77evers Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 (edytowane) Chciałbym się przedstawić i mam nadzieję dołączyć do zacnego grona forumowiczów.Jestem z Opola ,mam /37 % zniżki -jak z tej reklamy/ , a moja przygoda z nartami zaczęła się nie dawno ,jakieś 3miesiące temu . Prowadzę nie wielki zakład stolarski ,przez pewną firmę z Gliwic dostaliśmy zamówienie na drzwi do domku w Szczyrku. Kiedy pojechaliśmy tam je zamontować okazało się,że chata jest na samym szczycie góry ,a po przeciwnej stronie były stoki narciarskie .Wtedy też mnie wzięło .Patrzyłem na szusujących narciarzy z podziwem ,no i w ogóle wiecie góry-śnieg -atmosfera szok . Po tygodniu wynająłem 4 komplety nart ,wziąłem żonkę i dwóch synów i wróciłem z powrotem do Szczyrku tyle tylko że już na narty . Początki to parę dni na Kajmówce , a teraz co niedziele jadę do Czech -bo mamy blisko . Ramzova , Lipowe Lazne ostatnio . Nie ma dnia żebym nie myślał o zbliżającej się niedzieli i wyjeździe na nartki .Ostatnio mam nowe Fischery RC4 pro jutro je sprawdzę na stoku.A propos później się dowiedziałem że właścicielem tego domu w Szczyrku jest znany prezenter z TVN ,też zamiłowany narciarz.Pozdrawiam wszystkich miłośników nart. Edytowane 6 Marzec 2009 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 Vitaj:) "Ładna historia" z tymi Twoimi nartami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 Admin też Cię wita! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 Czesc - milo Cie widziec - slyszec Szybko wchodzis na "wyzsze" narty Powodzenia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obal Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 Szybko wchodzis na "wyzsze" narty Powodzenia !!! Też to zauważyłem, ale z racji, że nie jestem ekspertem, nie chciałem zabierać głosu;) Szybko.... i czy aby nie za szybko:confused: Wydaje mi się, że skoro zaczynasz to możesz na tej klasie nie odczuwać takiej przyjemności z nartowania. Ale to są tylko moje przypuszczenia, niech lepiej wypowiedzą się na ten temat bardziej doświadczeni narciarze:) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77evers Napisano 6 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 Jeżdziłem na salomonach scrimaerach 155cm ,było wszystko w porządku . Obawy moje są takie ,że za doradą sprzedawcy kupiłem 160 cm fischerki czy do mojego wzrostu 173cm podpasują . W sumie nie najgorzej mi idzie , łapie troche prędkości na stoku ,a zakup w sumie na pare sezonów . Napewno też chcę na niej pojeżdzić i się doszkolić póki jeszcze trochę śniegu mamy . Myśle też o Austrii-też mała obawa czy oby nie za szybko. Nie chcę kusić losu . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 No proszę, to jednak prawda, że praca wyprowadza człowieka na właściwą drogę. Sorry za głupi żarcik, nie mogłam się powstrzymać. Wiele radości z nart i miłego uczestnictwa w forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 Też witam, na Alpy nigdy nie za wcześniej - tam mają trasy dla wszystkich, nawet takich bardzo przystępnych najwięcej często więc pojeździsz z dużo większą przyjemnością + widoki + przestrzeń + zmiana miejsc , takie narciarstwo to przecież nie tylko dwie deski, śnieg i jazda - są wartości dodane. Narty na początek wybrałeś nie najłatwiejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 Jak najbardziej! Dopiero się rozjeździsz! I możesz sobie wydłużyć sezon:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 Jeżdziłem na salomonach scrimaerach 155cm ,było wszystko w porządku . Obawy moje są takie ,że za doradą sprzedawcy kupiłem 160 cm fischerki czy do mojego wzrostu 173cm podpasują . W sumie nie najgorzej mi idzie , łapie troche prędkości na stoku ,a zakup w sumie na pare sezonów . Napewno też chcę na niej pojeżdzić i się doszkolić póki jeszcze trochę śniegu mamy . Myśle też o Austrii-też mała obawa czy oby nie za szybko. Nie chcę kusić losu . Pozdrowionka Witam Cię.... narty może na wyrost,ale czy Ferrari byś nie pojechał:rolleyes:...pewnie tak,tyle że trochę wolniej niż Schumi....pamiętaj chłopie na Austrię to nigdy nie jest za wcześnie...własciwie to trzeba się spieszyć...bo życie spier...la w tempie expresowym...a 20.000 km tras w Austrii czeka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 Jestem z Opola ,mam /37 % zniżki -jak z tej reklamy/ Również witam:) PS. Piękny wiek - Maierowy wiek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 Toż to historia jak o miłości od pierwszego wejrzenia . Tym bardziej miło powitać! PS. Piękny wiek - Maierowy wiek (napisała wróżka) wiek może i piękny ale mam nadzieję ,że nie tak odrażający wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 Witaj! Moja historia była dość podobna.Pojechałem kiedyś spędzić Sylwka w Zakopanym i tak się przyglądałem,jak sobie szusują na Nosalu i Gubałówce.Coś mnie wtedy ruszyło... Później mój przyjaciel zaczął mnie namawiać,aż w końcu spróbowałem i teraz każdą wolną chwilę spędzam na stoku. No to zapraszam do dyskusji i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77evers Napisano 7 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Bardzo dziękuje za powitanie na forum . Właśnie wróciłem z Ramzowej po całym dniu nóg -nie czuję. Cała trasa zjazdowa aż po parking na dole to jedna wielka mgła, widoczność na 15 m do tego jeszcze deszcz.Z samej góry do jej połowy bardzo dużo muld ,jazda jak na rodeo . Gdzieś tak przed pierwszą wstrzymali całą tą nową kolejke bo było uroczyste otwarcie ,kamery ,ksiądz ,przecięcie wstęgi i pare wierszyków . Po pół godziny stania dali kawałek jagodowego ciasta i wznowili wyciąg . Nowe narty/ fischerki/ trzymają sie dobrze i jestem z zadowalony z zakupu. Pozdrowionka dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Witaj - na dobrą zabawę - czyli narty nigdy nie ma złego wieku. Austria ach ............ do zobaczenia za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77evers Napisano 13 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2009 to ja ze zdjęciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77evers Napisano 13 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2009 wdwdwd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi