dareklewandowski Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Ciekawy reportaż :eek: http://www.rynekzdrowia.pl/Rynek-Zdrowia/Zakopane-reportaz-o-szpitalu-dla-polamanych,1809.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Kiedyś taki reportaż to czytałbym jako ciekawostkę, ale od kiedy 16.02.2008 miałem bliskie spotkanie 3-go stopnia z niezabezpieczoną :eek:armatką śnieżną na Beskidku w Szczyrku to do śmiechu mi nie jest. Minął ponad rok a śrubki (9 szt.) w obu nogach jeszcze noszę. Z wózka inwalidzkiego wstałem dopiero w lipcu. Obecny sezon to tylko na dole przy wyciągu spędzam robiąc dzieciom zdjęcia. Podzielam zdanie z reportażu, że szusować kiedyś jako były połamaniec chciałbym, ale dużo ostrożniej i z bardziej roztropnym wyborem stoku, trasy i warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Kiedyś taki reportaż to czytałbym jako ciekawostkę, ale od kiedy 16.02.2008 miałem bliskie spotkanie 3-go stopnia z niezabezpieczoną :eek:armatką śnieżną na Beskidku w Szczyrku to do śmiechu mi nie jest. Minął ponad rok a śrubki (9 szt.) w obu nogach jeszcze noszę. Z wózka inwalidzkiego wstałem dopiero w lipcu. Obecny sezon to tylko na dole przy wyciągu spędzam robiąc dzieciom zdjęcia. Podzielam zdanie z reportażu, że szusować kiedyś jako były połamaniec chciałbym, ale dużo ostrożniej i z bardziej roztropnym wyborem stoku, trasy i warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 7 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Andrzeju!! nie umieścilem tego posta w formie ciekawostki,ale tylko dlatego,żeby caly czas pamiętać,że narciarstwo rekreacyjne jest także sportem i niesie za sobą niebezpiczeństwo w przypadku nie- przestrzegania zasad bezpieczeństawa.Jest też spojrzenie ludzi od innej strony-czyli medyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 8 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2009 Andrzeju!! nie umieścilem tego posta w formie ciekawostki,ale tylko dlatego,żeby caly czas pamiętać,że narciarstwo rekreacyjne jest także sportem i niesie za sobą niebezpiczeństwo w przypadku nie- przestrzegania zasad bezpieczeństawa.Jest też spojrzenie ludzi od innej strony-czyli medyków. Chciałem, aby sens mojej wcześniejszej wypowiedzi brzmiał mniej więcej tak: Człowiek - Narciarz, który nigdy nie miał kontuzji czy wypadku czyta o wypadkach innych jak o śniegu na Marsie i myśli, że jego to nie dotyczy no bo przecież jest ostrożny, kupił sobie kask ma nowoczesny sprzęt i trochę umiejetności. Ja też miałem taki tok rozumowania. Niestety nie wszystko na stoku zależy od nas. Najczęściej wypadek jest zbiegiem kilku czynników, których nie przewidzieliśmy i wystarczy ułamek sekundy i znajdujemy się po innej stronie rzeczywistości. Reportaż do którego podałeś link powinien wszystkim zdrowym dać sporo do myślenia i dać możliwość zrewidowania swoich wyobrażeń o ewentualnych skutkach uprawiania narciarstwa zjazdowego. Oczywiście przyjemność z nart jest przeogromna, ale trzeba pamiętać, że poza nartami też jest życie i warto do niego wracać "w całości" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 8 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2009 (edytowane) Chciałem, aby sens mojej wcześniejszej wypowiedzi brzmiał mniej więcej tak: Człowiek - Narciarz, który nigdy nie miał kontuzji czy wypadku czyta o wypadkach innych jak o śniegu na Marsie i myśli, że jego to nie dotyczy no bo przecież jest ostrożny, kupił sobie kask ma nowoczesny sprzęt i trochę umiejetności. Ja też miałem taki tok rozumowania. Niestety nie wszystko na stoku zależy od nas. Najczęściej wypadek jest zbiegiem kilku czynników, których nie przewidzieliśmy i wystarczy ułamek sekundy i znajdujemy się po innej stronie rzeczywistości. Oczywiście przyjemność z nart jest przeogromna, ale trzeba pamiętać, że poza nartami też jest życie i warto do niego wracać "w całości" . nic dodać nic ująć można sie tylko podpisać . Andrzeju!!! NIC nie wiedziałem o Twoim wypadku w zeszłym roku dlatego dopiero dziś wyrażam swoje ubolewanie z tego faktu oraz życzę Ci wytrwałości w rehabilitacji i szybkiego powrotu do pełni sił zdrowotnych. Pozdrawiam serdecznie Irek M. ps. tym bardziej mi głupio po teraz przejrzałem wszystkie wątki i twoje posty z tym związane nie wiem jak mogło ujść to mojej uwadze ZDROWIEJ ZDROWIEJ ZDROWIEJ! Edytowane 8 Marzec 2009 przez nexcom dodne ps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi