Fazol Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 Wybieram się w sobote w rejon Ski-Amade:) postanowiłem zabrać drugą parę nart-Head Supershape Magnum dł.156=11,3.Śmigam głównie na nartkach typu allround ale postanowiłem troszkę "położyć się na stoku"...i tu się teraz zastanawiam(poczytałem troszkę o tej narcie) czy nie jest za twarda jak dla mnie:confused: ekspertem nie jestem:rolleyes: waże 92kg(podobno-kloc:D) dłudi ok.182cm(oczywiście ja,nie on...) czy "docisne"nartke? może ktoś miał przyjemność jazdy na niej? bardzo wymagająca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 "Sama" sie docisnie przy Twojej netto A co dalej to zalezy jak u Ciebie w nogach. Ale czy ciut nie za krotko :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woytek Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 te narty to allroundy i 156 to zdecydowanie za krotka dlugosc. narta dobrze trzyma na krawedzi ale potrafi 'kopnac' orzy wyjsciu i jest dosc wolna przy zmianie krawedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 te narty to allroundy i 156 to zdecydowanie za krotka dlugosc. narta dobrze trzyma na krawedzi ale potrafi 'kopnac' orzy wyjsciu i jest dosc wolna przy zmianie krawedzi Zaden allroad. Narta rejsowa o zwiekszonej tali pod butem - "jakis tam" kierunkowy uniwersalizm w stosunku do "standardowego "supershape" - a la nowy rossi. Ale dlugosc to skromnie mysle ze 163....... choc "pobawic" sie mozna..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 26 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 Zaden allroad. Narta rejsowa o zwiekszonej tali pod butem - "jakis tam" kierunkowy uniwersalizm w stosunku do "standardowego "supershape" - a la nowy rossi. Ale dlugosc to skromnie mysle ze 163....... choc "pobawic" sie mozna..... chodzi właśnie o czystą zabawe...i też czytałem że to race... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 no to będzie czysta zabawa w pełni prawie tak czysta jak wodka 5 razy filtrowana:d tylko uważaj na kolana bo moze nieźle pokopac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 26 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 no to będzie czysta zabawa w pełni prawie tak czysta jak wodka 5 razy filtrowana:d tylko uważaj na kolana bo moze nieźle pokopac:) włąśnie o nie się martwie! jedno już dwa razy operowane:( ostro ćwicze na siłowni, sześć sezonów już po kontuzji no ale...relacja będzie po powrocie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 jak nie przesadzisz to nie będzie tradegi:) we wszystkim trzeba znac umiar:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 27 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2009 Ostatnio jeżdziłem na Omeglasach 157 cm a mam twoje parametry tylko 5 kg mniej, było ok, 4 godzinki bez problemu i jeździło się naprawdę fajnie więc do zabawy powinny być ok. Ale na dłużej nie polecam - za krótkie stanowczo. Teraz w Alpach używałem slalomki 160 cm i Metrona 164, po dniu na slalomce czułem kolanko niestety- właśnie ją sprzedałem i zakupię nieco dłuższą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woytek Napisano 27 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2009 jak dla mnie to nie race, choc to sandwitch i super trzymanie na krawedzi. jak na race za wolne z krawedzi na krawedz, poza tym nie mam zastrzezen wiekszych ale mnie w dlugosci 170 nie zachwycily. trzymaly zdecydowanie lepiej niz starsze gigantki Rossi 9X i mocno przereklamowane spitfire'y nordici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 27 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2009 jak nie przesadzisz to nie będzie tradegi:) we wszystkim trzeba znac umiar:) moja żonka mówi że czasami mi go brakuje przy wodzie ognistej... relacja po powrocie! za kilka godzin start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi