Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Ale ten czas leci;/-sezon sie konczy

pablo_duch

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze nie dawno czytałem jak koledzy moi z forum szykuja wyjazdy i wyjezdzaja a tu juz koniec sie zbliza http://www.skionline.pl/stacje/?co=przeczytaj&id_newsa=1531

Ja niestety nigdzie nie byłem i nie bede-jedynie na yoputube moge popatrzec na ludziska jak smiegali:mad::(

Edytowane przez JC
Zamiana linku

głowa do góry:)...jeszcze przed Tobą mnóstwo sezonów....dziś odebrałem narty z serwisu i serwisant mówi mi że jego najstarszy klient ....81 lat:eek:...właśnie w sobotę rusza do Bukowiny na narty:)...podobno jeżdzi bardzo spokojnie i wolno...trochę się zdziwiłem,przecież z takim stażem powinien śmigać jak ta lala:)....oczywiście zatkało mnie i poprostu zazdroszczę takim ludziom że w tym wieku jeszcze jeżdzą na nartach....jeszcze w tym sezonie nie zapóżno...ja lecę w sobotę jak nic sie nie zmieni na 4 dni do Bukowiny też....ale może za wcześnie mówię...nie muszę jechać bo to ostatni dzwonek w kraju pośmigać...a w Alpy też nie mogę:P

głowa do góry:)...jeszcze przed Tobą mnóstwo sezonów....dziś odebrałem narty z serwisu i serwisant mówi mi że jego najstarszy klient ....81 lat:eek:...

O to znane przypadki, poniżej zdjęcie jego młodszego kolegi, jest to mój wujek a zarazem ojciec Figo. W tym sezonie spędził już 6 dni w włoskich Alpach i 5 w austryjackich, a co się spotkamy to pyta czy jaki wyjazd się nie kroi, co by się mógł dokleić:D.

t.hoehe_046small.jpg

...nie muszę jechać bo to ostatni dzwonek w kraju pośmigać...a w Alpy też nie mogę:P

:eek: nawywijałeś ostatnio w Austrii co?? i masz zakaz wstępu tam:D

W Alpach dużo ludzi starszych z deskami widywałem, to spory odsetek jeżdrzących - bardzo fajne zjawisko. Sezon rzeczywiście w fazie schyłkowej ale ja jutro biorę dzień wolnego i jadę pośmigać w Beskid Wyspowy najprawdopodobniej. Dlatego teraz siedzę w robocie i nadrabiam (no prawie bo przerwa mała na Forum:D).

Pablo - a po tym poznanskim igielicie chociaz nie probowales sie slizgac ?

Jak tam jest ?

myslałem ze tam skoczyn na igiełki ale po pierwsze-zjazd ma moze 100 metrow,a po drugie ceny NOKAUT...no nic moze za rok,chyba ze uda mi sie własne M kupic to poczekam troche-ahhhhhhhh....kuwa zycie meczy

A zniżki na karnety dla seniorów to u nas chyba nie występują:( - jechałem na krześle kiedyś z jednym "dziadkiem" i o tym mowił - nie był z tego zadowolony. A wszędzie w Alpach sa takowe

Ja za to jechałem z pewnym dziadkiem na Golgocie,były pracownik GAT czy coś w tym rodzaju,miał 50% zniżki na karnet. :) No ale firma o swoich dbać musi... :P

Typowa komuna -brak systemowych zniżek będących elementem ogólnej polityki społecznej i szukania klienta w różnych grupach za to chojne obdzielanie swojaków. Nie rozumiem właścicieli wyciągów - ja jeżdrzę na narty głównie w tygodniu i zawsze jest pusto, to przeważnie wtedy działalnośc słabo dochodowa a przecież zniżki dla seniorów choćby tylko poza wekendami mogą przyspożyć dodatkowych klientów gdy ich najbardziej potrzeba - oni wtedy mogą przyjechać w przeciwieństwie do większosci innych. A przecież starsi ludzie kupując normalny karnet jeżdrzą o wiele mniej i wolniej, częsciej odpoczywają - więc cała ta zabawa wychodzi im dużo drożej. To nie jest kraj dla starych ludzi:(

Niestety, ale muszę się z wami nie zgodzić:P. Nie chce mi się teraz dokładnie szukać, ale z tego co pamiętam to są u nas zniżki dla seniorów, na 90% Limanowa i Kluszkowce, więcej jakoś nie pamiętam.

Ja też widziałam takie zniżki,ale,że temat mnie nie dotyczy to nie pamiętam gdzie:)

Niestety, ale muszę się z wami nie zgodzić:P. Nie chce mi się teraz dokładnie szukać, ale z tego co pamiętam to są u nas zniżki dla seniorów, na 90% Limanowa i Kluszkowce, więcej jakoś nie pamiętam.

niby te zniżki są :D ale kwota 5 zł to raczej śmieszna zachęta jest zniżki w granicach 50% były by bardziej na miejscu (dotyczy i dzieci i seniorów)

zawsze powiny byc i wszedzie znizszki-dla seniorów takie zeby ich zachecic a teraz wrecz zniechecaja i potem macie ze u Nas ludzie sie szybciej starzeja bo nie stac ich na sport,znizszki tez powinny byc bardziej widoczne na karnety-miedzy jednodniowym a np. dwudniiowy zeby upust był 5 zł tez paranoja no nie?

Koniec sezonu??? NIE!!

A wracając do tematu Panowie.

Dla mnie osobiście sezon dopiero sie zaczyna :D Mam za sobą rozgrzewkę na Stubai w grudniu, ale przede mną najlepsze... ciepłe, marcowo-kwietniowe słoneczne dni w francuskich alpach! Jak inni wyciągają stroje kąpielowe i wylegują się w weekend majowy nad jeziorami, ja pakuję kurtkę, kask i jadę na lotnisko.

Przyznaję, że przedzierając sie z nartami przez Wawę w weekend majowy wzbudzam uśmiech!

Do końca sozonu ok 50 dni! To baaaardzo dużo czasu, a euro spada...

Joanna

--------------

za 2 dni LaPlagne!!

Szukałem i przez przypadek znalazłem wiosenna promocję na Kasprowym! :) Otóż od poniedziałku do piątku karta całodzienna za 70 zł!Tylko nie mam pojęcia,czy da się na niej wyjechać kolejką z Kuźnic na Kasprowy,czy można na niej jeździć zarówno Na Goryczkowej jak i Gąsienicowej i czy każdy może skorzystać z promocji... Dzwoniłem na numer info,ale tam tylko automat mówi to samo,co widzimy na stronce,a o promocji nawet ani słowa... :confused::mad:

Może jutro spróbuję się coś dowiedzieć,dzwoniąc na inne numery. :)