Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

ankieta

cicio

Rekomendowane odpowiedzi

Przygotowałem ankietę na temat polskich ośrodków sportów zimowych. Jeśli ktoś ma chwilę czasu, to proszę o wypełnienie. Wyniki potrzebuję do pracy Mgr. Z góry dziękuję

http://www.ankietka.pl/ankieta/23694/polskie-osrodki-sportow-zimowych.html

No to proszę bardzo, wypełniłem ankietę.

jak bym miał się do czegoś przyczepić to do punktu 14:

14. Kto wg Pana/Pani ma pierwszeństwo na stoku?

1) Narciarz wyprzedzający 2) Narciarz wyprzedzany

Trochę bzdurne pytanie, ale oczywiście odpowiedziałem na nie że narciarz wyprzedzający, czyli ten szybciej jadący i widzący przed sobą innych narciarzy.

Witam

No to proszę bardzo, wypełniłem ankietę.

jak bym miał się do czegoś przyczepić to do punktu 14:

14. Kto wg Pana/Pani ma pierwszeństwo na stoku?

1) Narciarz wyprzedzający 2) Narciarz wyprzedzany

Trochę bzdurne pytanie, ale oczywiście odpowiedziałem na nie że narciarz wyprzedzający, czyli ten szybciej jadący i widzący przed sobą innych narciarzy.

Dziwne doświadczony podobno z Ciebie narciarz a takie herezje piszesz. Chyba że emotikonu zapomniałeś to zwracam honor.

Pozdrowienia

Witam

Dziwne doświadczony podobno z Ciebie narciarz a takie herezje piszesz. Chyba że emotikonu zapomniałeś to zwracam honor.

Pozdrowienia

Wiem że warszawka rządzi się swoimi prawami, ale to tak jak by się zapytać który samochód ma na drodze pierwszeństwo:

1) wyprzedzany

2) wyprzedzający

Kumasz?

ja też nie qumam o co go...

To co niby: LUSTERKA WSTECZNE, oczy w dupie czy mam co chwile sprawdzać czy nie jestem wyprzedzany ????

Witam

Pozdrowienia

1.Wzgląd na inne osoby

Każdy narciarz powinien zachowywać się w taki sposób, aby nie stwarzać niebezpieczeństwa ani szkody dla innej osoby.

2.Panowanie nad szybkością i sposobem jazdy

Narciarz powinien zjeżdżać z szybkością stosowną do swoich umiejętności oraz rodzaju i stanu trasy i warunków atmosferycznych.

3.Wybór kierunku jazdy

Narciarz zjeżdżając z góry, dysponując większą możliwością wyboru trasy zjazdu musi ustalić taki tor jazdy, aby nie zagrażać narciarzowi przed nim jadącemu.

4.Wyprzedzanie

Wyprzedzać można zarówno po stronie dostokowej jak i odstokowej, po stronie lewej lub prawej, lecz w takiej odległości, która nie ograniczy wyprzedzanemu swobody.

5.Przejazd przez skrzyżowanie tras narciarskich

Narciarz zaczynając zjazd na trasie lub pólku narciarskim powinien sprawdzić patrząc w górę, w dół, czy nie sprowokuje tym niebezpieczeństwa dla siebie i dla innych. Identyczne postępowanie obowiązuje po każdym, nawet chwilowym zatrzymaniu się na trasie lub stoku.

6.Zatrzymanie się

Należy unikać zatrzymania się na trasie zjazdu, zwłaszcza w miejscach zwężeń i miejscach o ograniczonej widoczności. Po ewentualnym upadku narciarz winien usunąć się z toru jazdy możliwie jak najszybciej.

7.Podejście

Narciarz powinien podchodzić tylko poboczem trasy, a w przypadku złej widoczności powinien w zejść zupełnie z trasy. Takie samo zachowanie obowiązuje narciarzy, którzy pieszo schodzą w dół.

8.Przestrzeganie znaków narciarskich

Każdy narciarz winien stosować się do znaków narciarskich ustawionych na trasach.

9.Wypadki

W razie wypadku każdy, kto znajdzie się w pobliżu winien poszkodowanemu spieszyć z pomocą.

10.Stwierdzenie tożsamości

Każdy, obojętnie czy sprawca wypadku, poszkodowany, czy też świadek muszą w razie wypadku podać swoje dane osobowe.

nic nie pisze kto ma pierszeństwo :)

Wypełniłem ankietę - z nadzieją płonna że ktoś z decydentów zapozna się z jej wynikami i wyciągnie odpowiednie wnioski.

Ciekawi mnie jednak co innego czy autor ankiety się jeszcze odezwie i odpowie na pytania postawione przez Bugajsona :D oraz czy poda przynajmniej tytuł pracy do której są te pytania ??? - a atak powinni nauczyć rodzice jak powiedział Bugajson

Gdzieś już podobna dyskusja była. Składniam się do uwagi SB, troszkę źle sformułowane pytanie. O pierwszeństwie można mówić w momencie przecinania się dwóch torów jazdy.

Co do jazdy na nartach to wiadomo.... narciarz wyprzedzany jedzie swobodnym torem jazdy bez wykonywania nieprzewidywanych zmian kierunku jazdy, a wyprzedzający swobodnie go wyprzedza, natomiast w sytuacji kiedy wyprzedzany wykona nagły nieprzewidywalny manewr i dojdzie do zderzenia z wyprzedzającym, to jest oczywiste kto zawinił.

Nie wiem jak Wy, ale ja z moich osobistych doświadczeń przed wykonaniem każdego szerszego skrętu patrzę przez ramię czy ktoś nie pakuje w moją stronę. Taki mały zabieg ostrożności. Czasami nawet wystarczy spojrzeć kątem oka, ponieważ dostrzesz jadącego z podobną prędkścią jak Ty, a on często bywa groźniejszy od tego szybszego.

Wiem że warszawka rządzi się swoimi prawami,

Sławek,

Ty jakiś uczulony jesteś czy co ?

Wiesz jacy są najwięksi piraci samochodowi w Wa-wie ?

Jeżdżą na numerach SB.....

A wiesz dlaczego ?

Bo Fiat Auto Poland rejestruje samochody tam gdzie ma siedzibę, a w Wa-wie trzyma swój park przeznaczony do testów dla dziennikarzy.

pzdr z nizin

misal

Sławek,

Ty jakiś uczulony jesteś czy co ?

Wiesz jacy są najwięksi piraci samochodowi w Wa-wie ?

Jeżdżą na numerach SB.....

Życie uliczno/samochodowe stolycy to ja znam doskonale, było mi dane tam służyć ojczyźnie, a że woziłem trepów... o przepraszam pułkowników, a po awansie generała:cool:, więc poznałem je dogłębnie:eek:.

ps: A mi (SB) jak się zdarzy być w wawie to tylko cedzę przez zęby: skur... ch..., jeb... bo trąbią na mnie i nie chcą wpuszczać jak potrzebuję nagle "ponad gabarytowym" samochodem 3 pasy zmienić, a oni tego nie rozumieją, bo samochód w leasingu i na tablicy nie SB... Tylko WN:D.Ale za to po Bielsku se jeżdżę jak pan:D, ale już w Zakopanym na parkingu usłyszałem: Wy Warszawioki mocie piniędzy dość:eek::D

Przygotowałem ankietę na temat polskich ośrodków sportów zimowych. Jeśli ktoś ma chwilę czasu, to proszę o wypełnienie. Wyniki potrzebuję do pracy Mgr. Z góry dziękuję

http://www.ankietka.pl/ankieta/23694/polskie-osrodki-sportow-zimowych.html

To ktoś się tam wśród decydentów polskich rozwojem turystyki w końcu zainteresuje? Kogoś to zacznie obchodzić?

A pomijając dywagacje na temat "Czy wolno narciarzowi wyprzedzanemu zajeżdżać drogę wyprzedzającemu?" to jaki jest temat Twojej pracy i co ta ankieta ma udowodnić albo wykazać? - jeżeli można spytać?

Edytowane przez kowalczuk

Witam

Gdzieś już podobna dyskusja była. Składniam się do uwagi SB, troszkę źle sformułowane pytanie. O pierwszeństwie można mówić w momencie przecinania się dwóch torów jazdy.

Co do jazdy na nartach to wiadomo.... narciarz wyprzedzany jedzie swobodnym torem jazdy bez wykonywania nieprzewidywanych zmian kierunku jazdy, a wyprzedzający swobodnie go wyprzedza, natomiast w sytuacji kiedy wyprzedzany wykona nagły nieprzewidywalny manewr i dojdzie do zderzenia z wyprzedzającym, to jest oczywiste kto zawinił.

Nie wiem jak Wy, ale ja z moich osobistych doświadczeń przed wykonaniem każdego szerszego skrętu patrzę przez ramię czy ktoś nie pakuje w moją stronę. Taki mały zabieg ostrożności. Czasami nawet wystarczy spojrzeć kątem oka, ponieważ dostrzesz jadącego z podobną prędkścią jak Ty, a on często bywa groźniejszy od tego szybszego.

W pytaniu, które wynika z punktu 4 dekalogu prztoczonego przez 1973Marcina jednoznacznie chodzi o to aby zaznaczyć że !zawsze! i bezwarunkowo wyprzedzający jest odpowiedzialny za manewr wyprzedzania na nartach niezaleznie od tego co robi wyprzedzany. Interpretacja jakoby wyprzedzany byo zoobowiązany do jazdy jakims okrślonym torem i miał zabronione pewne manewry jest zła a prównnanie z samochodem na drodze w tym wypadku jest błędne włąsnie ze względu na brak lusterek pasów itd.

Pojęcie pierwszeństwa dotyczy sytuacji domniemania krzyzowania się torów jazdy i akurtat to pytanie jest sformułowane moim zdniem dobrze więc nie wiem skąd u doświadczonego narciarza takie wątpliwości przed udzieleniem prawidłowej odpowiedzi.

Sa w ankiecie pytania gorzej sformułowane czy raczej nic nie wnoszące jak pytanie ile sezonów odp. jeździ i podziłą na 1,2,3 - w każdym wypadku nalezy do narciarzy jezeli nie początkujących to o malym doświdczenieu więc pytanie nic nie wnosi.

Nie jestem rodowitym warszawiakiem więc tekst mnie osobiście nie obraża ale jego uzycie świadczy o koledze SB nienajlepiej.

Pozdrowienia

Nie jestem rodowitym warszawiakiem więc tekst mnie osobiście nie obraża ale jego uzycie świadczy o koledze SB nienajlepiej.

Pozdrowienia

Mitek,

Sorry, ale mam jedno pytanie. Jesteś na forum od miesiąca i już wydajesz opinie o kolegach. Poczytaj wszystkie posty Sławka i wątki przez niego zaczęte i dopiero wtedy możesz wydawać opinie. Do dobrego wychowania należy mówienie o innych dobrze albo wcale. Mnie też nie zawsze odpowiadają wypowiedzi na tym forum, ale staram się nikogo nie obrażać (przynajmniej taką mam nadzieję).

pzdr

misal (warszawiak w 3 pokoleniu, mój syn to czwarte pokolenie)

• Like 1

Witam

Mitek,

Sorry, ale mam jedno pytanie. Jesteś na forum od miesiąca i już wydajesz opinie o kolegach. Poczytaj wszystkie posty Sławka i wątki przez niego zaczęte i dopiero wtedy możesz wydawać opinie. Do dobrego wychowania należy mówienie o innych dobrze albo wcale. Mnie też nie zawsze odpowiadają wypowiedzi na tym forum, ale staram się nikogo nie obrażać (przynajmniej taką mam nadzieję).

pzdr

misal (warszawiak w 3 pokoleniu, mój syn to czwarte pokolenie)

Sławka nie znam i ON mnie ale juz drugi raz na tym forum stara się Mnie obrazic. Nie wiedziałem, że stąż ma znaczenie jeżeli chodzi o prawa i obowiązaki przepraszam;):D

Pozdrawiam