Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Paznauntal 2009

Misal

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

Przyjechałem do Galtuer w końcu marca licząc trochę na ładną pogodę. I było - dwa dni. W poniedziałek po południu zerwał się silny wiatr i zaczęło kurzyć. W Ischgl zaczęli podawać komunikaty o zbliżającej się wichurze i zachęcali do zjazdu w dół. We wtorek dalej sypało i kurzyło, pojechałem do Galtuer, jazda super, głęboki śnieg ale zero widoków. Dalej kurzy i wieje.

Wieczorem wybrałem się do Ischgl na Night Ski Show (takie moje hobby od 2 lat). I tu w przeciwieństwie do Soelden bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli. Fajnie wyreżyserowane godzinne widowisko śnieżno-muzyczno-świetlne. Na koniec pokaz "mocy" w wykonaniu 5 ratraków. Zaczynam prowadzić ranking tych pokazów i na razie mi wychodzi:

1. Obergurgl - kwiecień 2008

(I miejsce za ratraki tańczące walca i gościa ze śmigłem na plecach jadącego pod górę)

2. Ischgl - marzec 2009 (opisane powyżej)

3. Galtuer - marzec 2007 (pierwszy taki pokaz który oglądałem)

4. Soelden - luty 2009

Jakbyście chcieli podzielić się wrażeniami z innych takich skishowów to zapraszam.

Wracałem po 10 wieczorem z Ischgl do Galtuer przez 15-20 centymetrowe zaspy - Stilo dało radę :D

pzdr (z Galtuer/Ischgl)

misal

Znacie to uczucie kiedy data na keycardzie jest datą dzisiejszą i jest już popołudnie :(.

Dopisałem sobie do profilu 8 dni, ale na pogodzie to się przejechałem. Słońca miałem trochę w niedzielę i poniedziałek, potem wiało, kurzyło, ale dało się jeździć i pojeździłem, 6 dni w Ischgl/Samnaun i 2 w Galtuer (wtorek i sobota - tu było do południa słońce).

Zrobiłem wycieczkę do Samnaun - ropa tam kosztuje 1 SFR :), jak zatankuję 50 litrów to wycieczkę mam za friko. Przy powrocie niespodzianka, austriacki Zoll przesłuchuje mnie z zakupów. Byliśmy w 4 osoby, więc zmieściliśmy się w limitach. Litr Stolicznej to 9 SFR, litr Bacardi (ulubiony wypełniacz piersiówki :)) 15,50 SFR.

Nartki już spakowane, jutro do Wolkersdorfu, we wtorek na niziny :(

Ale to nie koniec sezonu.

Wyjeżdżony już jestem, więc na koniec ulubione miejsce SB :D.

Od Wielkiego Czwartku do wtorku po Wielkanocy.

Zaproszenie do Karczmy ciągle aktualne :)

Ktoś wybiera się w Tatry w tym terminie ?

pzdr (jeszcze z Galtuer)

misal

P.S.

Ekipie na WorldSkiTest życzę udanego wyjazdu :D

Do JC

nalepki jeszcze nie doszły

pzdr

Ale to nie koniec sezonu.

Wyjeżdżony już jestem, więc na koniec ulubione miejsce SB :D.

Od Wielkiego Czwartku do wtorku po Wielkanocy.

Oj tam ulubione, nie ulubione, ja po prostu nie mam tak dramatycznych przeżyć z dzieciństwa i nie muszę się z tego powodu tak katować:D