SB Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 ...a powaznie to dodaj do kalkulacji kase na paliwo, cenny czas na jazdę samochodem i pamietaj ze nie kazdy mieszka w okolicy BB, ty jedziesz do austrii tyle co ja do szczyrku czy zakopca. na weekend niektorym zostaje krajowe podworko:o Tak masz rację, już chyba kilka krotnie nadmieniałem dlaczego nie pojadę z nartami na Kasprowy, właśnie dlatego że do 4 pasów w stronę Cieszyna mam 10 km i w tym samym czasie(km więcej) mogę dotrzeć np. w takie miejsce, gdzie czarnych tras jest chyba 3 razy więcej jak na Kasprowym, a oprócz tego są jeszcze czerwone i niebieskie. zaczynam podejrzewac ze jestes na etacie w TPN... Jest nas więcej, zobacz:D: Może lepiej niech PKL nic tam nie zmienia, bo zniszczą mi moją bajkową krainę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 a powaznie to dodaj do kalkulacji kase na paliwo, cenny czas na jazdę samochodem i pamietaj ze nie kazdy mieszka w okolicy BB, ty jedziesz do austrii tyle co ja do szczyrku czy zakopca. na weekend niektorym zostaje krajowe podworko:o Zawsze moze rozplanowac tak zeby przenocowac u SB i potem nastepnego dnia znim leciec na południe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 w takie miejsce, gdzie czarnych tras jest chyba 3 razy więcej jak na Kasprowym, a oprócz tego są jeszcze czerwone i niebieskie. : SB ty to chyba na kompie masz istne archiwum-poparte linkami i fotami-to mi sie podoba:)-wiem juz kiedys o tym skrobalismy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 (edytowane) Co do pomysłów na Górę Kasprową, to według mnie to lepszym od tunelu by było założenie krótkich orczyków od stacji w kierunku Obserwarium i z krzesła na Goryczkowej do dzwonu. Ale na to nie zgodzi się TPN i ekoludki. Tunel chyba nie jest dobrym pomysłem. pzdr (z Galtuer/Ischgl) misal Edytowane 23 Marzec 2009 przez misalatomic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 jakby kasprowy leżał w Szwajcari to taki tunel dawno by był juz wykopany nie na samym szczycie naszej góry kasprowej, tylko z kuźnic na Świnicę a tym tunelem jechał by sobie pociąg przykład - Jungfraujoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 23 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2009 jakby kasprowy leżał w Szwajcari to taki tunel dawno by był juz wykopany nie na samym szczycie naszej góry kasprowej, tylko z kuźnic na Świnicę a tym tunelem jechał by sobie pociąg przykład - Jungfraujoch Tylko poprawkę trzeba uwzględnić, że my Kasprowy mamy jeden, a w szwajcari ciężko podobne górki zliczyć. Jak dla mnie to rozbudowa wyciągów i trasy na sam dół, razem z niższymi cenami były by ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 24 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2009 jakby kasprowy leżał w Szwajcari to taki tunel dawno by był juz wykopany nie na samym szczycie naszej góry kasprowej, tylko z kuźnic na Świnicę a tym tunelem jechał by sobie pociąg przykład - Jungfraujoch Zwariowołeś Nocą wszystkie Kozice,Świstaki i Niedźwiedzie tym tunelem schodziłyby w Zokopane i śpacerowały po Krupówkach A poza tym to jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 23 Kwiecień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2009 ... no to chyba bede na Kasprowym w najblizszy weekend, wyglada na to ze marzenie sie spelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 23 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Cieszę się z Twojej szybkiej rekonwalescencji :D:D Siatka łapiąca za but jest tylko przy trawersie nad Cichą :eek: pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 23 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2009 ... no to chyba bede na Kasprowym w najblizszy weekend, wyglada na to ze marzenie sie spelni Goi sie na Tobie jak na kocie Najlepszego jezdzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 23 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Kasprowy disiaj No to Jarek będziesz miał do 12-tej jeszcze wspaniałe warunki. Dzisiaj mało luda, dużo śniegu i fajna jazda. Nawet śnieg drobny u góry padał. Nartostrada jedynie kończy się ok. 100 metrów przed Energetykiem. Pozdro i radość, że się goisz szybko:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 23 Kwiecień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2009 No to Jarek będziesz miał do 12-tej jeszcze wspaniałe warunki. Dzisiaj mało luda, dużo śniegu i fajna jazda. Nawet śnieg drobny u góry padał. Nartostrada jedynie kończy się ok. 100 metrów przed Energetykiem. Pozdro i radość, że się goisz szybko:D ... dzieki, z tym ze to raczej nie bedzie jezdzenie, zsune sie raz z Gasienicowej i potem Goryczka na dol i to wszystko, no oczywiscie na gorze sie poopalam troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2009 ... dzieki, z tym ze to raczej nie bedzie jezdzenie, zsune sie raz z Gasienicowej i potem Goryczka na dol i to wszystko, no oczywiscie na gorze sie poopalam troche Dobre i to! Śniegu tam jeszcze kupę,więc może jeszcze w maju zaliczysz parę zjazdów?Życzę Ci,żeby szybciutko wrócił do pełni sił! Ponieważ Pilsko kończy w ten weekend,to może zawitam tam jeszcze choć raz w maju. Pytanie do doświadczonych;jak myślicie,czy po przeglądzie,jeśli będzie dość śniegu,Kasprowy jeszcze podziała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Pytanie do doświadczonych;jak myślicie,czy po przeglądzie,jeśli będzie dość śniegu,Kasprowy jeszcze podziała? Druga połowa kwietnia to z reguły czas pobudki dla tatrzańskich świstaków. Stąd i pracownicy parku obserwują ten rejon Tatr, aby zareagować, gdy pierwsze zwierzęta się obudzą. – Jestem na bieżąco informowany o tym, co dzieje się w rejonie Kasprowego Wierchu – zapewnia dyrektor TPN Paweł Skawiński. – Na razie jeszcze nie zauważyliśmy na śniegu obudzonych świstaków. Ale jak tylko zauważymy choćby jednego gryzonia, zaraz będziemy dodatkowo odgradzać trasy narciarskie specjalnymi siatkami ochronnymi. W rejonie Kasprowego będzie też automatycznie o wiele więcej patroli Straży Parku, która ma pilnować, aby nikt nie jeździł poza wyznaczonymi trasami. Przyrodnicy tłumaczą, że tuż za siatkami ochronnymi już wkrótce mogą pojawić się świstaki, których kilka kolonii właśnie tam się znajduje. Te płochliwe zwierzęta wyjątkowo źle znoszą obecność ludzi. Kiedyś nawet przebudzenie świstaków oznaczało automatycznie zamknięcie tras narciarskich. Teraz przyrodnicy jedynie je zawężają i dokładniej pilnują. -gazeta krakowska Jeśli świstaki pozwolą to czemu nie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 24 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2009 Świetnie, Jarku, że już możesz choć troszkę pojeździć! Udanego dnia na Górze! Może i moje odnóże wkrótce na to pozwoli - już się wybierałam, ale Ojciec przemawia mi do rozsądku, a zwykle ma rację. A w ogóle, to robi się mniej gorąco, może jeszcze zwiąże śnieg wysoko w górach:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 25 Kwiecień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2009 ... no i jestem juz w domu, udalo sie pogoda super, warunki jak dla mnie tez, ze stromego to sie zsuwalem ale po plaskim jechalem praktycznie normalnie pozniej zamieszcze jakies fotki. Mozna powiedziec ze sruby tytanowe zostaly przetestowane z efektem pozytywnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2009 ... no i jestem juz w domu, udalo sie pogoda super, warunki jak dla mnie tez, ze stromego to sie zsuwalem ale po plaskim jechalem praktycznie normalnie pozniej zamieszcze jakies fotki. Mozna powiedziec ze sruby tytanowe zostaly przetestowane z efektem pozytywnym Wielki szacun!To się nazywa pasja! Gratuluję i cieszę się,że wszystko dobrze poszło! Dużo ludzi było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 25 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2009 ... no i jestem juz w domu, udalo sie pogoda super, warunki jak dla mnie tez, ze stromego to sie zsuwalem ale po plaskim jechalem praktycznie normalnie pozniej zamieszcze jakies fotki. Mozna powiedziec ze sruby tytanowe zostaly przetestowane z efektem pozytywnym Jarek ! Gratulacje !!! pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 25 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2009 ... no i jestem juz w domu, udalo sie pogoda super, warunki jak dla mnie tez, ze stromego to sie zsuwalem ale po plaskim jechalem praktycznie normalnie pozniej zamieszcze jakies fotki. Mozna powiedziec ze sruby tytanowe zostaly przetestowane z efektem pozytywnym no to szacunek i respekt za upór i wytrwałość. pozdrawiam Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 25 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2009 Podziwiam Cie - niezły z ciebie twardziel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2009 respect:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalczuk Napisano 26 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2009 Śnieg w Sudetach i Czechach dziś t.j. 2008-04-26 Na http://www.skiinfo.com/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/CzechRepublic-ECZ-7693-en.jhtml dla Sudetów i Czech podają dziś (t.j. 2008-04-26): (Czy ktoś może zna sytuacje lepiej?) Snowdepths - Snow conditions * Czech Republic: Top snowdepth Destination Top Base Praded-Ovcarna 130 cm Hochficht 60 cm Klínovec 60 cm Špindlerův Mlýn 40 cm Spindleruv Mlyn/Svaty Petr 35 cm Harrachov 30 cm Horni Misecky/Medvedin 30 cm * All ski resorts * Powderalarm * Snowfinder * Snow map * Today's Snowfall * Nordic * Snow history * Snow probability wizard * Snow Park * Weather * Booking * Ski resort overview * Highest drop * Biggest resorts * Proximity to airports * Distance from cities * Ticket prices * Webcams * Activities * Mountainmap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 26 Kwiecień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2009 ... wreszcie sfotografowano yeti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 26 Kwiecień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2009 (edytowane) Dużo ludzi było? ... ludzi bylo raczej malo tak jakby cisza przed burza (czyli przed weekendem majowym) fotka z gasienicowego, widac ze pustawo na stoku ... dziekuje wszystkim za dobre slowo Edytowane 26 Kwiecień 2009 przez jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 26 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2009 ... wreszcie sfotografowano yeti szybko się przemieszcza tak wyglądał na Vratnej 19-tego pozdrawiam Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi