Woytek Napisano 27 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2009 witajcie chce kupic szybka narte ktora sprawdzi sie rowniez jako race tiger na tygodniowych pobytach w alpach. mysle o komorkach: voelkl racetiger WC lub head SL WC. Moze ktos mial okazje pojedzic na nich - prosze o opinie na ten temat. woytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 27 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2009 Pytasz o heada rd ?? Na tygrysach Sl serwisowych SB szusuje i pisal o tym juz - poszukasz to znajdziesz. Ale i tak zadna opinia przy tej polce Ci nie pomoze - mysle. Tylko to co sam w nogach odczujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 1 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2009 między nartami komórkowymi różnych producentów są małe różnice więc obojętnie którą kupisz będziesz zadowolony:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 1 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2009 Tak naprawdę musisz wiedzieć jedno na VOELKL WC SL NIE MA dnia lenia!!! Bardzo wymagająca narta. PS. Wiem bo dziś je doginałem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramone Napisano 1 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2009 między nartami komórkowymi różnych producentów są małe różnice więc obojętnie którą kupisz będziesz zadowolony:D Z własnego doświadczenia powiedziałbym coś zgoła innego, ale cóż, nie będę polemizował ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 1 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2009 Z własnego doświadczenia powiedziałbym coś zgoła innego, ale cóż, nie będę polemizował ^^ może dzisiaj było trochę za miękko , ale wszystkie trzy jechały bardzo podobnie a i naostrzone były tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woytek Napisano 1 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2009 a co jeszcze bylo w tescie porownawczym w witowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 2 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2009 volkl racetiger slwc 08/09, dynastar omeglass comp 06/07 i dynastar omeglas wc 08/09:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 2 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2009 między nartami komórkowymi różnych producentów są małe różnice więc obojętnie którą kupisz będziesz zadowolony:D Grubo sie mylisz... Head WC SL rd to najtwardsza narta na jakiej jezdziłem a np salo 3v serwisowe jest świetne wzdłużnie "miekkie" niesamowicie sprężyste w ostatni czwartek ujeżdżałem naprawde swietne narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 2 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2009 Grubo sie mylisz... Head WC SL rd to najtwardsza narta na jakiej jezdziłem a np salo 3v serwisowe jest świetne wzdłużnie "miekkie" niesamowicie sprężyste w ostatni czwartek ujeżdżałem naprawde swietne narty każdy ma swoje zdanie dla mnie nie jest problemem przycisnąć każdą nartę (90kg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2009 każdy ma swoje zdanie dla mnie nie jest problemem przycisnąć każdą nartę (90kg) To jest właśnie to, ale i też nie o wagę chodzi... Marcin jak dorwał moje Volkle to szedł na nich jak przecinak:eek:... jak by całe życie tylko na tych nartach śmigał, a drugi Marcin(Raceman) jakoś tak dziwnie w ogóle się mu jazda na tej narcie nie kleiła:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 2 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2009 To jest właśnie to, ale i też nie o wagę chodzi... Marcin jak dorwał moje Volkle to szedł na nich jak przecinak:eek:... jak by całe życie tylko na tych nartach śmigał, a drugi Marcin(Raceman) jakoś tak dziwnie w ogóle się mu jazda na tej narcie nie kleiła:confused: musiałbym na nich kilka razy zjechać żeby pojechać szybciej , i wiązania trochę podkręcić bo się trochę bałem że się powypinają (moje na max skręcone a i tak udało mi się narte zgubić na rusińskim i w czerwiennym:eek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2009 (edytowane) między nartami komórkowymi różnych producentów są małe różnice więc obojętnie którą kupisz będziesz zadowolony:DGrubo sie mylisz... Head WC SL rd to najtwardsza narta na jakiej jezdziłem.... To jest jak z workiem cementu, dla kogoś jest nie do podniesienia, ktoś inny podniesie ale oczy:eek: wyłażą mu na wierzch, a jeszcze inny taki ala Pudzian podnosi ów worek bez problemu:rolleyes: Marcin1973 to jest właśnie taki narciarski Pudzian ma parę w nogach i dla niego nie ma narty łatwej.. trudnej..., każdej poradzi:), oczywiście oprócz niesamowitej siły w nogach jaką ma, technika(znakomita i dynamiczna) nie pozostaje bez kozery:rolleyes:. Pozazdrościć... Edytowane 4 Marzec 2009 przez SB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 4 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2009 Homek ile ważysz? Oczywiście waga ma bardzo ważne znaczenie ale też dochodzi moc w nogach oraz szybkość i technika. Wszystko to sie składa na to jak odbierasz nartę. Tak racja Volkl odebrałem jako nartę trudną ale nie jako złą przypuszczam że po 2- 3 zjazdach kwiczała by podemną i bym już ją kochał, zresztą każdy z nas który tam w Witowie jeździł, spokojnie daje sobie radę z obojętnie jaką komórką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 4 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2009 moje odczucia są takie że sklepowe top slalom są dużo bardziej "nerwowe" przy spokojnej jeździe, a komórki (też sklepowe:D bo są dostępne w sprzedaży;)) zachowują się przy jeździe spokojnej bardzo "leniwie" i można odnieść wrażenie że są łatwiejsze ale wszystko się zmienia wraz ze wzrostem dynamiki jazdy:eek: i tu już nie ma luzu i lenistwa trzeba się szybko zbierać ps. na narcie dla zawodników nie jeździłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 4 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2009 (edytowane) A właśnie że jechałeś... od Sławka ... Choć na dobrą sprawę już się pogubiłem ze sklepowymi komooorkmi, zawodniczymi komórkami, komórkami PŚ, komórkami na baterię , komórkami z klapką i wysuwane........pi...pi.....prrrr PS. moim zdanie to że komórkowe są spokojniejsze od top sklep, to jest jakość materiałów zastosowanych ( być może lepsze tłumienie drgań). Edytowane 4 Marzec 2009 przez Raceman dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi