Misal Napisano 9 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2009 (edytowane) czyli Wielkanoc na Górze Zdrowych, Wesołych i Pogodnych Świąt Wielkanocnych dla Całej Braci Forumowej Spod samiuśkich Tater misal Wyjechałem wczoraj z Wa-wy z zamiarem spędzenie Świąt (jak co roku) w Zakopanem i na Górze. Już po 7 godz. 30 minutach byłem w Zakopanem (wyjazd z Wa-wy 1,5 godz, korek na bramkach na A4 w Mysłowicach 0,5 godz., Zapiekanka przed Myślenicami w chronicznej przebudowie). Miejscówka dzisiaj rano na 10:50. Jedziemy do Kuźnic a tu szok. *** BRAK NARCIARZY *** Wyjeżdżamy 20 minut wcześniej. Na górnej stacji kasa nieczynna, proszą aby kupować bilety na wyciągi przy dolnej stacji krzesła. Zjazd na Gąsienicową i 35 minut w kolejce do kasy. Do wyciągu kolejki nie ma. Spoko, chiloutujemy się. Są karty dzienne (70 zł) i nowość karty 4 godzinne (cenę podam jutro, nie pamiętam). Gąsienicowa ma ograniczoną przepustowość o 25 %. Od 8 lat zwracałem im uwagę, że bramka wpuszczająca na krzesło otwiera się za wcześnie i jakiś Speedy Gonsales może zdążyć wsiąść na wcześniejsze krzesło. Chyba musiało się coś wydarzyć, bo wyłączyli skrajną bramkę. http://194.181.61.130/~misal/kasprowy/20090401.jpg Po sezonie naprawią. Jeździmy z Młodym na okrągło, narciarzy brak, śnieg trochę miękki, ale jest super. Przerwa na pizzę, 13 zjazd pada deszcz. 14 zjazd wygląda słońce. O 16 w Austrii zamykają wyciągi, tu jeździ się do 17:15. O 17:07 (czas z bramki przy wyciągu) podjeżdżamy na krzesło i słyszymy, że teraz to oni zwijają wyciąg i musimy poczekać, aż zwiną a potem wyjedziemy ostatnim krzesłem do góry, razem z obsługą. Po 15 minutach rzeczywiście wyjeżdżamy. Zjazd przez pustą Goryczkową do Kuźnic. http://194.181.61.130/~misal/kasprowy/20090402.jpg http://194.181.61.130/~misal/kasprowy/20090403.jpg http://194.181.61.130/~misal/kasprowy/20090404.jpg Zgrzyt na początku i na końcu nie psuje całego dnia. Wyjeździłem się jak mops (18 razy Gąsienicowa, raz Goryczkowa) GPS pokazał przejechane 52 km. Może za rok WZF w Wielki Czwartek 1 kwietnia na Górze ? Dla ciekawych znalazłem reportaż TVN o otwarciu nowej kolejki w grudniu 2007r, http://194.181.61.130/~misal/kasprowy/Kasprowy-15.12.2007.wmv pzdr misal Edytowane 9 Kwiecień 2009 przez misalatomic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 9 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Zgrzyt na początku i na końcu nie psuje całego dnia. i dlatego mnie tam nie zobaczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Dzieki Misial i nawzajem. Jakoz i wszystkim innym Relacja oryginalna ze hej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 bardzo fajna relacja , jakoś tak napawa optymizmem przed ...następnym sezonem ! Wszystkiego dobrego na Święta ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 nowość karty 4 godzinne (cenę podam jutro, nie pamiętam). Gąsienicowa ma ograniczoną przepustowość o 25 %. Od 8 lat zwracałem im uwagę, że bramka wpuszczająca na krzesło otwiera się za wcześnie i jakiś Speedy Gonsales może zdążyć wsiąść na wcześniejsze krzesło. Chyba musiało się coś wydarzyć, bo wyłączyli skrajną bramkę. 4-godzinna karta kosztuję 50 zł. Dzięki za wyjaśnienie,bo się zastanawiałem o co chodzi z tym krzesłem. Wesołych Świąt i mokrego dyngusa życzę wszystkim forumowiczom! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Witam Michale Serdecznie dziękuję za miłe życzenia świąteczne oraz fajną relację z nart. Dla Całej Braci Narciarskiej i wszystkich Forumowiczów W E S O Ł E G O A L L E L U J A Na Wielkanoc od króliczka, niech Ci wpadną do koszyczka niezła kasa i kiełbasa, radość życia, coś do picia i na miłość chęci tyle, by mieć wszystko inne w tyle. zdrowych i pogodnych Świąt Wielkiejnocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 i dlatego mnie tam nie zobaczą... mnie też , nie lubię być traktowany jak bydło wyprowadzane na wypas (stare nawyki goooooorolskie?) a jakoś dziwnie zawsze tam takie wrażenie mam. ZDROWYCH WESOŁYCH 4ALL SKI LOVERS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 ZDROWYCH WESOŁYCH 4ALL SKI LOVERS dołączam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Również życzę wszystkim formumowiczom zdrowych, wesołych i spokojnych Świąt Wielkanocnych oraz "śnieżnego" Dyngusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Też wszystkim życzę Wesołych Świąt. No a szczęśliwcą dobrych warunków narciarskich "tego lata" bo temperatury się szykują bardziej jak na Boże Ciało niz Wielkanoc. Ale damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Wszystkiego Najlepszego! Śnieżnych jajek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Śniegu po jajka :D:D... ale te w koszyczku do święcenia;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Pogodnych Świąt dla Wszystkich forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wituś Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Wesołych świąt i więcej życzliwości dla drugiego, jak w "realu" tak i na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 to i ja się podłączam i wszystkim życzę nowiuśkich nart od zajączka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 to i ja się podłączam i wszystkim życzę nowiuśkich nart od zajączka Z góry dziękuję! Bo to,że będą nowe nartki na następny sezon to zostało przesądzone:p. Wyrok zapadł na Moltaler gletscher. Tylko czemu sam sobie muszę być zajączkiem,aniołkiem,mikołajem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 10 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Tylko czemu sam sobie muszę być zajączkiem,aniołkiem,mikołajem??? przecież możesz być dobrym bratem a od brata też dostaniesz takie same niby to samo ale jednak inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 11 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2009 przecież możesz być dobrym bratem a od brata też dostaniesz takie same niby to samo ale jednak inaczej :D:D.Dobre Marcin,naprawde dobre;) Zdrowych i radosnych Świat i do siego sezonu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 11 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2009 witam Przyłączam się do Życzeń z jeszcze jeżdżącego Soszowa więcej tutaj spokojnych, śnieżnych :D:D Świąt pozdrawiam Torres P.S.-tutaj już nie pojeździmy : http://www.skionline.pl/forum/album.php?albumid=83&pictureid=762 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aldok63 Napisano 11 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2009 Zbudzi wiosnę w sercach Wielkanocny ranek. Olśni blaskiem słońca i tęczą pisanek. Ucieszy serdeczną przyjaciół gromadą Czas wypełni swojską i smaczną biesiadą. Niechaj miną Święta w zdrowiu i radości Darząc powodzeniem w wielkiej obfitości. WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!! Dla braci narciarskiej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 11 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2009 Spoojnych i Zdrowych Świąt Wielkanocych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 11 Kwiecień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2009 Cześć, Jestem po 3 dniach jazdy, jest super. Wieczorem może wrzucę kilka fotek. SKIer coś się nie kwapi do rozdawania kart dziennych na wyciągi :D ( http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=8790 ), ale ja teraz całkiem na poważnie. Mam jedną miejscówkę na Górę, na poniedziałek 13 kwietnia na 8:20. Pora trochę mało chrześcijańska, ale może ktoś by chciał. Kontakt do mnie 0-602 217 278 pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 11 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2009 Zdrowych i Wesołych oraz mokrych swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 13 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Cześć, Jestem po 3 dniach jazdy, jest super. Wieczorem może wrzucę kilka fotek. SKIer coś się nie kwapi do rozdawania kart dziennych na wyciągi :D ( http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=8790 ), ale ja teraz całkiem na poważnie. Mam jedną miejscówkę na Górę, na poniedziałek 13 kwietnia na 8:20. Pora trochę mało chrześcijańska, ale może ktoś by chciał... misal Hehehehe, pisałem przecie że to Prima Aprilis!! A na poważnie to Święta bardzo rodzinnie w tym roku i nie dało rady nawet na chwilę urwać się z kuplami na pifffko wielkanocne, nie mówiąc już o naratch .... Z resztą też troszkę za późno, bo dopiero teraz przeczytałem Twoje zaproszenie Widzę że mój żart wziołeś na serio i to Ty karnet fundowałeś za friko No ale w ramach rekompensaty zapraszam Ciebie jak i innych chętnych na środę: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?p=71980#post71980 P.S. Karnety we własnym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2009 SKIer, Dzięki za zaproszenie, ale w środę to ja już niestety zaczynam zarabiać na następny sezon. Dzisiaj do 15 jazda na Górze, a potem obieram kierunek północny. Miejscówka niestety się zmarnowała. Po powrocie do Wa-wy napiszę cosik jeszcze o jeździe na Górze pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi