VASCO Napisano 27 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2009 Witam wszystkich i o rade proszę .Siedze i szukam opini i jedna nakłada się na drugą-spróbuje jeszcze raz Wybrałem kilka konkretnych typów-tylko teraz pomóżcie 1.HEAD XENON XI 10 2.HEAD iXRC (tylko niewiem które oznaczenie będzie najlepsze) 3.FISCHER PROGRESOR 8 ?? 4.FISCHER FUSE 73 ??? 5.FISCHER RX8 FIRE 6.ELAN SPEEDWAVE 10 lub 12 7.ELAN MAGFIRE 78 ??? bardzo was proszę opiszcie jakie mają plusy i minusy w moim przypadku ,i w zestawieniu z moim FISCHER RX6 -chciałbym aby przesiadka była na coś bardziej rozwojowego! pozdrawiam idzieki z góry za p[omoc! Jeśli chodzi o mnie to 180cm,85kg,poziom 7-ka (trasy-Polska ,Słowacja-różnie przygotowane ,wiadomo jak u nas jest:mad: -krótkim,średnim,czasem długim skrętem ,czasami tradycja czyli chyba tzw.śmig ,ale szukam nart z nastawieniem pod krawędzie-carwing DZIEKI JESZCZE RAZ ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 Ja moge powiedziec cos o Elanach bo tylko z nimi mialem do czynienia,a konkretnie z seria Speedwave. Narty szybkie,stabilne,najlepiej sprawujace sie na przygotowanym stoku,ale na nierownosciach itp daja rade. glebszy snieg jest niestety ich bolaczka,waskosc pod butem powoduje zapadanie,ciezko wejsc na krawedz.. ale to naprawde w extremalnych warunkach tam gdzie osrodki narciarskie nie daja rady z iloscia sniegu co za tym idzie poza trasa tez pewnie srednio im pojdzie. za to seria magfire podobno poradzi sobie lepiej w takich warunkach,jednak nie jezdzilem,sa to tylko zaslyszane informacje,aczkolwiek od instruktora pzn. powiem jeszcze slowko o wykonaniu,bo widze ze myslisz o Fischer'ach Progressor 8. mialem je ostatnio nieprzyjemnosc ogladac - masakra. nie mowie tu tylko o wierzchniej czesci ale i krawedz i slizg i w ogole... takze elan w tym przypadku moim zdaniem wygrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 Tutaj pisałem troszkę o Headach Xenon 10 http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=8014 http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=8430 Ale możesz wybrać Xenon 8 08/09 lub Xenon 9 07/08/cenowo korzystniej/:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 no to ja bym tego progresora polecał pojedziesz tak i tak a wiadomo szersza pod butem i wogole- jeżeli masz taki dylemat to najlepszym rozwiązaniem jest przjechać się na kazdym modelu i samemu zdecydować bo kazdy ma inne upodobania i kazdemu co innego pasuje a jak masz poziom 7 to napewno masz jakieś swoje upodobania:) potestuj jeżeli to mozliwe zebys dobrał to co najbardziej Ci odpowiada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASCO Napisano 28 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 Już byłem nastawiony na progresora 8- co jest nie tak z krawedziami i slizgami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 Już byłem nastawiony na progresora 8- co jest nie tak z krawedziami i slizgami ? co masz na mysli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 "Elan,fischer,head ? " - Rossignol, Stockli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASCO Napisano 28 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 Ja moge powiedziec cos o Elanach bo tylko z nimi mialem do czynienia,a konkretnie z seria Speedwave. Narty szybkie,stabilne,najlepiej sprawujace sie na przygotowanym stoku,ale na nierownosciach itp daja rade. glebszy snieg jest niestety ich bolaczka,waskosc pod butem powoduje zapadanie,ciezko wejsc na krawedz.. ale to naprawde w extremalnych warunkach tam gdzie osrodki narciarskie nie daja rady z iloscia sniegu co za tym idzie poza trasa tez pewnie srednio im pojdzie. za to seria magfire podobno poradzi sobie lepiej w takich warunkach,jednak nie jezdzilem,sa to tylko zaslyszane informacje,aczkolwiek od instruktora pzn. powiem jeszcze slowko o wykonaniu,bo widze ze myslisz o Fischer'ach Progressor 8. mialem je ostatnio nieprzyjemnosc ogladac - masakra. nie mowie tu tylko o wierzchniej czesci ale i krawedz i slizg i w ogole... takze elan w tym przypadku moim zdaniem wygrywa. STĄD MOJE ZDZIWIENIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASCO Napisano 28 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 Jasne Dołóz Mi Jeszcze Z 3 Firmy To Już Całkiem Zgłupieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASCO Napisano 28 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 Zerknij wyżej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASCO Napisano 28 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 W poniedziałek wyjeżdżam ,niemam możliwości przetestowania! w progresorach jest podobno coś nie tak z krawędziami i ślizgami Mam odłożone cztery modele w sklepie 1.FISCHER PROGRESOR 8 ,2.FISCHER FIRE RX 8 ,3.VOLK RACETIGER RC i SC 4.HEAD XENON 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 ja patrze przez pryzmat speedwave'ow. porownaj z innymi nartami. na pewno zle nie jest, przeciez to dobry sprzet. najlepiej przekonac sie samemu,poogladac podotykac itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASCO Napisano 28 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 jeżeli speedwavy to który model dla mnie? jezdziłeś na nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 Oglądałem dziś Speedw. i Progresory w sklepie i nic nie teges u Fishera w ślizgach i krawędziach nie widziałem, bardziej mi sie podobały Elany 12ki ale to już kwestia gustu a nie jakości. W testach piszą, że Elany lepsze dla narciarzy o drobnej budowie a Progresor 9ka bardziej męczący czyli dla kogoś z większą masą (mocniejszą nogą). Nawet nie wiem, czy bym takich Speed.12 nie kupił? Fajnie ta deska wyglada i jest dosyć uniwersalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASCO Napisano 28 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 W jakim sklepie widziałeś te speedwavy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 BIERZ PROGRESORY WSZYSTKO ok z nimi:) walniesz jakies 88 stopni i podniesienie 0,5 i bd ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASCO Napisano 28 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 Nie rozumiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASCO Napisano 28 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 BIERZ PROGRESORY WSZYSTKO ok z nimi:) walniesz jakies 88 stopni i podniesienie 0,5 i bd ok:) nie rozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 ty idz po prostu do wypozyczalni ktora jest dobrze zaopatrzona i pojezdzij na kazdej z tych nart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 nie rozumie pisales ze cos nie halo z nimi wiec mowie ze naprawde nic z nimi nie jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASCO Napisano 28 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 BIERZ PROGRESORY WSZYSTKO ok z nimi walniesz jakies 88 stopni i podniesienie 0,5 i bd ok __________________ nie rozumie tych 88 stopni i podniesienia 0,5 -tunning? o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 Elany Speedwavy 12 ki powinny być w Rowmixie na Mogilskiej w Kra, ja dziś byłem na Zakopiance (ten sklep bardziej z tyłu, za Windsportem, w drugim pawilonie) i tam mieli 10 ki ( też fajne) i je porównywałem do Progresorów 8+ , które stały obok, nie widziałem jakiejś różnicy w jakości slizgów czy krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 chodzi o naostrzenie krawędzi- odsyłam do wyszukiwarki i do tematu przygotowania sprzetu w domu bądz innego opisującego kąt krawędzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi