Janek26 Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 Witam, Przede wszystkim witam wszystkich - jestem tu kotem Na nartach jeżdżę od dziecka, ale miałem kilka lat przerwy. Ostatnio jak kupowałem dechy to się wcale tak na nie nie mówiło , długością dorównywały wzrostowi a słowo "taljowanie" odnosiło się do...kobiet Wyjeżdżam w marcu do Włoch na śnieg (wreszcie!) i muszę coś zakupić. Muszę, ponieważ dowiedziałem się, że wypożyczenie w tamtych stronach (Livigno) jest niewiele tańsze po tygodniu od własnych desek. Żeby trochę naprowadzić - mam 190 cm wzrostu, ważę około 98 kg, jeżdżę dynamicznie, wręcz agresywnie, krótkie, szybkie skręty - raczej specjalny niż gigant. Jeźdżę raczej po trasie niż poza. Lubię śmigać również po muldach. Póki co kupiłem buty - Rossignol Radical 110. Fajnie, gdybyście coś miśki doradzili w mojej beznadziejnej sprawie. Dzisiaj byłem w sklepie i sprzedawca mi podał 10 rodzajów nart...kiedyś był RACE albo ALL...czy jakoś tak. Dzisiaj się po prostu pogubiłem Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Aha - chętnie nabędę dobrą nartę a nie nową...innymi słowy - nie muszę mieć nowości. I jeszcze jedno - nie każcie mi wydawać równowartości całego wyjazdu do włoch za dechy pozdrawiam Janek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziatwa Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 byłes juz tu? http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty przy większości modeli masz opis do czego i jak je użyć skoro masz buty rosoły to moze http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2151&id_modelu=2719 czyli slalomka bo tak zinterpretowałem twoje wymagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 albo 9s. Generalnie chwalą tą nartę. a Jeśli poziom masz rzeczywiście 8 to powinna Ci sprawić wiele radości. ja moje 8s będę miała okazję wyproóbować niebawem. Napiszę jak wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek26 Napisano 7 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 albo 9s. Generalnie chwalą tą nartę. a Jeśli poziom masz rzeczywiście 8 to powinna Ci sprawić wiele radości. ja moje 8s będę miała okazję wyproóbować niebawem. Napiszę jak wrażenia Kupiłem...uff. Tanie nie były, ale oby się spisały. Wygląda na to, że takie same jak Twoje - Rossołki 8S. 165 cm. Oby nie były za krótkie. Slalomki w sumie krótkie mogą być, tylko że ja mały nie jestem No nic. W praniu się okaże. Pozdrawiam i dzięki za wskazówki. życzę udanego śmigania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 (edytowane) Trochę przeginasz-190 cm chłop,a deseczki 165 cm;)Ale jak tak lubisz,to OK:) Slalomki w sumie krótkie mogą być,ale nie króciutkie-wyjadą Ci z .......du....y,będziesz musiał być szybki w skręcie Edytowane 7 Marzec 2009 przez dareklewandowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi