakie koszty http://sanblas.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=76&Itemid=1&gclid=CIWO_LKJhZoCFYE_3godanXsFA A tak na spokojnie-masz rację wystarczą Alpy,wybierz Alpy francuskie,ogrom terenu narciarskiego,piękne widoki,a gadać nie musisz,bo będziesz po nartach się zadowalać żoną Dzięki! Piękne to wszystko,ale jak mówisz,chyba pozostanę przy tych Alpach. Chyba,że jak to często u mnie bywa,wyjdzie jakiś "spontan"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 12 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 Ale zrobiło się gorąco:)-Tajlandia,Cejlon i tak dalej.A to wątek o zimowej pasji,o ludziach gór;)Oj czuć,że idzie lato:rolleyes: Też fajna propozycja,choć nie tak letnia;) http://canadianheli-skiing.com/ dzięki Darek ,że próbujesz jakoś ukierunkować dyskusję bo za chwilę zacznę w tym wątku czytać o urokach Egiptu albo innego równie gorącego (brrrr ) miejsca:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 12 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 dzięki Darek ,że próbujesz jakoś ukierunkować dyskusję bo za chwilę zacznę w tym wątku czytać o urokach Egiptu albo innego równie gorącego (brrrr ) miejsca:eek: Masz rację Andzrej,bo jak się to czyta -to jak forum turystyka.pl:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 12 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 (edytowane) W kwesti narty plus plaża to znajomy był w Hiszpani na wielkiej górze niedaleko Grenady - chyba Sierra Nevada czy jakoś tak - mistrzostwa swiata tam były chyba kilka lat temu. Z góry widać Afrykę, wariant ciekawy też ze wzgledu zwiedzaniowego bo Andaluzja jest bardzo piękna. http://pl.wikipedia.org/wiki/Mulhac%C3%A9n Ja bym jednak i tak wybrał Francję na ten zestaw a jeszcze bardziej to Chile tyle, że to już dużo drożej i bardzo długi i meczący przelot. No i w Chile to bardzo zimna woda w Oceanie. Na wyjazd do Chile biuro jest całkowicie zbędne - podrózowanie po tym kraju jest banalne więc mozna jechać w wariancie calkowicie budżetowym. Koszta pobytowe można zamknąc w kwocie 25-35 USD dziennie z przejazdami i noclegami, przelot kolo 1000USD. No i panowie miejscówka nieodległej już w czasie Olimpiady - Soczi. To moze być ciekawe Edytowane 12 Maj 2009 przez mihumor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 12 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2009 Michał,ale nie wiemy kiedy Maciek wybrał termin ślubu,od tego dużo zależy;)Coś wybirze,a przed Nim cały sezon 2010;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2009 Ciepłe kraje i nie tylko ... Jako, że wątek dot. projekcji filmu Zjazd troszkę odszedł od zasadniczego tematu postanowiłem część postów przenieść tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2009 Michał,ale nie wiemy kiedy Maciek wybrał termin ślubu,od tego dużo zależy;)Coś wybirze,a przed Nim cały sezon 2010;) Jeszcze nie ma konkretnego terminu,ale pewnie będzie to czerwiec,bądź sierpień. Następny sezon... nie wiem,czy nie będzie trzeba trochę odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 14 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2009 A czemu odpuścić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2009 Wiesz... ślub i te sprawy będą kosztować,a narty nie należą do zbyt tanich sportów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 15 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2009 Wiesz... ślub i te sprawy będą kosztować,a narty nie należą do zbyt tanich sportów. No to kolejne "ale" żeby się nie hajtać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2009 Zdarzenie z minionego sezonu: Przyjechaliśmy do T.H. Po kilku godzinach jazdy w cieplutkim autku przyszło wysiąść z niego na wysokości 1750 mm, i słoneczko niby było ale mrozik - 10 z wiatrem, w każdym razie piździ niemiłosiernie(jak dla mnie pełnia szczęścia:D) No i żona z powodu zaistniałej sytuacji, mówiąc delikatnie lekko wkur... zdenerwowana... cedzi przez zęby że następne święta na Hawajach! a ja na to: A co tam hala śnieżna postawili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi