KDZ Napisano 25 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2009 Witam po dwudniowej nieobecności:D. we wtorek rano, wczesnie jakoś 4 wyjechaliśmy z domu i w Zakopanym w Kuźnicach byliśmy na 7:15, pogoda zapowiadała się całkiem, słoneczko nawet sie pojawiało Wyjechaliśmy drugim wagonikiem, ludzi aż 20 wliczając grupę uczniów i kilku pracujących na KW. zaczynało się lekko chmurzyć, gdy tylko otwarli wyciąg zjechaliśmy Kotłem Gąsienicowym. no cóż sztruksik posypany 5cm wartwa świeżego śniegu, takiego miodu jak 3 lata temu o tej porze to nie było ale całkiem przyjemnie. po aż 4 razach daliśmy sobie spokój i przenieślismy się na Goryczkową , zaczęło sie konkretnie chmurzyć i najgorsze mgła zaczeła schodzić i widoczność była cudowna. trasa fajnie przygotowana, gdyby nie ta mgła w której momentami traciło się orientację gdzie się jest:( raz się tracila a raz znów pojawiała:eek:. zjechalismy 10 razy i trzeba było sie brać. Kasprus mnie wykończył, gdyby na skionline dało się poprawić kondycje to miałabym super:D.Już nie ma karnetów całodniowych, które najbardziej sie opłacały tylko na ilość przejazdow, np 10 kosztuje 65zł + karta 15zl.można na nim jeździć w obu kotlach. a dzisiaj na odjezdne postanowiliśmy pojeździć na Harendzie. z dołu trasa robi wielkie wrażenie. Trsa super przygotowana, lepiej jak Kaspruś, fajna twarda ale nie dała się aż tak bardzo odczuć. troche czarnej trasy było przygrodzone bo akurat obywały sie jakies zawody z UJ. zjechaliśmy 10 razy i musieliśmy wracać. a teraz przyznam szczerze że nóg nie czuje:D zdjątka z KW i Harendy możecie zobaczyć tutaj(jak czegos nie pokiełbasiłam to będzie działać): http://www.skionline.pl/forum/album.php?albumid=54 http://www.skionline.pl/forum/album.php?albumid=55 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 25 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2009 Wyjechaliśmy drugim wagonikiem A o której startuje kolej Kasprowy Wierch i o której włączają krzesła w kotłach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2009 .... a teraz przyznam szczerze że nóg nie czuje:D Właśnie w takim momencie czuję,że nartowanie było udane. Piękne te zdjęcia! Zbliża się marzec,więc zaczynam planować.Jeśli nic się nie pochrzani,to może w następny weekend wyskoczę na Kasprusia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 25 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2009 A o której startuje kolej Kasprowy Wierch i o której włączają krzesła w kotłach? Sławek żartujesz? Masz chęć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 25 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2009 Sławek żartujesz? Masz chęć ? taaa.... mam chęć po raz kolejny utwierdzić się w przekonaniu że to jest niewłaściwy kierunek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2009 taaa.... mam chęć po raz kolejny utwierdzić się w przekonaniu że to jest niewłaściwy kierunek... Chyba muszę o tym pomyśleć,mam niezły mętlik w głowie,czytając na przemian wrażenia KDZ i SB... :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 25 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2009 (edytowane) A o której startuje kolej Kasprowy Wierch i o której włączają krzesła w kotłach? Kolej rusza o 7:30 a Kocioł Gasienicowy puscili jakoś o 8:45, wcześniej odśniezali krzesełka:). Goryczka szczerze powiem nie pamiętam ale puścili ją dużo później niż Gąsienicę. Sławek aleś Ty antagonistycznie nastawiony do polskich stoków, ja jestem z wyjazdu bardzo zadowolona Johny nie słuchaj go:D było super ale na kasprowy musi byc pogoda Edytowane 25 Luty 2009 przez KDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2009 Kolej rusza o 7:30 a Kocioł Gasienicowy puscili jakoś o 8:45, wcześniej odśniezali krzesełka:). Goryczka szczerze powiem nie pamiętam ale puścili ją dużo później niż Gąsienicę. Sławek aleś Ty antagonistycznie nastawiony do polskich stoków, ja jestem z wyjazdu bardzo zadowolona Johny nie słuchaj go:D było super ale na kasprowy musi byc pogoda Muszę po prostu sam się przekonać. Będę z uwagą śledził prognozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 Sławek aleś Ty antagonistycznie nastawiony do polskich stoków Ja do polskich stoków nic nie mam i mógł bym tylko na nich jeździć jak by było na nich tak: A na Kasprowym jak na razie jest jedno niby nowe krzesło ale mułowate to drugie nie dość że jest stare i rozje...e to jeszcze trzeba do niego pyrgać z "buta" kilkaset metrów. Już nie wspomnę o tym że od momentu jak wysiądę z samochody w Kuźnicach to jest minimum 1,5 godziny zanim zacznę jeździć na nartach:mad:. Jetem za! le! ni! wy! i za wy! go! dny! na to! ja jestem z wyjazdu bardzo zadowolona Ale to się skończy z tego co czytałem przed chwilą Kaspruś i Zakopane już nie będą nigdy dla Ciebie tym czym są jeszcze teraz:rolleyes: Johny nie słuchaj go:D było super ale na kasprowy musi byc pogoda A trafienie pogody na Kasprowym to jak trafienie szóstki w totolotku i jest tak wysoce prawdopodobne jak nie trafienie pogody tutaj a czas dotarcie na stok w te 2 miejsca porównywalny:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 Chyba muszę o tym pomyśleć,mam niezły mętlik w głowie,czytając na przemian wrażenia KDZ i SB... :eek: A to dlatego tak masz ,że: Co dla jednych jest sufitem,to dla drugich jest podłogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 A to dlatego tak masz ,że: Co dla jednych jest sufitem,to dla drugich jest podłogą. A jeszcze przed momentem pisales zes nie Reymont czy jakis tam, a tutaj jak gleboko.... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 A jeszcze przed momentem pisales zes nie Reymont czy jakis tam, a tutaj jak gleboko.... ;) O....przecież wiadomo ,że nie jam to wymyślił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 Sławku -zdjęcie zrobione przy pięknej pogodzie na Kasprowym Wierchu,będzie równie piękne,jak nie piękniejsze od tego,które nam tutaj prezentujesz.Z resztą nie dyskutuje,ponieważ masz rację.Ale to jest jedyna "stacja narciarska" w Polsce o charakterze alpejskim,a nie wszystkich stać na wyjazd w Alpy/w tym obecnym czasie/,jasne,że też drogo-nawet zadrogo,ale choć jeden dzień można pojeździc i przeboleć te wszystkie niedogodności;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 Sławku -zdjęcie zrobione przy pięknej pogodzie na Kasprowym Wierchu,będzie równie piękne,jak nie piękniejsze od tego,które nam tutaj prezentujesz.Z resztą nie dyskutuje,ponieważ masz rację.Ale to jest jedyna "stacja narciarska" w Polsce o charakterze alpejskim,a nie wszystkich stać na wyjazd w Alpy/w tym obecnym czasie/,jasne,że też drogo-nawet zadrogo,ale choć jeden dzień można pojeździc i przeboleć te wszystkie niedogodności;) Ja rozumiem jeśli robi to Bończa.Bo popatrzy z dołu i widzi czy wyłazzić z domu czy nie. Ale jeśli trzeba wyjechać o 4:00 żeby już o 9:00 zacząć nartować i to wcześniej pokonując wiele,wiele trudności i niebezpieczeństw.(droga do Zakopca,bus od ronda do Kuźnic,kolejkę do kolejki i wielce prawdopodobny halny) to wolę wyjechać o 3:00 i o 9:00 wsiadać na podgrzewane krzesło (droga lux,parking bezpłatny i położony 50 lub 100mb od krzesła) A w tej"stacji narciarskiej" tylko widoki maja charakter alpejski.Cała obsługa i infrastruktura niestety nie.Nawet kartą kredytową czy debetową nie można zapłacić i nawet całodziennych skipa......,tfu,tfu biletów niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 26 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 Sławku -zdjęcie zrobione przy pięknej pogodzie na Kasprowym Wierchu,będzie równie piękne,jak nie piękniejsze od tego,które nam tutaj prezentujesz.Z resztą nie dyskutuje,ponieważ masz rację.Ale to jest jedyna "stacja narciarska" w Polsce o charakterze alpejskim,a nie wszystkich stać na wyjazd w Alpy/w tym obecnym czasie/,jasne,że też drogo-nawet zadrogo,ale choć jeden dzień można pojeździc i przeboleć te wszystkie niedogodności;) Polskie Tatry są piękne i jeszcze ten klimat Zakopanego, super knajpki:p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 to szybki jesteś o 3:00 i o 9:00 wsiadać na podgrzewane krzesło tak z ciekawości pytam - gdzie jest najbliżej położone (powiedzmy że od Katowic) podgrzewane krzesło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 tak z ciekawości pytam - gdzie jest najbliżej położone (powiedzmy że od Katowic) podgrzewane krzesło ? To o którym ja myślę ,z Katowic to będzie równe 700km.(7 godzin jazdy) Nie wiem czy na Seemering-u (550km) są podgrzewane krzesła. Ale te "grzote zica" to nie konieczność przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 tak z ciekawości pytam - gdzie jest najbliżej położone (powiedzmy że od Katowic) podgrzewane krzesło ? Jeśli pytasz tak ogólnie to w Oravicach na Słowacji, a jeśli pytasz o Alpy to dokładnych takich danych nie mam ale jedno z bliżej położonych to Konoockbahn w Turracher hohe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 jest jeszcze rusin ski z podgrzewanym siedziskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 Sławku -zdjęcie zrobione przy pięknej pogodzie na Kasprowym Wierchu,będzie równie piękne,jak nie piękniejsze od tego,które nam tutaj prezentujesz. Nie chodziło mi o piękno gór tylko o to że na tym jednym zdjęciu zmieściły się 3(słownie trzy) nowoczesne szybkie wyprzędane koleje krzesłowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 Nie chodziło mi o piękno gór tylko o to że na tym jednym zdjęciu zmieściły się 3(słownie trzy) nowoczesne szybkie wyprzędane koleje krzesłowe:) na kasprowym też się zmieszczą jak wybijemy wszystkie ekostwory i inne zielone paskudztwo które się nam rozpleniło w górach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 26 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 na kasprowym też się zmieszczą jak wybijemy wszystkie ekostwory i inne zielone paskudztwo które się nam rozpleniło w górach w samym Gąsienicowym zrobiłby przynajmniej jeszcze jeden, nie mówiąc o Goryczkowym.może za lat....się to zmieni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 ... a ja czytam i co mysle ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 To o którym ja myślę ,z Katowic to będzie równe 700km.(7 godzin jazdy) Nie wiem czy na Seemering-u (550km) są podgrzewane krzesła. Ale te "grzote zica" to nie konieczność przecież. Jeśli pytasz tak ogólnie to w Oravicach na Słowacji, a jeśli pytasz o Alpy to dokładnych takich danych nie mam ale jedno z bliżej położonych to Konoockbahn w Turracher hohe. Skoro o Alpach,to mam takie jedno pytanko:gdzie mi będzie najbliżej z Bielska-Białej do jakiegoś konkretnego ośrodka alpejskiego?Ile kilometrów trzeba przejechać?Kiedyś często jeździłem do Włoch przez Kalgenfurt,ale tam dość daleko. W tym roku pewnie się nie wybiorę,ale może w przyszłym sezonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 26 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2009 Skoro o Alpach,to mam takie jedno pytanko:gdzie mi będzie najbliżej z Bielska-Białej do jakiegoś konkretnego ośrodka alpejskiego?Ile kilometrów trzeba przejechać? W odległości do 700 km masz do wyboru i koloru ośrodków narciarskich, w Salzburgerlandzie, Styrii i Karynti. jest tego tyle że na kilka lat starczy zanim wszystkie zwiedzisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi