Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Witam wszystkich forumowiczów.

77evers

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym się przedstawić i mam nadzieję dołączyć do zacnego grona forumowiczów.Jestem z Opola ,mam /37 % zniżki -jak z tej reklamy/ , a moja przygoda z nartami zaczęła się nie dawno ,jakieś 3miesiące temu . Prowadzę nie wielki zakład stolarski ,przez pewną firmę z Gliwic dostaliśmy zamówienie na drzwi do domku w Szczyrku. Kiedy pojechaliśmy tam je zamontować okazało się,że chata jest na samym szczycie góry ,a po przeciwnej stronie były stoki narciarskie .Wtedy też mnie wzięło .Patrzyłem na szusujących narciarzy z podziwem ,no i w ogóle wiecie góry-śnieg -atmosfera szok . Po tygodniu wynająłem 4 komplety nart ,wziąłem żonkę i dwóch synów i wróciłem z powrotem do Szczyrku tyle tylko że już na narty . Początki to parę dni na Kajmówce , a teraz co niedziele jadę do Czech -bo mamy blisko . Ramzova , Lipowe Lazne ostatnio . Nie ma dnia żebym nie myślał o zbliżającej się niedzieli i wyjeździe na nartki .Ostatnio mam nowe Fischery RC4 pro jutro je sprawdzę na stoku.A propos później się dowiedziałem że właścicielem tego domu w Szczyrku jest znany prezenter z TVN ,też zamiłowany narciarz.Pozdrawiam wszystkich miłośników nart.

Edytowane przez JC

Szybko wchodzis na "wyzsze" narty :rolleyes:

Powodzenia !!!

Też to zauważyłem, ale z racji, że nie jestem ekspertem, nie chciałem zabierać głosu;) Szybko.... i czy aby nie za szybko:confused: Wydaje mi się, że skoro zaczynasz to możesz na tej klasie nie odczuwać takiej przyjemności z nartowania. Ale to są tylko moje przypuszczenia, niech lepiej wypowiedzą się na ten temat bardziej doświadczeni narciarze:) Pozdrawiam.

Jeżdziłem na salomonach scrimaerach 155cm ,było wszystko w porządku .

Obawy moje są takie ,że za doradą sprzedawcy kupiłem 160 cm fischerki czy do mojego wzrostu 173cm podpasują . W sumie nie najgorzej mi idzie , łapie troche prędkości na stoku ,a zakup w sumie na pare sezonów . Napewno też chcę na niej pojeżdzić i się doszkolić póki jeszcze trochę śniegu mamy . Myśle też o Austrii-też mała obawa czy oby nie za szybko. Nie chcę kusić losu .

Pozdrowionka :)

Też witam, na Alpy nigdy nie za wcześniej - tam mają trasy dla wszystkich, nawet takich bardzo przystępnych najwięcej często więc pojeździsz z dużo większą przyjemnością + widoki + przestrzeń + zmiana miejsc , takie narciarstwo to przecież nie tylko dwie deski, śnieg i jazda - są wartości dodane. Narty na początek wybrałeś nie najłatwiejsze.

Gość pax53
Jeżdziłem na salomonach scrimaerach 155cm ,było wszystko w porządku .

Obawy moje są takie ,że za doradą sprzedawcy kupiłem 160 cm fischerki czy do mojego wzrostu 173cm podpasują . W sumie nie najgorzej mi idzie , łapie troche prędkości na stoku ,a zakup w sumie na pare sezonów . Napewno też chcę na niej pojeżdzić i się doszkolić póki jeszcze trochę śniegu mamy . Myśle też o Austrii-też mała obawa czy oby nie za szybko. Nie chcę kusić losu .

Pozdrowionka :)

Witam Cię....

narty może na wyrost,ale czy Ferrari byś nie pojechał:D:rolleyes:...pewnie tak,tyle że trochę wolniej niż Schumi....pamiętaj chłopie na Austrię to nigdy nie jest za wcześnie...własciwie to trzeba się spieszyć...bo życie spier...la w tempie expresowym...a 20.000 km tras w Austrii czeka:)

Witaj! :)

Moja historia była dość podobna.Pojechałem kiedyś spędzić Sylwka w Zakopanym i tak się przyglądałem,jak sobie szusują na Nosalu i Gubałówce.Coś mnie wtedy ruszyło... :rolleyes: Później mój przyjaciel zaczął mnie namawiać,aż w końcu spróbowałem i teraz każdą wolną chwilę spędzam na stoku. :)

No to zapraszam do dyskusji i pozdrawiam! :)

Bardzo dziękuje za powitanie na forum .

Właśnie wróciłem z Ramzowej po całym dniu nóg -nie czuję. Cała trasa zjazdowa aż po parking na dole to jedna wielka mgła, widoczność na 15 m do tego jeszcze deszcz.Z samej góry do jej połowy bardzo dużo muld ,jazda jak na rodeo . Gdzieś tak przed pierwszą wstrzymali całą tą nową kolejke bo było uroczyste otwarcie ,kamery ,ksiądz ,przecięcie wstęgi i pare wierszyków . Po pół godziny stania dali kawałek jagodowego ciasta i wznowili

wyciąg . Nowe narty/ fischerki/ trzymają sie dobrze i jestem z zadowalony z zakupu.

Pozdrowionka dla wszystkich.