peszkod Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Czy też macie wrażenie, że "młody' Domański uwierzył w siebie. Popitala sobie tak dowolnie, o technice, i taktyce zjeżdżania, jakby wychował z 15 mistrzów olimpijskich. Dla mnie najbardziej denerwujące jest oparcie całego komentarza na krytyce- za późno, za okrągło, za kanciasto, .................za mało karwingowo. Na nartach zjeżdżam, i bardzo to lubię, na wyczynie tego sportu nie znam się zupełnie. Znam się na wioślarstwie, ale nigdy mimo, że widzę wszystkie smaczki, nie odważyłbym się analizować na bieżąco, kto, co, tak, czy inaczej. Dziwi mnie też, Tomek Kurdziel, i Marcin Szafrański ( pozdrowienia dla Was chłopaki ), że popadają w manierę swojego pryncypała. Z miesiąca na miesiąc tracą swój wdzięk, i świeżość, na rzecz pseudo fachowej sztampy. p.s. nie dla wrażliwych: Szaranowicz który widzi przy skokach spóźnienie odbicia jest absolutnym debilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 (edytowane) Nie chciałem poruszać tego "drażliwego" tematu, bo dla wielu Domański jest guru narciarstwa:rolleyes:. Ja po prostu ostatnio przełączam na angielski komentarz, bo dzisiaj np. nie dało się tego słuchać. Dzisiaj slalom komentowała była narciarka (nie znam nazwiska - Amerykanka lub Angielka) i to był komentarz! Pozytywne emocje, chwalenie techniki w większości lub rzeczowe zauważanie błędów. No, ale chciałoby się jednak słuchać polskich komentarzy i takie były np. Pucharu Europy z Harendy, kiedy nie znający się na narciarstwie Tomaszewski (nie ukrywa tego) zaprosił do kabiny Andrzeja Bachledę lub kiedyś Wojtka Gajewskiego. Szafa dobrze gada - lubię go słuchać, bo mówi o rzeczach, które wiedzą tylko zawodnicy, którzy TO przejechali na nartach. Kurdziel ma dar opowiadania o innych ciekawych aspektach treningu i zawodnikach, jako osobowościach. PS. Szaranowicz to baba Edytowane 7 Marzec 2009 przez Bończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 7 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Ot tak, jeśli uprawiałeś jakiś sport na poziomie, no powiedzmy na światowym poziomie:rolleyes: to masz duuuuuuuuuuużo pokory, szacunku, i atencji dla współczesnych mistrzów. Bardzo lubiłem słuchać Józka Łuszczka z Liberca. Dlaczego ? dlatego, że prezentował dziś, tę samą romantyczną naiwność, którą miał 30 lat temu. Był szczery, mówił wprost, że nie bardzo zna współczesne narciarstwo biegowe, ale żył tym co widział, i pokazywał prawdziwe emocje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 jak dla mnie to komentatora mogłoby nie być jakby sobie fajna muzyczka w tle leciała to było by super, jakoś nie bardzo interesują mnie podczas oglądania przejazdu czy skoku opowieści o zawodniku jego rodzinie i tym podobnych, szczególnie nasi komentatorzy którzy z wyczynem poza Szafrańskim to mieli mało wspólnego celują w opowieściach o wszystkim i o niczym;) z przewagą tego o niczym i wygłaszaniem swoich teorii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 A już najlepszy jest duet Kurdziela z Domańskim, chaos i spustoszenie:eek: i już nie wspomnę o tym że nie za bardzo panują nad tym co mówią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Mam wrażenie, że poczytali ten wątek - komentarz do drugiego przejazdu ze znaczną dawką pozytywnych emocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Mam wrażenie, że poczytali ten wątek - komentarz do drugiego przejazdu ze znaczną dawką pozytywnych emocji. Nie zapominaj że oglądałeś na RAI sport:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Mam wrażenie, że poczytali ten wątek - komentarz do drugiego przejazdu ze znaczną dawką pozytywnych emocji. Też odniosłem takie wrażenie!!;)Oni gadają dużo,bo promują ten sport.Nie wszyscy wiedzą co to zjazd a slalom;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziatwa Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 ....prezentował dziś, tę samą romantyczną naiwność, którą miał 30 lat temu. Był szczery, mówił wprost, że nie bardzo zna współczesne narciarstwo biegowe, ale żył tym co widział, i pokazywał prawdziwe emocje. szkoda tylko ze był niesmiały i jak "komentator":( mu przeywał to nie konczył juz swoich kwestii. ponadto o wiele wczesniej potrafił przeiwdziec co sie bedzie działo. np przy pierwsyzm złocie dla Justy dośc wczesnie szeptal ze bedzie złoto na pewno a "komentator" wciaz pitolił ze jeszcze wszystko sie może zdarzyc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Mam wrażenie, że poczytali ten wątek - komentarz do drugiego przejazdu ze znaczną dawką pozytywnych emocji. Czytal ten watek tez chyba komentator TVP, komentujacy skoki w Lahti. Powiedzial, ze nie jest w stanie ocenic wyjscia z progu, co inni 'genialni' komentatorzy robia lepiej niz analiza video. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2009 Po dzisiejszej relacji z konkursu drużynowego Witold Domański pożegnał widzów słowami do usłyszenia w październiku przyszłego roku. Czyli nie usłyszymy go w przyszłym sezonie 2009/2010:D, tylko dopiero w 2010/2011:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 15 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2009 Panowie , Panowie ... trochę wyrozumiałości, może Witek czasem coś palnie ale ja osobiście Go najbardziej trawię z reszty komentatorów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 15 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2009 Po dzisiejszej relacji z konkursu drużynowego Witold Domański pożegnał widzów słowami do usłyszenia w październiku przyszłego roku. Czyli nie usłyszymy go w przyszłym sezonie 2009/2010:D, tylko dopiero w 2010/2011:D Przejęty był,że to już koniec PŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 15 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2009 Łezka w oku sie zakręciła to i gadać zaczął cuda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 15 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2009 On w ogóle dziwnie mówi i różnie mówi, tak samo zresztą jak Marcin Szafrański, czasami po polsku, czasami po "polskiemu", czasami nie wiedzą jak nazwiska się wymawia...ale mamy takich komentatorów a nie innych i wolę oglądać Eurosport po polsku i nawet się pośmiać niż po włosku na Rai bo tam to już nic nie kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi