dareklewandowski Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 Dla wybierających się na narty i nie tylko! Od 20 marca do 5 kwietnia jeśli chcemy przekroczyć granicę z Niemcami, musimy mieć przy sobie dowód lub paszport - informuje Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji. To wszystko w związku ze szczytem NATO, który ma się odbyć 3-4 kwietnia w Niemczech i Francji: w Strasburgu, Baden-Baden i Kolonii. Niemcy będą kontrolować wszystkie swoje granice, na lądzie, morzu i w powietrzu. Sprawdzania należy spodziewać się i na samej granicy, i także po wjeździe na teren tego kraju. MSWiA przypomina, że każda osoba wybierająca się do Niemiec musi mieć przy sobie dokument potwierdzający tożsamość i upoważniający do przekroczenia granicy, a więc dowód osobisty albo paszport. wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 No ale przecie jadac za granice obowiazkowym jest mienie przy sobie towodu tozsamosci, takiego czy owego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 19 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 jasne,ale nie było kontroli na granicy,teraz przez te pare dni wydłuży to czas podróży.Akurat w tym czasie jadę do Fr,czyli wyjdą dwie kontrole:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 Jak jechalem do Austri w czasie Mistrzostw Europy też były kontrole graniczne - pocieszę Cię, że wybiórcze, "haltowali" tylko wybrane auta więc mimo dużego ruchu nie było prawie kolejek (jechałem w dniu meczu Pl-Austria). Nie pocieszę Cie za to tym, że "haltowali" wszystkie auta na polskich numerach:D Na wyjazdach za to nie było żadnej kontroli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 Ja jak jechałem tydzień temu do Czech to w Lubawce czeska policja zatrzymywała tylko Polaków i sprawdzali tylko dowody osobiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 19 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 Ciekaw jestem jak będzie wyglądać granica A-D w rejonie Salzburga i potem D-A w rejonie Kufstein. Jadę w sobotę, to napiszę relację. pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 21 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2009 Już wiem, normalnie po staremu. Nie widziałem żadnej kontroli ani w Bad Reichenhal ani w Kufstein. pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi