Raceman Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Ale ponoć Ty je wygrałeś Equipe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 17 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Fajnie chłopaki i panie że jest zainteresowanie, może małe głosowanko która stacja by wchodziła w rachubę? SB chodzi o małe nachylenie? Jeśli o to chodzi, to (dla treningów, które mają sens jeśli są w miarę regularne) chyba dobrze byłoby ustalić, skąd jest większość chętnych, i znaleźć coś w rozsądnym zasięgu - żeby odległość nie stała się czynnikiem utrudniającym. Zdaje się, że dominuje Ślunsk? Ja tam jakoś dotychczas w te strony na narty nie zbłądziłam, ale z Krakóffka nie mam daleko... No, i chodzi też o nastawienie kto z grupy trzymającej stacje ma sensowne podejście, to akurat wiedzą tylko niektórzy, choć, oczywiście, można się popytać, nawet udając Greka;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 17 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2009 (edytowane) Jeśli o to chodzi, to (dla treningów, które mają sens jeśli są w miarę regularne) chyba dobrze byłoby ustalić, skąd jest większość chętnych, i znaleźć coś w rozsądnym zasięgu - żeby odległość nie stała się czynnikiem utrudniającym. Zdaje się, że dominuje Ślunsk? a niby dlaczego niy? Tak i dlatego na treningi najlepsza była by górka na Szczęśliwicach:D Skoro Warszawa zabiera wszystko ze Ślaska to dlaczego narciarze mają być wyjatkiem? Ale w tym wypadku to chyba Jarek musiał by zaproponować miejsce. Ale wracając do meritum najlepszym rozwiązaniem było by chyba spotkanie wszystkich(daj Boże) zainteresowanych w suchym sezonie,powiedzmy maj-lipiec i ustalenie czegokolwiek,bo na forum czy na PM to bedziemy tylko bić piane Edytowane 17 Kwiecień 2009 przez hucu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 18 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2009 no to gdzie i kiedy sie spotykamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 18 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2009 OK, słuszna inicjatywa. Może w jakichś górkach? Np. w okolicy Bielska? Chyba, że Zakopane - będę tam prawdopodobnie na początku czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 18 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2009 a ja bede tam gdzie sie zgadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 18 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2009 Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 19 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2009 Jarku interesują i fajnie mieć kogoś (Ciebie) co ma pomiar. Tylko miej więcej określ jak to widzisz? Pomiar i tyczki moge zalatwic z klubu, odplatnie ale taniej niz gdyby to bylo w pelni komercyjnie. Bedzie je tylko trzeba jakosc przywiezc z Gliwic. Ustawic i sedziowac mozemy sobie sami. Trzeba by tylko stok wynajac. Jeszcze dodatkowa propozycja moze by tak slalom? wszak wiekszosc forumowiczow na slalomkach jezdzi a poza tym jest tyle gigantow amatorskich ze przydaly by sie tez jakis slalomy. Poza pucharem Lwa ktory zwykle rozgrywany jest przy swietle to nie znam drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 19 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2009 ... acha Raceman, "jak to widzisz" to chyba chodzilo Ci o trningi. No wiec moze by tak ustalic jeden dzien w tygodniu po poludniu przy swietle albo w weekend, z tym ze ja moge tylko w niedziele. Zalatwic stok - po poludniu powinno byc latwiej, i jakby zebraly sie przynajmniej 3-4 osoby to juz by sie chyba opalcalo cos ustawic, ja dysponuje kolanowkami (mam wlasne - czyli bylyby za darmo). Albo gdyby bylo wiecej chetnych to zainwestowac w dlugie tyczki, wystarczyloby 15 przgubow i tyle samo sztywnych + szmaty, na zasadzie takiej ze jest np 15 osob zainteresowanych, to kupujemy tyczki razem ale kazdy jest wlascicielem 1 przegubowej i jednej sztywnej (czyli wybula 150zeta) i tyczki trzymamy u wlasciciela wyciagu gdzie trenujemy. ... takie pomysly pod rozwage ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 19 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2009 bracia Race mają swój komplecik tyczek przegubowych i pewnie chętnie je udostępnią , a co do slalomu to bardzo fajna sprawa i trochę szybciej do ustawienia niż giganta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 19 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2009 ja moge ten czasomierz do pomiaru przewisc z Gliwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Już dawno myślałem o terningach. Nie ma kłopotu ustawić slalom na Poniwcu, z kierownikiem gadałem że tam szkółka ustawia 2 razy w tygodniu wieczorami (mają oświetlenie) i jak by się z nimi ugadać to raz my ustawiamy nasze tyczki raz oni swoje. Na dodatek 17-19 tyczek wyciąg może pożyczyć, także maja swoje. I powiem Wam jeszcze że im więcej by nas tam było tym lepsze warunki w negocjacjach:D. A co do stoku to na Poniwcu ma homologację FIS więc tam nie trzeba pasa startowego SB:D.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2009 A co do stoku to na Poniwcu ma homologację FIS więc tam nie trzeba pasa startowego SB:D.... Niektórym przytrafia się twarde lądowanie:(, no ale to się może wszędzie zdarzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Zgadza się, strasznego miałem doła wtedy:( mam nadzieję że mały będzie śmigał na dechach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Zgadza się, strasznego miałem doła wtedy:( mam nadzieję że mały będzie śmigał na dechach... Na razie jeszcze śmiga z kulą już jedną, ale jeszcze jednak z kulą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahu Napisano 20 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2009 I powiem Wam jeszcze że im więcej by nas tam było tym lepsze warunki w negocjacjach:D. sie ma, no to jak to tylko o ilość idzie to i ja może frekwencję podbiję.. - z przyjemnością oczywiście ! - jeżeli nie będziecie mieli nic przeciw, bo z jakością gorzej.. , ale spotkam się z chęcią !! - i tyczki też bym sobie "odświeżył" . pozdro jahu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 20 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Czyli coś się zaczyna krystalizować:)Myśle,że w okresie bezwodnym raz w tygodniu będe w stanie dotrzeć na Poniwiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 20 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Już dawno myślałem o terningach. Nie ma kłopotu ustawić slalom na Poniwcu, z kierownikiem gadałem że tam szkółka ustawia 2 razy w tygodniu wieczorami (mają oświetlenie) i jak by się z nimi ugadać to raz my ustawiamy nasze tyczki raz oni swoje. Na dodatek 17-19 tyczek wyciąg może pożyczyć, także maja swoje. I powiem Wam jeszcze że im więcej by nas tam było tym lepsze warunki w negocjacjach:D. A co do stoku to na Poniwcu ma homologację FIS więc tam nie trzeba pasa startowego SB:D.... .. i tak trzymac, zeby nam tylko to sie nie rozmylo przez lato, ja mam jeszcze wiertare i klucz jakby co , no i króciaki ale to wspominalem, jakby tak w jednym tygodniu giganta a w drugim slalom na zmiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 20 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2009 ja mysle ze tez dalbym rade przynajmniej raz w tygodniu jak nie dwa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 20 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Zycie roznie niesie, ale jak ojciec kryzys i matka recesja nie przycisnie to mysle ze z synem raz w miesiacu bysmy zawalczyli. Jak bedzie gigant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 21 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2009 No, sprawa zaczyna nabierać kształtów! Będzie na co czekać przez lato... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 21 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2009 No, sprawa zaczyna nabierać kształtów! Będzie na co czekać przez lato... na co czekać na na co zbierać fundusze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 21 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Ano, i to tyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 21 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Już dawno myślałem o terningach. Nie ma kłopotu ustawić slalom na Poniwcu, z kierownikiem gadałem że tam szkółka ustawia 2 razy w tygodniu wieczorami (mają oświetlenie) i jak by się z nimi ugadać to raz my ustawiamy nasze tyczki raz oni swoje. Na dodatek 17-19 tyczek wyciąg może pożyczyć, także maja swoje. I powiem Wam jeszcze że im więcej by nas tam było tym lepsze warunki w negocjacjach:D. A co do stoku to na Poniwcu ma homologację FIS więc tam nie trzeba pasa startowego SB:D.... witam tylko Poniwiec ma jeden "feler" musi być taka zima jak w tym sezonie bo inaczej częściej stoi niż jeździ ale jestem jak najbardziej za (dojazd zajmuje 45 min i fajny stok)- czasomierz i tyczki też mogę przewieźć z Gliwic. pozdrawiam Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 22 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2009 :)tyczki są a ti jest fajny zegar http://www.allegro.pl/item617879061_trenerski_pomiar_czasu_z_pamiecia.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi