aries7 Napisano 5 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2009 Witam, W związku z planowanym wyjazdem do Austrii w dniach 21-28 marca dokonałem przeglądu stacji i małego rozpoznania cen. Na krótkiej liście zostały następujące stacje: a) pobyt w Rennweg am Katschberg i nartowanie w Katschberg (Aineck i Tschaneck), Grosseck – Speiereck oraz Fanningberg b) pobyt w Altenmarkt im Pongau i nartowanie w Zauchensee, Flachau, Falchauwinkel, czyli jednym słowem Ski Amade Czego oczekuję od ośrodka: ciekawych tras z przewagą czerwonych, szybkich wyciągów (jak wygląda porównanie infrastruktury w ww. ośrodkach?), dużo śniegu (ale o to chyba nie powinienem się martwić ), dobrego dojazdu na parking przy dolnych stacjach wyciągów, pustych stoków względnie minimalnych kolejek. Przyjmując powyższe założenia, który z ww. ośrodków Waszym zdaniem będzie lepszym wyborem? A jeśli nic z powyższych to na jaki ośrodek jeszcze zwrócić uwagę? (W miarę blisko z Polski) pozdr. krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 Witam, W związku z planowanym wyjazdem do Austrii w dniach 21-28 marca dokonałem przeglądu stacji i małego rozpoznania cen. Na krótkiej liście zostały następujące stacje: a) pobyt w Rennweg am Katschberg i nartowanie w Katschberg (Aineck i Tschaneck), Grosseck – Speiereck oraz Fanningberg b) pobyt w Altenmarkt im Pongau i nartowanie w Zauchensee, Flachau, Falchauwinkel, czyli jednym słowem Ski Amade Czego oczekuję od ośrodka: ciekawych tras z przewagą czerwonych, szybkich wyciągów (jak wygląda porównanie infrastruktury w ww. ośrodkach?), dużo śniegu (ale o to chyba nie powinienem się martwić ), dobrego dojazdu na parking przy dolnych stacjach wyciągów, pustych stoków względnie minimalnych kolejek. Przyjmując powyższe założenia, który z ww. ośrodków Waszym zdaniem będzie lepszym wyborem? A jeśli nic z powyższych to na jaki ośrodek jeszcze zwrócić uwagę? (W miarę blisko z Polski) pozdr. krzysiek Po pierwsze infrastruktura, to jest porównywalna, no może wyjazd na Ainek po zjeździe A1 jest męczący z powodu orczyków. Po drugie stoki - porównywalne, ale w Amade masz duuuuużo więcej, bo pod nosem masz jeszcze huśtawkę koło Schladming! Po trzecie parkingi - z tym nie ma problemów Po czwarte odległość - praktycznie taka sama Po piąte - ja wybrałbym ... nie to Ty wybierzesz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 (edytowane) moze tak: proponuje wybrać Altenmarkt i kupić karnet Salzburg Super Ski Card co Ci da mozliwosc jeździć i tu i tam a do St. Michael autostradą jest rzut beretem /niestety platny tunel tauryjski/ albo za darmo przez Obertauern ~ ps. JC dzięki wielkie za wersje MOBILE Edytowane 6 Marzec 2009 przez fikol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 proponuje wybrać Altenmarkt i kupić karnet Salzburg Super Ski Card SSSC to jest na cały sezon. Miałeś na myśli skipass Ski Amade chyba. Ale faktycznie ja zawitałbym do jakiegokolwiek ośrodka Ski Amade i masz bardzo dalekosiężny karnet na największy region w Austrii i można sobie safari odwalić, że hej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 (edytowane) Sssc owszem jest na caly sezon lub 3-14 dni i inne opcje... NAJWAŻNIEJSZE i tak coby GOSCIU trafil pogodę ladna Edytowane 6 Marzec 2009 przez fikol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aries7 Napisano 6 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 dziękuję Wam wszystkim za pomoc. zupełnie nie zwróciłem uwagi na to, że Schladming jest tak blisko - chyba za bardzo powiększyłem mapę okolicy wczoraj wieczorem wewnętrzny głos mi podpowiadał żeby wybrać Rennweg, ale po przeczytaniu Waszych komentarzy chyba zdecyduję się na Altenmarkt (wieczorem konsultacja z drugą połówką i ostateczna decyzja). Jeśli zdecydujemy się na Altenmarkt to skipass na pewno Ski Amade (jedziemy w czasie Lady Ski Week i jeden mamy gratis ). pogoda mam nadzieję, że będzie dobra - fajnie by było trochę słońca zobaczyć bo w grudniu we Włoszech przez 4,5 dnia padał śnieg (na 6 dni jazdy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 W tym sezonie to ino śnieg i śnieg. Nawet w takich miejscach jak Livigno i St.Moritz cienko ze słońcem. Jak chcesz safari sobie zrobić to kobitkę zabierz do Gasteiner Tal na termy, sauny, błota i na co tylko ochota. A Schladming faktycznie blisko, że nawet mi chyba się nie opłaca przez Niemcy jechać. Pozdrawiam i miłego szusowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 W tym sezonie to ino śnieg i śnieg. no i masz ~ zaczelo sypać wlasnie /a wczoraj caly dzien/ pozdrowienia ze Ski Arena Wildkogel ~ pogoda od niedzieli chyba Szparaa do Zillertal przywiezie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aries7 Napisano 6 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 Jak chcesz safari sobie zrobić to kobitkę zabierz do Gasteiner Tal na termy, sauny, błota i na co tylko ochota. Termy raczej odpadają - moja kobieta nie przepada za tego typu rozrywkami. Całe szczęście na nartach jeździ bardzo dobrze i bardzo lubi jeździć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 Całe szczęście na nartach jeździ bardzo dobrze i bardzo lubi jeździć pozdrawiam Ale mosz farta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aries7 Napisano 6 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 wiem ale narty był jeden z warunków na początku znajomości... jej warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aries7 Napisano 9 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 apartament w Altenmarkt zarezerwowany wczoraj przejrzałem zdjęcia w galerii SB z tamtych okolic i bardzo mi się podoba Już wiem, że koniecznie muszę się wybrać do Wagrain! jeszcze raz dziękuję wszystkim i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 apartament w Altenmarkt zarezerwowany wczoraj przejrzałem zdjęcia w galerii SB z tamtych okolic i bardzo mi się podoba Już wiem, że koniecznie muszę się wybrać do Wagrain! jeszcze raz dziękuję wszystkim i pozdrawiam To Altenmarkt z całego regionu najmniej mi przypadło do gustu, ale jak Wagrain nie zaliczysz to nawet nie wracaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aries7 Napisano 9 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 jak Wagrain nie zaliczysz to nawet nie wracaj... sugerujesz, że powinienem tam zostać na dłużej? jak na razie plan obejmuje: 1x Zauchensee-Flachauwinkel 1x Flachau 1x Wagrain-Alpendorf 1x Planai-Hochwurzen 1x Reiteralm 1x ?? prawdopodobnie powtórka czegoś powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 sugerujesz, że powinienem tam zostać na dłużej? jak na razie plan obejmuje: 1x Zauchensee-Flachauwinkel 1x Flachau 1x Wagrain-Alpendorf 1x Planai-Hochwurzen 1x Reiteralm 1x ?? prawdopodobnie powtórka czegoś powyżej Oprócz tego pierwszego na 4 poniższe przygotuj sobie losy, bo ciężko będzie Ci wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 W tydzień nie przejedziesz tego co zaplanowałeś, powtórki nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 Znajoma wróciła z tego rejonu, temperatury końcem tygodnia na dole dochodziły do +10-+14 , na górze koło 0- +5 , na dole tak ciepło nie codziennie ale zawsze grubo wyżej zera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aries7 Napisano 9 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 W tydzień nie przejedziesz tego co zaplanowałeś, powtórki nie będzie. wiem, że to ambitny plan, ale chce przejechać jak najwięcej. a pisząc o powtórce miałem na myśli dokończenie gdyby czegoś się nie udało w sposób satysfakcjonujący zaliczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 spokojnie wszystko przejedziesz.Huśtawkę Flachau-Wagrain-Alpendorf zrobisz w 2 strony w 1 dzień-zostanie Ci jeszcze czas na Hochkoenig's Winterreich (Muhlbach,Dienten,Maria Alm)-najspokojniejszy region w AMADE - zawsze jest tu najmniej ludzi na stokach- natomiast jeśli chciałbyś się jeszcze popluskać w termach to możesz również zaliczyć dolinę Gastein - choć pod względem narciarskim nie powala na kolana.Dachstein też da się objechac w 1 dzień aczkolwiek tutaj pośpiech nie jest wskazany-dla mnie to najlepszy region z wszystkich zrzeszonych w AMADE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi