nexcom Napisano 20 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Wczoraj wpadłem na informacje że w sobote 13.06.2009 w Brennej na terenie stoku "Stary Greń" odbędą się : I OTWARTE MIĘDZYNARODOWE MISTRZOSTWA BESKIDÓW W NARCIARSTWIE ZJAZDOWYM NA TRAWIE (GRASSKI) BRENNA 2009 z racji że to już po sezonie może warto wpaść i rzucić okiem informacje szczegółowe : organizatorzy : http://bot5.pl/index.php/Wiadomosci-BOT/ http://www.brenna.org.pl/_mistrzostwa_beskidow_w_grasski_-2104.html ulotka : http://www.grasski.pl/ulotka_zawodow_2009.pdf regulamin : http://www.grasski.pl/regulamin_zawodow_2009.pdf Info o dyscyplinie: www.grasski.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 20 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2009 a gdzie można coś takiego wypożyczyć żeby sobie na tych zawodach zjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2009 a gdzie można coś takiego wypożyczyć żeby sobie na tych zawodach zjechać no z tym właśnie jest problem od lat jakoś nie może sie to przebić w ciąż nowi ludzie sie tym zajmują (dystrybucja) i jakoś to pełznie nie idzie > już rozpisywałem sie o tym na forum. Może takie imprezy spowodują że coś drgnie. Była by to może jakaś alternatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert25 Napisano 20 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Znalazlem cos takiego : http://www.grasski.pl/index.php?option=com_fireboard&Itemid=54&func=view&id=2&catid=4 "...Niedaleko wyciągu istnieje możliwość wypożyczenia i zakupu sprzętu Grasski." Brzmi obiecujaco, rodzice mieszkaja w Ustroniu, jak bede w poblizu to pojade przetestowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chinek Napisano 14 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2009 (edytowane) Witam serdecznie. No właśnie ja jestem tym następnym wariatem, który zabrał się ponownie za grasski w Polsce. Zawsze był dla mnie niezrozumiały fakt, że inne narody na tym jeżdżą i tranują organizując od dawna Mistrzostwa Świata i Europy, a w Polsce nic???? Ale wiem w międzyczasie dlaczego. Na tym nie ma absolutnie żadnego interesu i trzeba być wariatem albo zamiłowanym narciarzem, żeby się za to brać. Mam nadzieje, że się tym razem uda. Pracujemy już nad tym. 13. czerwca organizujemy w Brennej pierwsze międzynarodowe mistrzostwa. No tylko brakuje nam rodaków, którzy stawią czoła temu wyzwaniu. Pierwszymi uczestnikami z naszego kraju są ludzie ze szkoły narciarskiej Sikzy. Leszek Pilch, który w tym roku został najlepszym instruktorem w Polsce potwierdził nam ostatnio swoje uczestnictwo. Mam wielką prośbę. Sam nie dam rady rozpropagować tego sportu, gdyż robię to jako moje hobby. Jest mi wprawdzie dość łatwo zająć się reklamą i promocją, bo tym się zajmuję od 20 lat zawodowo. Natomiast potrzebuję wsparcia i zainteresowania ludzi, którzy chcą pojeździć na grasski. Ożywcie nowo powstałą stronę grasski.pl pisząc na forum. Ja będę też informował o postępach. W marcowym wydaniu Voyage w artykule o Wiśle jest już mała wzmianka o grasski. Prospekty lokalne miasta Brennej mają też już pierwsze zdjęcie z grasski, jako atrakcji lokalnej. Czasopismo Shape w następnym wydaniu wpisał imprezę w Brennej w swój czerwcowy kalendarz. Jedną parę grasski przekazałem na AWF w Krakowie, żeby sobie pozjeżdżali ze Wzgórza Kościuszki . To fakt, że na razie Wisła i Brenna są pierwszymi ośrodkami, które zainteresowały się tym sportem. Mamy nadzieję, że już po mistrzostwach ruszą pierwsze wyciągi, na których można będzie poporóbować swoich sił na grasski. Można już od razu wypożyczyć u mnie w Wiśle Głębcach sprzęt. Najlepiej mieć swoje "kalosze", kije, kask i ochraniacze (choć i to można u mnie zorganizować po uprzednim zamówieniu). Pojeździć można na prawie każdej skoszonej łące, bez żadnego przygotowania podłoża. Jeśli naturalnie ucieknie się przed gospodarzem . Koło mnie jest zaraz wyciąg narciarski przy Zajeździe Głębce. Jego właściciel Mirek chce też wystartować w zawodach i trenuje na swoim wyciągu. W weekendy możemy się umówić, żeby wspólnie popróbować. Ostatnio podwiesiliśmy dwa talerze na line, żeby nie musieć podchodzić. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam Andrzej 604 692 926 info@acmm.de www.grasski.pl www.aggeusz.pl www.bccross.pl Edytowane 14 Maj 2009 przez chinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 15 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2009 A moze bys tak uzupelnil swoj profil? Bo na razie nie wiem z kim mamy przyjemnosc, a netykieta tego wymaga. Czyz nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 15 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2009 (edytowane) chcecie tak walić [YOUTUBE]Oc-k4aFD3_M[/YOUTUBE] Edytowane 15 Maj 2009 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 15 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2009 jeszcze nie wiem czy chcę tak walić, ale na pewno chcę zobaczyć jak to robią zawodowcy , dlatego zamierzam zawitać 13go do brennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 15 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2009 kurde zwracam honor!, w temacie o rolkach gdzie pokazywałem moje grasski na pytanie o fun-owe wykładki napisałem że się nie da i bardzo żałuje ... a tu goście w ostatnich 15 sekundach tego filmu powyżej udowodnili że się jednak da ! piękne body zaprezentowali - nie ma rzeczy nie możliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramone Napisano 15 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2009 Ostatnia gleba ; O Również obecny na rzeczonych Mistrzostwach ! Do zobaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2009 Oglądając ten filmik(to chyba z jednych zawodów)odnoszę wrażenie,że gleby są w tym sporcie o wiele liczniejsze i bardziej bolesne niż na nartach... :eek: Chyba wolę tylko popatrzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 16 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2009 Oglądając ten filmik(to chyba z jednych zawodów)odnoszę wrażenie,że gleby są w tym sporcie o wiele liczniejsze i bardziej bolesne niż na nartach... :eek: Chyba wolę tylko popatrzyć... hehe też sie zastanawiałem że skoro tyle gleb to ile wszystkich startujących i czy ktoś dojechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahu Napisano 16 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2009 hehe też sie zastanawiałem że skoro tyle gleb to ile wszystkich startujących i czy ktoś dojechał można się rzeczywiście zastanawiać czy klasyfikacja nie wynika z "wrażeń artystycznych" , a nie z czasów przejazdu.. swoją drogą - prędkości niekiepskie rozwijają - i to na długościach "baletowych desek".. pozdro jahu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 16 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2009 można się rzeczywiście zastanawiać czy klasyfikacja nie wynika z "wrażeń artystycznych" , a nie z czasów przejazdu.. swoją drogą - prędkości niekiepskie rozwijają - i to na długościach "baletowych desek".. pozdro jahu i to mnie własnie martwi bo jak na nie patrze to i tak są dłuższe od moich chyba mam jakąś wersje dla dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 16 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2009 i to mnie własnie martwi bo jak na nie patrze to i tak są dłuższe od moich chyba mam jakąś wersje dla dzieci Irek bo Ty masz wersję właśnie do fanu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 16 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2009 Irek bo Ty masz wersję właśnie do fanu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahu Napisano 16 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2009 i to mnie własnie martwi bo jak na nie patrze to i tak są dłuższe od moich chyba mam jakąś wersje dla dzieci hej Irek, jaa - faktycznie - "bliżej" im chyba do rolek niż nart :eek: - nie ma tego złego - na pewno będą idealne do balansowania a jak się wyp.. - to nie będzie bolało jak na tym filmiku . pozdro jahu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 16 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2009 hehe też sie zastanawiałem że skoro tyle gleb to ile wszystkich startujących i czy ktoś dojechał Tyle,ile wolnych łóżek w szpitalu... a dojechali wszyscy,ambulansem... :eek: i to mnie własnie martwi bo jak na nie patrze to i tak są dłuższe od moich chyba mam jakąś wersje dla dzieci Bo Ty masz wersję na "zielone" trasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 16 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2009 jeżeli mnie oczy nie mylą to tyły wiązań to stare Bety - leciwe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 17 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2009 jeżeli mnie oczy nie mylą to tyły wiązań to stare Bety - leciwe:D bingo fabrycznie były "wiązania drutowe" to drobna modyfikacja ale podziwiam za spostrzegawczość oraz dobrą pamięć bo fakt faktem bety a doładnie beta4 mało kto już pamięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 17 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2009 Beta 4 była biała beta 3 czarna beta1 czerwona umknęła 2 ot historia daj adres to wyśle skrzynki rosiego gratis może bezpieczniej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chinek Napisano 18 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2009 A moze bys tak uzupelnil swoj profil? Bo na razie nie wiem z kim mamy przyjemnosc, a netykieta tego wymaga. Czyz nie ? Mam nadzieję, że spostrzeżenie Twoje nie jest kolejnym przykładem zaczepnym, które spotykam na polskich forach i na które szkoda mi energii. Jeśli jednak jest to takie ważne, to przepraszam ale nie byłem świadomy, a rejestrowałem i pisałem to na szybko w nocy. Przy okazji, jak będę miał czas, to bardzo chętnie wszystko uzupełnię. Pozdrawiam serdecznie Andrzej P.S. Widziałem Wasze publikacje i filmik z wypadkami. Też jestem tego zdania, że jest to bardziej bolesny sport niż narciarstwo. Nie ma przy tym przecież amortyzacji śniegu Ważna wskazówka dla chcących jeździć sportowo: Przy większej prędkości istnieje problem odbicia się (zbicia się) prawej "narty" z lewą, co powoduje często powoduje zablokowanie pędzących rolek. Aby temu zapobiec, konieczne jest przykręcenie ochraniaczy z wewnątrz nart. Można do teko użyć własnej produkcji płytek z pleksy lub tych, które proponuje producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chinek Napisano 18 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2009 a gdzie można coś takiego wypożyczyć żeby sobie na tych zawodach zjechać Sprzęt mam u siebie w Wiśle i można go u mnie wypożyczyć. Kosztuje to za dzień 50 zł. Najlepiej jest mieć swoje buty i kije. Zalecam też kask i ochraniacze. Adres i mapka dojazdowa www.aggeusz.pl Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chinek Napisano 2 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2009 W tym tygodniu (4.6.) jeździmy w Brennej na GRASSKI. Wszystkich zainteresowanych i chętnych do jazdy na Grasski informujemy, że w ramach przygotowań do I Międzynarodowych Mistrzostw GRASSKI w Brennej (13.06.2009), spotykamy się w ten czwartek (4.6.) o godz. 17.00 na stoku Starego Gronia w Brennej. Chcących pojeździć na GRASSKI zawodników, amatorów (również początkujących), zapraszamy serdecznie do wspólnej zabawy. Ci, którzy nie mają własnego sprzętu, mogą pod wyciągiem wypożyczyć narty Grasski. Trzeba tylko mieć swoje buty narciarskie, kijki i kask. Zalecamy również używanie protektorów. Aby usprawnić proces wypożyczenia GRASSKI, prosimy o uprzedni kontakt telefoniczny (0604 692 926 / Grasski Polska). Pozdrawiamy serdecznie Andrzej Cienciała www.grasski.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Wszystkich zainteresowanych i chętnych do jazdy na Grasski informujemy, że w ramach przygotowań do I Międzynarodowych Mistrzostw GRASSKI w Brennej (13.06.2009), spotykamy się w ten czwartek (4.6.) o godz. 17.00 na stoku Starego Gronia w Brennej. Byłem wczoraj w Brennej i zrobiłem kilka fotek. Zaraz postaram się coś umieścić na stronie. Jak widać na zdjęciu przed zawodami trzeba będzie jeszcze popracować kosą na stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi