soqw Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Witam, wybieram sie na narty przełom marca i kwietnia do uzgodnienia, zabiorę 1-2 osoby lub dołączę do grupy. Bardzo proszę o propozycje. Jest sporo ofert w necie na wyjazd do Włoch, ale to grupy 4-6 osobowe. Może tą drogą uda się skompletować załogę. Ja osobiście chętnie wyskoczę do Austrii na 5-7 dni, w sumie koszt ok 1000 pln ze skipasem, a czasem i jedzeniem. Mogę zabrać do 2 osób swoim autem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Witam, wybieram sie na narty przełom marca i kwietnia do uzgodnienia, zabiorę 1-2 osoby lub dołączę do grupy. Bardzo proszę o propozycje. Jest sporo ofert w necie na wyjazd do Włoch, ale to grupy 4-6 osobowe. Może tą drogą uda się skompletować załogę. Ja osobiście chętnie wyskoczę do Austrii na 5-7 dni, w sumie koszt ok 1000 pln ze skipasem, a czasem i jedzeniem. Mogę zabrać do 2 osób swoim autem. Pozdrawiam MAŁO REALNE-1000PLN:mad:,JEDZENIE to alpejskie powietrze;)no bagaż z Polski,ale też kosztuje-Proszę o podawanie realnych kosztów!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soqw Napisano 8 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2009 szukajcie, a znajdziecie za ok 40 EUR za dzień, to nie jest jakaś wyszukana oferta x 5 dni wychodzi ok tysiąca, fakt, że trzeba trochę poszukać w necie , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 8 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2009 no fakt za tysiaka to by Ci się cały autokar zaraz uzbierał albo i 2:D oczywiście 40 euro to realna cena. Można i wyhaczyć zakwaterowanie i za 20e. No ale do tego dochodzi jedzonko, dojazd. I z własnego doświadczenia wiem że jak się założyło dany koszt to w rezultacie wychodzi 2 razy tyle albo i lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soqw Napisano 8 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2009 cenki Ja znalazłem oferty na Kreischbergu za 42 z HB i skipasem, na bergfex, sprawdź, oczywiście trzeba dojechać, ale akurat moje małe autko nie pali za dużo. W styczniu byłem 10 dni za 528 HP w trzy osoby ale bez skipasów, więc wiem o czym mówię. Styria to oczywiście nie tyrol, ale albo lanserka na stoku albo tanio, ale miejsce krórym trudniej się pochwalić. A co do Włoch to Livigno od 18 kwietnia jest za free skipass więc bez jedzenia autokarem na 7 dni są oferty po niecałe 8 stówek:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 8 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2009 Re A nie jestes zainteresowany 4-5 dni w Mayrhofen od 16.03? Właśnie tak się wybieram.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soqw Napisano 8 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2009 Mayhofen Dzięki ale dla mnie trochę za wcześnie, tydzień temu byłem parę dni na Jaworzynie i muszę trochę popracować, tak że przed 28 marca raczej nie dam rady. Tym niemniej dziękuję za zaproszenie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 8 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2009 no fakt za tysiaka to by Ci się cały autokar zaraz uzbierał albo i 2:D oczywiście 40 euro to realna cena. Można i wyhaczyć zakwaterowanie i za 20e. No ale do tego dochodzi jedzonko, dojazd. I z własnego doświadczenia wiem że jak się założyło dany koszt to w rezultacie wychodzi 2 razy tyle albo i lepiej W kwietniu ceny nie sa juz takie wysokie.Ja np 4 kwietnia jade do Włoch ,do Sulden(jeżeli oczywiście nie utkne na wodzie)-4 noce,HB,basen,sauna w hotelu za 542 PLN od osoby.Co prawda skipass troche drozej niz w marcu,ale to przez przedswiateczny tydzień.Szczerze mowiąc kosztów dodatkowych nigdy nie zakladam przed wyjazdem,bo nie ma to żadnego sensu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 8 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2009 W kwietniu ceny nie sa juz takie wysokie.Ja np 4 kwietnia jade do Włoch ,do Sulden(jeżeli oczywiście nie utkne na wodzie)-4 noce,HB,basen,sauna w hotelu za 542 PLN od osoby.Co prawda skipass troche drozej niz w marcu,ale to przez przedswiateczny tydzień.Szczerze mowiąc kosztów dodatkowych nigdy nie zakladam przed wyjazdem,bo nie ma to żadnego sensu. no ciekaw jestem Marku co napiszesz po powrocie bo stacja jest podobno bardzo kameralna i trasy dobrze przygotowane,bo i wysoko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soqw Napisano 9 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 koszty Dodatkowych kosztów trudno uniknąć, jeśli chce się skorzystać z dodatkowych atrakcji lub zrobić zakupy. ja przywiozłem parę kartonów wyśmienitego wina z Austrii, ale już mi się kończy:mad:. Mam nadzieję przywieźć kolejny zapas, a to oczywiście zwiększa koszt, ale coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 W kwietniu ceny nie sa juz takie wysokie.Ja np 4 kwietnia jade do Włoch ,do Sulden(jeżeli oczywiście nie utkne na wodzie)-4 noce,HB,basen,sauna w hotelu za 542 PLN od osoby.Co prawda skipass troche drozej niz w marcu,ale to przez przedswiateczny tydzień.Szczerze mowiąc kosztów dodatkowych nigdy nie zakladam przed wyjazdem,bo nie ma to żadnego sensu. Cześć, ja też myślę o Sulden w tym terminie.Ośrodek jest dość wysoko położony więc warunki powinny być OK.Mógłyś podać jakiś sprawdzony namiar na kwatery,ja jestem na etapie kompletowania ekipy i szukania hotelu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 W kwietniu ceny nie sa juz takie wysokie.Ja np 4 kwietnia jade do Włoch ,do Sulden(jeżeli oczywiście nie utkne na wodzie)-4 noce,HB,basen,sauna w hotelu za 542 PLN od osoby.Co prawda skipass troche drozej niz w marcu,ale to przez przedswiateczny tydzień.Szczerze mowiąc kosztów dodatkowych nigdy nie zakladam przed wyjazdem,bo nie ma to żadnego sensu. a jakie tam będą warunki tak w połowie kwietnia?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 a jakie tam będą warunki tak w połowie kwietnia?! Nigdy wcześniej tam nie byłem więc ciężko mi powiedziec.Jest dośc wysoko i podobno do maja spokojnie można pośmigać. Cześć, ja też myślę o Sulden w tym terminie.Ośrodek jest dość wysoko położony więc warunki powinny być OK.Mógłyś podać jakiś sprawdzony namiar na kwatery,ja jestem na etapie kompletowania ekipy i szukania hotelu.pozdrawiam Ja akurat preferuje hotele(hotel Posta w Trafoi w tym przypadku),ale za kwaterami tez się rozglądałem.Ale z racji,że jestem wyłącznie anglojezyczny ,a wiekszosc odpowiedzi dostałem po niemiecku odpuściłem sobie i szybciutko i zarezerwowałem hotel z neckermana.Jedyne co moge Ci podać to linka do strony,ale pewnie juz na niej byłeś. http://www.sulden.com/en/solda/winter/accomodation/accommodation-valvenosta-south-tyrol.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 a gdzie sie wybrać w połowie kwietnia żeby fajnie pojeździć ale blisko Polski?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 To zależy co rozumiesz przez blisko no i co przez fajnie pojeździc. Moim zdaniem tak z 800 km od Cieszyna to coś sie znajdzie by fajnie pojeździć. Bliżej może też ale wtedy bardzo zależy od pogody czy będzie to fajna jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 (edytowane) a gdzie sie wybrać w połowie kwietnia żeby fajnie pojeździć ale blisko Polski?! Rohacze(Zachodnie Tatry),Strbskie Pleso,Tatrzańska Łomnica(Tatry Wysokie) Chopok (Tatry Niskie)-pojeździsz..ale czy fajnie? będzie zależeć od pogody pozdrawiam Edytowane 9 Marzec 2009 przez piter100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 To zależy co rozumiesz przez blisko no i co przez fajnie pojeździc. Moim zdaniem tak z 800 km od Cieszyna to coś sie znajdzie by fajnie pojeździć. Bliżej może też ale wtedy bardzo zależy od pogody czy będzie to fajna jazda. takie 800 od Cieszyna moze byc. tak żeby śnieg o tej porze nie był mokry, pewnie jakis lodowiec czyy cósik takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 Optymalna na to jest Dolina Zillertal. Na końcu doliny masz duży lodowiec Tux, na ktorym można naprawdę fajnie pojeździć a jak śniegi sie utrzymają i trafisz na dobra chłodna pogodę to można pojździć na wielu górach w dolinie - wybór ogromny bo okolo 500 km tras i większość zaczyna sie grubo powyżej 2000m (Penken, Arena itp itd). Jak dla mnie znakomite miejsce i w tym terminie tłoku nie będzie:) To chyba bedzie troche bliżej niż 800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 ślicznie dziękuję. żeby tylko udało się wyjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 ślicznie dziękuję. żeby tylko udało się wyjechać Tak - to zwykle jest podstawowy problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 takie 800 od Cieszyna moze byc. tak żeby śnieg o tej porze nie był mokry, pewnie jakis lodowiec czyy cósik takiego. do zillertal z krakowa będziesz miała jakieś 950km więc z twoich okolic pewnie ze stówa mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 do zillertal z krakowa będziesz miała jakieś 950km więc z twoich okolic pewnie ze stówa mniej mnie te kilometry nie przerażają tylko żeby czas się znalazł. juz dwa razy podchody robiłam ale nici z tego:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 współpracowałem kiedyś z gościem co miał ciekawy sposób na brak czasu. kiedy zauważał, że mu go brakuje zapisywał się na kurs niemieckiego lub jakiś inny, po czym po 2 tygodniach rezygnował z niego i w ten sposób miał 1,5 godziny wolnego czasu tygodniowo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 współpracowałem kiedyś z gościem co miał ciekawy sposób na brak czasu. kiedy zauważał, że mu go brakuje zapisywał się na kurs niemieckiego lub jakiś inny, po czym po 2 tygodniach rezygnował z niego i w ten sposób miał 1,5 godziny wolnego czasu tygodniowo:D niezłe, tylko na co ja się moge zapisać?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 niezłe, tylko na co ja się moge zapisać?! przyśpieszony kurs gotowania na gazie:D, albo do Koła Gospodyń Wiejskich Moheros Beretos, tylko z tego drugiego nie można się wypisać:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi