Misal Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 Cześć wszystkim, Przyjechałem do Galtuer w końcu marca licząc trochę na ładną pogodę. I było - dwa dni. W poniedziałek po południu zerwał się silny wiatr i zaczęło kurzyć. W Ischgl zaczęli podawać komunikaty o zbliżającej się wichurze i zachęcali do zjazdu w dół. We wtorek dalej sypało i kurzyło, pojechałem do Galtuer, jazda super, głęboki śnieg ale zero widoków. Dalej kurzy i wieje. Wieczorem wybrałem się do Ischgl na Night Ski Show (takie moje hobby od 2 lat). I tu w przeciwieństwie do Soelden bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli. Fajnie wyreżyserowane godzinne widowisko śnieżno-muzyczno-świetlne. Na koniec pokaz "mocy" w wykonaniu 5 ratraków. Zaczynam prowadzić ranking tych pokazów i na razie mi wychodzi: 1. Obergurgl - kwiecień 2008 (I miejsce za ratraki tańczące walca i gościa ze śmigłem na plecach jadącego pod górę) 2. Ischgl - marzec 2009 (opisane powyżej) 3. Galtuer - marzec 2007 (pierwszy taki pokaz który oglądałem) 4. Soelden - luty 2009 Jakbyście chcieli podzielić się wrażeniami z innych takich skishowów to zapraszam. Wracałem po 10 wieczorem z Ischgl do Galtuer przez 15-20 centymetrowe zaspy - Stilo dało radę pzdr (z Galtuer/Ischgl) misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 29 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2009 Znacie to uczucie kiedy data na keycardzie jest datą dzisiejszą i jest już popołudnie . Dopisałem sobie do profilu 8 dni, ale na pogodzie to się przejechałem. Słońca miałem trochę w niedzielę i poniedziałek, potem wiało, kurzyło, ale dało się jeździć i pojeździłem, 6 dni w Ischgl/Samnaun i 2 w Galtuer (wtorek i sobota - tu było do południa słońce). Zrobiłem wycieczkę do Samnaun - ropa tam kosztuje 1 SFR , jak zatankuję 50 litrów to wycieczkę mam za friko. Przy powrocie niespodzianka, austriacki Zoll przesłuchuje mnie z zakupów. Byliśmy w 4 osoby, więc zmieściliśmy się w limitach. Litr Stolicznej to 9 SFR, litr Bacardi (ulubiony wypełniacz piersiówki ) 15,50 SFR. Nartki już spakowane, jutro do Wolkersdorfu, we wtorek na niziny Ale to nie koniec sezonu. Wyjeżdżony już jestem, więc na koniec ulubione miejsce SB . Od Wielkiego Czwartku do wtorku po Wielkanocy. Zaproszenie do Karczmy ciągle aktualne Ktoś wybiera się w Tatry w tym terminie ? pzdr (jeszcze z Galtuer) misal P.S. Ekipie na WorldSkiTest życzę udanego wyjazdu Do JC nalepki jeszcze nie doszły pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 29 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2009 Ale to nie koniec sezonu. Wyjeżdżony już jestem, więc na koniec ulubione miejsce SB . Od Wielkiego Czwartku do wtorku po Wielkanocy. Oj tam ulubione, nie ulubione, ja po prostu nie mam tak dramatycznych przeżyć z dzieciństwa i nie muszę się z tego powodu tak katować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi