lokiec3 Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 Sezon trwa jak najbardziej!!! Od wtorku będę w Bad Gastein:) był tam może ktoś z forumowiczów jakieś porady? które trasy warto objeździć?? Pozdrawiam Dorfgastein i huśtawka z Grossartal warta do objechania sporo nowoczesnych wyciągów. Schlossalm raczej sobie odpuść. Stubnerkogel po instalacji nowej gondoli może być ciekawe bo szybki transport na górę i ciekawy zjazd na dół lewą stroną, do tej pory trza było trzy krzesła pokonać, żeby się dostać na górę a i jeszcze łorcyk na sam szczyt. Na Sportgastein nie byłem, ale wszyscy chwalą. Termy dla narciarzy wodnych nie dla mnie.... Pozdrawiam. PS: I przestańcie mnie wkurzać, że na narty jeszcze jeździcie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 Polecam Sportgastein - wszystkie trasy - na dojazd do dolnej stacji lepiej wybrać trasę czarną (po prawej stronie) nie trzeba się bujać z dojciem (jest tam stosunkowo płasko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawe Napisano 24 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2009 Dwa dni na nartach to cieżko nazwać udanym sezonem:) Jednak w tym roku narty przesłoniły planowane na najbliższe dni narodziny córy. Przygotowania, wydatki, niedysponowana narciarsko żona, bez której nie chciałem jechać, sprawiły że w tym roku obowiązkowy tygodniowy wyjazd w Alpy został pominięty. Co prawda dwa razy wyskoczyłem ze szwagrem, ale wyjazdy oceniam na 3. W drugi dzień świąt Szpindlerowy Mlyn, wszystko fajnie, piękne słońce ale -10 z silnym wiatrem nie daje takiej rozkoszy z szusowania. Drugi raz skusiłem się na zapoznanie się ze Świeradowem. I tu jeszcze większe rozczarowanie, bo jak inaczej nazwać czekanie dwie godziny pod kasą, aż wyciąg ruszy. A owy wyciąg zamarzł sobie..... tak tak według informacji obsługi zamarzł wyciąg narciarski. Ale żeby narty się nie kurzyły to pożyczyłem w piątek przyjacielowi moje freestylowe Atomic, a dziś dostaję mms'a z ręką w gipsie...... I tak wyglądał ten mój sezon.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2009 No właśnie, a jeśli chodzi o wspomnienie sezonu, to co dziennie w TVP HD około 16 lecą powtórki mistrzostw świata w Val d'Isere. Więc można sobie pooglądać, nie wszyscy mają nagrane własne archiwum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 24 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2009 W drugi dzień świąt Szpindlerowy Mlyn, wszystko fajnie, piękne słońce ale -10 z silnym wiatrem nie daje takiej rozkoszy z szusowania. eh , jeździło sie przy -20 stopniach i było fajowo:) Drugi raz skusiłem się na zapoznanie się ze Świeradowem. I tu jeszcze większe rozczarowanie, bo jak inaczej nazwać czekanie dwie godziny pod kasą, aż wyciąg ruszy. A owy wyciąg zamarzł sobie..... tak tak według informacji obsługi zamarzł wyciąg narciarski. dobre , wyciąg zamarzł :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 ale na zakończenie sezonu z Carvingsportem na Pilsku chyba zdążysz wrócić ? Oooo przez pare lat bywałem na tej imprezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 Oooo przez pare lat bywałem na tej imprezie A 8 kwietnia 2006 byłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 W tym sezonie troche mniej jezdzenia niż zwykle,ale jeszce nie koniec.Jeszcze za tydzień Solda i pozniej może Pilsko lub Kasprowy jeżeli snieg sie utrzyma(dzisiaj podobno sporo sniegu spadło w Kielcach to pewnie i dosypało w gorach:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 W tym sezonie troche mniej jezdzenia niż zwykle,ale jeszce nie koniec. Ja niestety tez i to nawet troche sporo niestety. Zlozylo sie na to i ciut juz mniej urlopu do wykorzystania, i rozwalone kolana i niestety tez ten nasz "ojciec kryzys - matka recesja" bo to nie jest tania pasja (jak np. szachy - kiedys "ostro" gralem i wydatki byle nieporownywalnie mniejsze:D) Ale jak mowisz Hucu, jeszcze nie koniec.......... choc niestety juz go czuc p.s. tak sie troche pocieszam, ze choc ilosciowo mniej to moze choc jakosciowo ciut lepiej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 (edytowane) jeszcze czekam na wynik rezonansu magnetycznego ale chyba to też już koniec sezonu będzie:eek: bardzo udanego zresztą wspominać jest co: -Grächen -Zermatt -Saas Fee -Belalp -Aletsch -Rosswald -Willingen -Portes du Soleil -Trois Valles -Val Cenis Polskie ośrodki bojkotowałem systematycznie, pozdrawiam wszystkich Janusz Edytowane 25 Marzec 2009 przez januszb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMYKI Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 Jak ja Wam zazdroszczę, nie dość, że macie blisko nasze pagórki, to nawet do Alp bliżej. Gdybym miał bliżej to jeszcze bym coś śmignął. Zasadniczo sezon dla mnie i mojej familii THE END. Sezon uważam za udany (choćby z faktu, że zima jakaś bardziej łaskawa w tym roku), mimo bolących żeberek (podobno do pół roku mogę odczuwać). Junior daje na krawędziach, żonka zadowolona (narty i rower to jedyne dyscypliny jakie toleruje a ja.. no cóż mi zawsze mało. Teraz ruszam na wodę, spełniać się w drugim hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawe Napisano 27 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2009 eh , jeździło sie przy -20 stopniach i było fajowo:) oczywiście jeździłem przy -27 na Tuxie ale jak zasuwasz przy -10 pod wiatr to jest gorsze niż to -28 w słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 27 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2009 Coś ten sezon (do tej pory) dla wielu z nas obfitował w niemiłe niespodzianki . Ale, jak pewien klasyk (wiadomości o mojej śmierci są mocno przesadzone), uważam, że mniemanie o jego zakończeniu też jest przesadzone. Sypie w górach:D:)! Słoneczko zaświeci, los się zacznie uśmiechać, a my sobie jeszcze pojeździmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi