Boogie Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Miejsce: Radstadt Czas: 14.03-21.03.2009 Cena skipasu : 200E http://www.radstadt.com/en/ No to wróciłem właśnie z wyjazdu do radstadt wyjazd jak najbardziej udany, śniegu spokojnie do maja wystarczy jeżeli ktoś chce namiary na dobrą chatke w radstadt blisko wyciągów to podaję http://www.haus-neureiter.at/ bardzo dobry standard sauna i inne szmery bajery wiec jechałem sobie nową skoda superb każdemu polecam kto zmienia auto ilośc ludzi........niebywale mało do 12 jeździlem sam:) prawie nikogo na stoku:) dzień 1 przyjazd i rozpakowanie potem lekkie zapoznanie z terenem pogoda sprzyjająca nartowaniu wszyscy nastawieni na to ze pogoda dopisze na następny dzień… dzień 2 Totalna wiejska kaszana mgła śnieg i wogole Armagedon w niebie srednio przyjemna jazda lecz poza trasami miodnie miooodnie zapoznanie z samym ośrodkiem radstadt………3 trasy:D wiec zapoznanie odbyło się w ekspresowym tempie, najfajniejsza trasa nr 6 5 i 1 i tak nam mijał dzień troche w lesie w puchu troche po trasie Dzień 3 Wczesna pobudka przejazd przez radstadt i potem 3 min busikiem do Zauchensee Tam czekały na nas fajne trasy ze średnią pogodą Trasy nr 10 6 7 i 9 miodne reszta także naprawde bardzo fajny ośrodek oferujący fajne urozmaicone trasy;) Szczególnie trasa z pucharu świata wymaga sporych umiejętnośći Dzień 4 Tak samo jak w dniu 3 lecz przejazd przez zauchensee i potem do flachauwinkl Gdzie był super fajny park Burtona troche puchu jakieś chopki Dzień 5 i 6 powtórka z rozrywki troche zauchensee i flachauwinkl Dzień 7 Radstadt i męczenie 3 tras do bólu bo jednak tam było bardzo fajnie Co do cen Szamsko na stoku przez kurs euro nie jest aż tak tanie jak rok temu gdy euro było tańsze lecz tak Sznycel 7-8.20 E Browarek 3E Apfelstrudel 2,80E Także ceny naprawde ok Co do infrastruktury w Zauchensee radstadt etc…. Wysoki poziom nowe wyciągi jeden tylko prehistoryk a’la pilsko z sosnowca jest ok. 800km jadąc w miare spokojnym tempem zrobiłem tą trase w 7h 4min. Jest to mój 2 wypad do austri- jak każdy wie wczesniej tylko ITA, i coraz bardziej przekonuje się ze ten austryjacki porządek i cała otoczka bardziej pasują moim wymaganiom:) Radstadt jako samo miasto hmm 2 ulice:) bardziej urokliwy jest altenmarkt....gdzie jest fabryka atomica- niestety nie dalo sie nic kupic:) choć jest o wiele taniej niż w sklepach:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 21 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 21 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 bo sie nie mieściło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 21 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 zapraszam do dyskusji:P zdjęcia w galeri niebawem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Pogoda ze zdjęć - średnia, za to ilość ludzi (też ze zdjęć) malenka - a to cenię akurat wyżej niż pogodę - oczywiście do pewnych granic:D Mniemam, ze solidnie pojeździłeś bo jest tam po czym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 21 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 pojeździłem pojeździłem, pogoda sie nie liczy ważne zeby warunki sniegowe były ok;) i tak było:) potestowałem pare nartek ale to opisze jutro i w innym dziale:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Pogoda ze zdjęć - średnia, za to ilość ludzi (też ze zdjęć) malenka - a to cenię akurat wyżej niż pogodę - oczywiście do pewnych granic:D Ja jeszcze ilość ludzi przedkładam znacznie wyżej nad wielkość ośrodka, po prostu wolę maleńki cichutki ośrodek w którym zazwyczaj są puste trasy:), niż moloch z trzy cyfrowym kilometrażem tras i tysiącami narciarzy pomiędzy którymi z oczami w koło głowy muszę uprawiać slalom:mad: ... potestowałem pare nartek ale to opisze jutro i w innym dziale:) Tylko błagam nie pisz że coś tam daje kopa w 2 fazie skrętu, albo że przyśpiesza na końcu wirażu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 21 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Tylko błagam nie pisz że coś tam daje kopa w 2 fazie skrętu, albo że przyśpiesza na końcu wirażu:D spokojnie:D wiesz ze ja nie jestem fizykiem:D ale ok ide w kime jutro dalsze opisy i testy;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Pełna zgoda - też wolę mniej zaludnione tereny:D Jak dla mnie jazda na nartach właśnie po pustym stoku to kwintesencja przyjemności. Co mi po świetnej infrastrukturze, pieknych widokach i świetnych trasach jak tłum ludzi - taki zonk miałem w zeszłym roku w Gardenie - miejscami to mi nerwy puszczały:D Fajnie takie narciarskie sam na sam opisał Kosiński w "Randce w ciemno" - czytałem to kilkanaście lat temu ale jakoś wciąż wydaje mi się, ze to były najlepsze opisy nrciarskiej frajdy jakie czytałem. Bugi - czekam na wrażenia z testów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 21 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Pełna zgoda - też wolę mniej zaludnione tereny:D Jak dla mnie jazda na nartach właśnie po pustym stoku to kwintesencja przyjemności. Co mi po świetnej infrastrukturze, pieknych widokach i świetnych trasach jak tłum ludzi - taki zonk miałem w zeszłym roku w Gardenie - miejscami to mi nerwy puszczały:D Fajnie takie narciarskie sam na sam opisał Kosiński w "Randce w ciemno" - czytałem to kilkanaście lat temu ale jakoś wciąż wydaje mi się, ze to były najlepsze opisy nrciarskiej frajdy jakie czytałem. Bugi - czekam na wrażenia z testów:) mysle ze to radstadt powinno Cie zaciekawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 22 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2009 Miejsce: Radstadt Czas: 14.03-21.03.2009 Cena skipasu : 200E http://www.radstadt.com/en/ No to wróciłem właśnie z wyjazdu do radstadt wyjazd jak najbardziej udany, śniegu spokojnie do maja wystarczy jeżeli ktoś chce namiary na dobrą chatke w radstadt blisko wyciągów to podaję http://www.haus-neureiter.at/ bardzo dobry standard sauna i inne szmery bajery wiec jechałem sobie nową skoda superb każdemu polecam kto zmienia auto ilośc ludzi........niebywale mało do 12 jeździlem sam:) prawie nikogo na stoku:) dzień 1 przyjazd i rozpakowanie potem lekkie zapoznanie z terenem pogoda sprzyjająca nartowaniu wszyscy nastawieni na to ze pogoda dopisze na następny dzień… dzień 2 Totalna wiejska kaszana mgła śnieg i wogole Armagedon w niebie srednio przyjemna jazda lecz poza trasami miodnie miooodnie zapoznanie z samym ośrodkiem radstadt………3 trasy:D wiec zapoznanie odbyło się w ekspresowym tempie, najfajniejsza trasa nr 6 5 i 1 i tak nam mijał dzień troche w lesie w puchu troche po trasie Dzień 3 Wczesna pobudka przejazd przez radstadt i potem 3 min busikiem do Zauchensee Tam czekały na nas fajne trasy ze średnią pogodą Trasy nr 10 6 7 i 9 miodne reszta także naprawde bardzo fajny ośrodek oferujący fajne urozmaicone trasy;) Szczególnie trasa z pucharu świata wymaga sporych umiejętnośći Dzień 4 Tak samo jak w dniu 3 lecz przejazd przez zauchensee i potem do flachauwinkl Gdzie był super fajny park Burtona troche puchu jakieś chopki Dzień 5 i 6 powtórka z rozrywki troche zauchensee i flachauwinkl Dzień 7 Radstadt i męczenie 3 tras do bólu bo jednak tam było bardzo fajnie Co do cen Szamsko na stoku przez kurs euro nie jest aż tak tanie jak rok temu gdy euro było tańsze lecz tak Sznycel 7-8.20 E Browarek 3E Apfelstrudel 2,80E Także ceny naprawde ok Co do infrastruktury w Zauchensee radstadt etc…. Wysoki poziom nowe wyciągi jeden tylko prehistoryk a’la pilsko z sosnowca jest ok. 800km jadąc w miare spokojnym tempem zrobiłem tą trase w 7h 4min. Jest to mój 2 wypad do austri- jak każdy wie wczesniej tylko ITA, i coraz bardziej przekonuje się ze ten austryjacki porządek i cała otoczka bardziej pasują moim wymaganiom:) Radstadt jako samo miasto hmm 2 ulice:) bardziej urokliwy jest altenmarkt....gdzie jest fabryka atomica- niestety nie dalo sie nic kupic:) choć jest o wiele taniej niż w sklepach:) Fajny opis. Ale zastanawiam się brakło Ci czasu ,ochoty czy pomysłu żeby "traktorem" smignąć z Flachau-Winkl do Flachau i zjechać do Wagrain.Choćby w jeden dzień. Bo infrastuktura w Zauchensee nie jest powalająca,a w każdym razie o wiele ciekawsza jest we Flachau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 22 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2009 Fajny opis. Ale zastanawiam się brakło Ci czasu ,ochoty czy pomysłu żeby "traktorem" smignąć z Flachau-Winkl do Flachau i zjechać do Wagrain.Choćby w jeden dzień. Bo infrastuktura w Zauchensee nie jest powalająca,a w każdym razie o wiele ciekawsza jest we Flachau. czasu brakło, bo pomysł był ale jak to z planowaniem lekko mówiąc nie pykło:) a szkoda no ale moze następnym razem:P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 Ja jeszcze ilość ludzi przedkładam znacznie wyżej nad wielkość ośrodka, po prostu wolę maleńki cichutki ośrodek w którym zazwyczaj są puste trasy:), niż moloch z trzy cyfrowym kilometrażem tras i tysiącami narciarzy pomiędzy którymi z oczami w koło głowy muszę uprawiać slalom:mad: Też tak uważam,czyli wychodzi,że rejon opisny przez Bugiego odpowiadałby tym wymogom,ciekawe jak tam jest w czasie ferii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 pojeździłem pojeździłem, pogoda sie nie liczy ważne zeby warunki sniegowe były ok;) i tak było:) potestowałem pare nartek ale to opisze jutro i w innym dziale:) jakie to narty były same fiszery czy coś dla ludzi też było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 23 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 jakie to narty były same fiszery czy coś dla ludzi też było same atomici:) wlasnie zabieram sie za pisanie o nich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca72 Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 (edytowane) Wybieram sie tam w nastepny weekend mam trzy dni nartowania , co polecicie (która miejscowosc jest najweselsza wieczorami ...)a czego unikac aby nie tracic czasu i odnosnie tego "traktorka' z Flachau-Winkl do Flachau jak to działa co bym dnia nie stracił na obcykaniu co z czym i do czego z góry dzieki za info Jeszcze jedno navi pokazuje mi trase z Wiednia S6 przez Leoben nastepnie na A9 do Rotteman i w lewo przez Schladming jechał ktoś ta traska bo kusi mnie ta ostatnia miejscowość tylko nie znam trasy i nie chce wpakowac sie w serpentyny i tym podobne górskie atrakcje Edytowane 25 Marzec 2009 przez jaca72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 nie pchaj sie przez wieden, ja jechalem z katowic na brno potem holabrun stockerau st polten salzburg i tam potem juz na radstadt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 Wybieram sie tam w nastepny weekend mam trzy dni nartowania , co polecicie (która miejscowosc jest najweselsza wieczorami ...)a czego unikac aby nie tracic czasu i odnosnie tego "traktorka' z Flachau-Winkl do Flachau jak to działa co bym dnia nie stracił na obcykaniu co z czym i do czego z góry dzieki za info Jeszcze jedno navi pokazuje mi trase z Wiednia S6 przez Leoben nastepnie na A9 do Rotteman i w lewo przez Schladming jechał ktoś ta traska bo kusi mnie ta ostatnia miejscowość tylko nie znam trasy i nie chce wpakowac sie w serpentyny i tym podobne górskie atrakcje Bardzo dobra trasa jaka wskazuje Ci navi. Żadnych komplikacji tam nie napotkasz (drogowych),bo tego typu jak STAU to zawsze i wszędzie można spotkać. Jechałem kilka razy tamtędy i nigdy żadnych komplikacji nie było. Ale nic nie kombinując pojedziesz cały czas autostradą jeśli wybierzesz trasę jaką proponuje Ci bugajson. Zresztą wbij w mapy.google.pl trasę Znojmo-Radstadt i zobaczysz jak poprowadzi. Podaję Znojmo bo jeśli zadasz temat np. z Cieszyna to wlecze przez Bratysławę,a w przypadku trasy podanej przez bugajsona nie ma to zupełnie sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 Bardzo dobra trasa jaka wskazuje Ci navi. Żadnych komplikacji tam nie napotkasz (drogowych),bo tego typu jak STAU to zawsze i wszędzie można spotkać. Jechałem kilka razy tamtędy i nigdy żadnych komplikacji nie było. Ale nic nie kombinując pojedziesz cały czas autostradą jeśli wybierzesz trasę jaką proponuje Ci bugajson. Zresztą wbij w mapy.google.pl trasę Znojmo-Radstadt i zobaczysz jak poprowadzi. Podaję Znojmo bo jeśli zadasz temat np. z Cieszyna to wlecze przez Bratysławę,a w przypadku trasy podanej przez bugajsona nie ma to zupełnie sensu. no sensu nie ma choć znajomi wyjechali w tym samym czasie co my i jechali przez bratysławę i byli tylko o 10 min poźniej niż my:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 no sensu nie ma choć znajomi wyjechali w tym samym czasie co my i jechali przez bratysławę i byli tylko o 10 min poźniej niż my:) No wiesz są tacy co wsiadają na śląsku w auto i wysiadają na miejscu A są tacy co zwiedzają wszystkie kible po drodze Nie mam na myśli Ciebie wcale ,ale wiem,że tak niektórzy mają. Może stąd takie różnice czasowe;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 No wiesz są tacy co wsiadają na śląsku w auto i wysiadają na miejscu A są tacy co zwiedzają wszystkie kible po drodze Nie mam na myśli Ciebie wcale ,ale wiem,że tak niektórzy mają. Może stąd takie różnice czasowe;). ja miałem jeden pit stop bo mi pęcherz chciało rozsadzić a i konie pod maską musiały sie napić ja jechalem rowne 7h 2 mi w drodze powrotnej wraz z pauzą w billa i przerwą na jedzenie bo do domu mi sie juz nie spieszyło:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 Fajny opis. Ale zastanawiam się brakło Ci czasu ,ochoty czy pomysłu żeby "traktorem" smignąć z Flachau-Winkl do Flachau i zjechać do Wagrain. traktorek jezdzi dookoła Flachauwinkl a nie do Flachau coby stamtąd zjechać do Wagrain ~ imho szkoda czasu 20 min w jedną stronę czyli razem 40 min ~ chyba nie po to jeździmy w Alpy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 25 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2009 (edytowane) i w lewo przez Schladming jechał ktoś ta traska bo kusi mnie ta ostatnia miejscowość tylko nie znam trasy i nie chce wpakowac sie w serpentyny i tym podobne górskie atrakcje jak Cię kusi to jedz tak jak prawi bugajson A1 ~ tylko za Sattledt skręc w A9 ~następnie około Spital am Pyhrn masz 2 opcje: albo tunelem /4,50E albo przez Pyhrnpass spokojna przełęcz jeszcze trochę i wyjeżdzasz do Ennstal /dolina bez niespodzianek/ i przy dobrej pogodzie panorama Dachstein Tauern ~ warto rzucić okiem zresztą do pierwszych stacji (z Radstadt) rzut beretem zwłaszcza Forstau/FAGERALM a trochę dalej Gleiming/REITERALM ~ dzisiaj tam jezdzilem ludzi prawie nie ma ale w weekend będzie więcej na pewno Edytowane 25 Marzec 2009 przez fikol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi