RafiW Napisano 26 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2009 (edytowane) Zwracam się z prośba o pomoc w temacie , czy Fischer Progressor 7, nie będą zbyt twarde dla dobrze władającej techniką filigranowej babki ? Znajoma szuka nart uniwersalnych, na stoku radzi sobie bardzo dobrze, ma doświadczenie z damskimi modelami Voelkla, lecz były dla niej uciążliwe (klepanie, myszkowanie)...........Możecie coś poradzić? Edytowane 27 Marzec 2009 przez JC dodany link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 26 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2009 (edytowane) Ja myślę ze i Progresor 8 dla niej nie będzie za trudny - no chyba, ze waży z 30 kg. Napisz coś więcej - wzrost, waga, poziom umiejętnosci, czego oczekuje od narty. Progresor 7 jest określany jako narta co najwyżej dla średniozaawansowanych. Edytowane 27 Marzec 2009 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 27 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2009 mihumor dobrze prawi:)....7 to obsolutnie narta dla średniaków bez progresu....na 8 jeżdziłem i przy wadze 82 kg nie czułem jej sztywności ani trochę....dopiero 9 to narta dość sztywna i wymagająca dobrej techniki....więc jak jeżdzi dobrze lub bardzo dobrze to mimimum 8... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafiW Napisano 27 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2009 (edytowane) Sam na co dzień jeżdzę na Progressach 9 i potwierdzam ,że ....trzeba się trochę na niej pogimnastykować .......Pytanie padło o Progressora 7, ze względu na szatę graficzną (zapomnieliście ,że to ma być narta dla kobiety ) , bo '8" już jest beee Edytowane 27 Marzec 2009 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 27 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2009 (edytowane) powiem Ci że niezależny test narciarski 08/09 Magazynu NTN Snow& More Progressor 8+ jest dedykowany jako Medium Turn Lady:eek: z pięcioma gwiazdkami VIP... Edytowane 27 Marzec 2009 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 27 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2009 Jak chce podobna nartę a te jej sie nie podobają to można zobaczyc Elana Speedwava 10 - http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2462&id_modelu=3283 albo jakąś topową nartę damską - wybór szeroki wiec coś sie może spodobać. Jeśli dobrze jeździ to ta 7ka to raczej za słaba może sie okazać - chyba, że jest naprawdę bardzo drobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 27 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2009 Sam na co dzień jeżdzę na Progressach 9 i potwierdzam ,że ....trzeba się trochę na niej pogimnastykować .......Pytanie padło o Progressora 7, ze względu na szatę graficzną (zapomnieliście ,że to ma być narta dla kobiety ) , bo '8" już jest beee Co znaczy "pogimnastykować"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafiW Napisano 28 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2009 Co znaczy "pogimnastykować"? Dotychczas ujeżdżałem narty "środka" (Dynastary Skicross i Fischery RX6). W tym roku ,w środku sezonu przesiadłem się na progressa 9 i przy moim stopniu zaawansowania (6), poczułem od razu że narta jest twarda i żeby "wyłuskać" jej możliwości trzeba ją porządnie docisnąć to nazwałem -gimnastykowaniem. Narty jak każdy wie powinno się kupować na "wyrost" i ja kupując "9" tym sie kierowałem. Po 3-4 dniach już było dobrze i tworzymy teraz zgrany duet;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi