Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Eurosport-komentatorzy

Rekomendowane odpowiedzi

Czy też macie wrażenie, że "młody' Domański uwierzył w siebie. Popitala sobie tak dowolnie, o technice, i taktyce zjeżdżania, jakby wychował z 15 mistrzów olimpijskich. Dla mnie najbardziej denerwujące jest oparcie całego komentarza na krytyce- za późno, za okrągło, za kanciasto, .................za mało karwingowo. Na nartach zjeżdżam, i bardzo to lubię, na wyczynie tego sportu nie znam się zupełnie. Znam się na wioślarstwie, ale nigdy mimo, że widzę wszystkie smaczki, nie odważyłbym się analizować na bieżąco, kto, co, tak, czy inaczej.

Dziwi mnie też, Tomek Kurdziel, i Marcin Szafrański ( pozdrowienia dla Was chłopaki :)), że popadają w manierę swojego pryncypała. Z miesiąca na miesiąc tracą swój wdzięk, i świeżość, na rzecz pseudo fachowej sztampy.

p.s. nie dla wrażliwych: Szaranowicz który widzi przy skokach spóźnienie odbicia jest absolutnym debilem.:mad:

Nie chciałem poruszać tego "drażliwego" tematu, bo dla wielu Domański jest guru narciarstwa:rolleyes:.

Ja po prostu ostatnio przełączam na angielski komentarz, bo dzisiaj np. nie dało się tego słuchać.

Dzisiaj slalom komentowała była narciarka (nie znam nazwiska - Amerykanka lub Angielka) i to był komentarz! Pozytywne emocje, chwalenie techniki w większości lub rzeczowe zauważanie błędów.

No, ale chciałoby się jednak słuchać polskich komentarzy i takie były np. Pucharu Europy z Harendy, kiedy nie znający się na narciarstwie Tomaszewski (nie ukrywa tego) zaprosił do kabiny Andrzeja Bachledę lub kiedyś Wojtka Gajewskiego.

Szafa dobrze gada - lubię go słuchać, bo mówi o rzeczach, które wiedzą tylko zawodnicy, którzy TO przejechali na nartach.

Kurdziel ma dar opowiadania o innych ciekawych aspektach treningu i zawodnikach, jako osobowościach.

PS.

Szaranowicz to baba

Edytowane przez Bończa

Ot tak, jeśli uprawiałeś jakiś sport na poziomie, no powiedzmy na światowym poziomie:rolleyes: to masz duuuuuuuuuuużo pokory, szacunku, i atencji dla współczesnych mistrzów. Bardzo lubiłem słuchać Józka Łuszczka z Liberca. Dlaczego ? dlatego, że prezentował dziś, tę samą romantyczną naiwność, którą miał 30 lat temu. Był szczery, mówił wprost, że nie bardzo zna współczesne narciarstwo biegowe, ale żył tym co widział, i pokazywał prawdziwe emocje.:)

jak dla mnie to komentatora mogłoby nie być :D jakby sobie fajna muzyczka w tle leciała to było by super, jakoś nie bardzo interesują mnie podczas oglądania przejazdu czy skoku opowieści o zawodniku jego rodzinie i tym podobnych, :) szczególnie nasi komentatorzy którzy z wyczynem poza Szafrańskim to mieli mało wspólnego celują w opowieściach :rolleyes: o wszystkim i o niczym;) z przewagą tego o niczym i wygłaszaniem swoich teorii

....prezentował dziś, tę samą romantyczną naiwność, którą miał 30 lat temu. Był szczery, mówił wprost, że nie bardzo zna współczesne narciarstwo biegowe, ale żył tym co widział, i pokazywał prawdziwe emocje.:)

szkoda tylko ze był niesmiały i jak "komentator":( mu przeywał to nie konczył juz swoich kwestii. ponadto o wiele wczesniej potrafił przeiwdziec co sie bedzie działo. np przy pierwsyzm złocie dla Justy dośc wczesnie szeptal ze bedzie złoto na pewno a "komentator" wciaz pitolił ze jeszcze wszystko sie może zdarzyc..:D

Mam wrażenie, że poczytali ten wątek - komentarz do drugiego przejazdu ze znaczną dawką pozytywnych emocji.

Czytal ten watek tez chyba komentator TVP, komentujacy skoki w Lahti.

Powiedzial, ze nie jest w stanie ocenic wyjscia z progu, co inni 'genialni' komentatorzy robia lepiej niz analiza video.:rolleyes:

On w ogóle dziwnie mówi i różnie mówi, tak samo zresztą jak Marcin Szafrański, czasami po polsku, czasami po "polskiemu", czasami nie wiedzą jak nazwiska się wymawia...ale mamy takich komentatorów a nie innych i wolę oglądać Eurosport po polsku i nawet się pośmiać niż po włosku na Rai bo tam to już nic nie kumam.