Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

skionline.pl 14. miejsce!

JC

Rekomendowane odpowiedzi

skionline.pl znalazło się na 14. miejscu w grudniowym rankingu serwisów tematycznych Megapanel Gemius PBI* w kategorii sport.

Badanie Megapanel Gemius PBI* prezentuje 20. najpopularniejszych witryn w Polsce w kilku kategoriach tematycznych.

* Badanie Megapanel PBI/Gemius jest badaniem typu panelowego. Panel to metoda badawcza, w której badani biorą udział w badaniu przez długi czas, a pomiar najczęściej ma charakter ciągły. Osoby uczestniczące w panelu (paneliści) dobierane są zgodnie z celami badania. W badaniu Megapanel PBI/Gemius uczestniczy wylosowana grupa Polaków korzystających z internetu, reprezentująca całą populację internautów w Polsce.

Metoda panelowa ma wiele zastosowań. Jednym z przykładów jest badanie oglądalności telewizji przeprowadzane na panelu składającym się z tysiąca wylosowanych gospodarstw domowych, które zgodziły się zainstalować na telewizorach specjalne mierniki śledzące oglądalność stacji telewizyjnych. Metodą panelową badane są w Polsce również budżety gospodarstw domowych przez Główny Urząd Statystyczny.

Badanie oglądalności internetu prowadzone jest za pomocą niewielkiego programu komputerowego, tzw. NetPanel, który zbiera dane dotyczące odwiedzanych przez panelistów witryn. Dane z NetPanel transmitowane są do centrum obliczeniowego, gdzie podlegają obróbce statystycznej.

14 miejsce na 20 możliwych to wynik słaby.

Ale przecież to statystyka.

Wiadomo,że istnieje:

-kłamstwo

-duże kłamstwo

-....i statystyka :(.

Chyba więc nie jest tak źle.

Figo podejrzewam, że to nie tak.

Prezentowanych jest 20 najlepszych. A ile jest zawartych w badaniach to szeryf powinien napisać (jak wie:confused:).

Figo podejrzewam, że to nie tak.

Prezentowanych jest 20 najlepszych. A ile jest zawartych w badaniach to szeryf powinien napisać (jak wie:confused:).

Jasne,że nie badano tylko 20-ki.

Ale tak już jest ,że spośród 20-ki chciałoby się być najwyżej sklasyfikowanym.

I to właśnie miałem na myśli.

Nie znam się na tych badaniach oglądalności i innych, ale myślę na logikę, że to jednak duży sukces, że skionline.pl w tak dużym kraju , jak Polska plasuje się w czołówce serwisów tematycznych, których przecież jest bardzo wiele.

Tylko się cieszyć i gratulować Jackowi, redakcji i trochę nam samym.;)

Gość Jack

A ja tylko ciekaw jestem jak sie maja statystyki prezentowane w tej tabelce do tego co JC widzi.

Jak widac z tabelki glowe kryterium oceny to liczba "prawdziwych uzytkownikow".

14 miejsce na 20 możliwych to wynik słaby.

Ale przecież to statystyka.

Wiadomo,że istnieje:

-kłamstwo

-duże kłamstwo

-....i statystyka :(.

Chyba więc nie jest tak źle.

Załamałem się :( ... na 20 możliwych ... przecież witryn o tematyce sportowej jest u nas kilka tysięcy ...

Przecież to jest ranking wszystkich serwisów tematycznych w Polsce!!!

A tylko 20 najlepszych w każdej kategorii jest prezentowanych w badaniu!

Dodam tylko, że np. w rankingu Stat.pl w kategorii Sport sklasyfikowanych jest 5316 witryn - to tak dla uświadomienia, ile tego jest w sieci!

skionline.pl zajmuje w nim 7. miejsce

Jeszcze na koniec dodam, bo ręce mi opadły, że walczymy z setkami stron o piłce kopanej oraz portalami onet, wp, gazeta ...

Edytowane przez JC

masakra sfd.pl w czołowce....a od kilku lat zeszło na psy...ehhh no coż są ludzie i "ludzie":D ja sie ciesze z 14 miejsca:d od dzis będe x2 wiecej klikał;d zeby za rok final four miec:D

Bugi od klikania pozycja się nie zmieni. Ranking tworzony jest na podstawię RU, a nie odsłon.

Inaczej mówiąc, zapraszaj koleżanki i kolegów :)

PS

Za styczeń powinno być duuużo wyżej!

Amberka Dziękuję za dobre słowo.

Za rok życzę miejsca w pierwszej dziesiątce :)

ZA ROK BEDZIE LEPIEJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ:D

Tylko czemu za rok? Ja liczę na wysokie miejsce w rankingu za styczeń 2009. Rankingi przygotowywane są co miesiąc! Te dane nie były za rok, tylko miesiąc grudzień.

Załamałem się :( ... na 20 możliwych ... przecież witryn o tematyce sportowej jest u nas kilka tysięcy ...

Przecież to jest ranking wszystkich serwisów tematycznych w Polsce!!!

A tylko 20 najlepszych w każdej kategorii jest prezentowanych w badaniu!

Dodam tylko, że np. w rankingu Stat.pl w kategorii Sport sklasyfikowanych jest 5316 witryn - to tak dla uświadomienia, ile tego jest w sieci!

skionline.pl zajmuje w nim 7. miejsce

Jeszcze na koniec dodam, bo ręce mi opadły, że walczymy z setkami stron o piłce kopanej oraz portalami onet, wp, gazeta ...

No wszyscy mnie źle zrozumieli.:mad:

A raczej ja zbyt niedbale i lakonicznie napisałem tego posta.

14 miejsce na 20 możliwych to wynik słaby.(tutaj powinno być to;)).

(a tutaj to :D)Chyba więc nie jest tak źle.

Odczyt mój był jak najbardziej prawidłowy.Ale niestety słowo pisane różni się od mówionego.

Jam nie Sienkiewicz czy inny Reymont.

No wszyscy mnie źle zrozumieli.:mad:

A raczej ja zbyt niedbale i lakonicznie napisałem tego posta.

14 miejsce na 20 możliwych to wynik słaby.(tutaj powinno być to;)).

(a tutaj to :D)Chyba więc nie jest tak źle.

Odczyt mój był jak najbardziej prawidłowy.Ale niestety słowo pisane różni się od mówionego.

Jam nie Sienkiewicz czy inny Reymont.

To już mi lepiej i moja depresja ustępuje!

http://www.stat24.com/pl/ranking/?c=11

tu to już jest bardzo dobrze pierwsze miejsce to portal fizoli :D, potem 3 o piłce skopanej :mad:, i jeden o niczym oraz siatkówka :) więc jest bardzo dobrze skoki i snołbłondy są dużo niżej :D

a pzn dopiero na 84 miejscu:eek:

marcin ten portal fizoli kiedys naprawde dobry był :) i nie wiem skąd twoja ironia:D ale jak zaczeły sie pokazywać posty typu mam 10kg gainera ile zrobie na tym masy no to sory winetou:D :-)