geto6 Napisano 24 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2009 Witam!! Mam zamiar się wybrać 7 marca do Austrii dokładnie Eggenstall , Lodowiec Pitztal... Co sądzicie o tym miejscu?? Jak najlepiej tam dojechać?? Za każdą podpowiedz z góry dziękuje.. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 24 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2009 Tak czy siak do Insbrucku musisz dojechać, jak to zrobić to niech ci Warszawiaki najlepiej powiedzą bo ja z Pomorza to przez Berlinerring. Później od Insbrucku A12 w kierunku na Bregenz. Dojeżdżasz do zjazdu na Imst. Pierwszy zjazd za takim długim tunelem. I zjeżdżasz, ale nie w prawo na to Imst a w lewo na Pitztal drogowskazy na tym zjeździe są jak byk. Ślepy by tylko nie zauważył. I zostało do pokonania 38 km. A sam Pitztal jest ok. Zwłaszcza jazda w górę nowiuteńką czerwona gondolą i trasa pod nią szeeeeeroka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 24 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2009 Dojazd jest bardzo prosty,jak wcześniej kolega pisał.Czerwona jest fajna,z ściankami,gdzie trzeba zachować ostrożność,większa część trasy jest łatwa i człowiek zaczyna przeginać na ściankach,a widziałem jak Naszego narciarza z złamaną kością udową zabierali z ścianki-a dobry narciarz-oczywiście helikopterem.Lodowiec sympatyczny,wszystko z wyjścia stacji górnej widoczne,jak na dłoni.Byłem tam 2 razy -i dwa razy lampa/maj i listopad/.Dużo Polaków.Wada-stacja dolna-kolejka do kreta,na górze wszystko wraca do normy.Fajna trasa czarna,chyba 33 ,ale jak jest śnieg!!.No oczywiście trzeba zaliczyć wjazd na sam szczyt,chyba najwyżej wjeźdzająca kolejka w Austrii-Pitzt -ekspress-albo Pitzpanorambahn,trasa z tego szczytu jest zawsze dość twarda,ale sympatyczna i te widoki!!!!!.Ale sam lodowiec-to fajny na rozpoczęcie sezonu lub zakończenie.Fajny na carving:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paza Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 Kilka dni temu stamtąd wróciłem, rewelacja. Świetna organizacja, przy krecie tylko raz czekałem na następną kolejkę, a tak zawsze pierwszą. Wielkie luzy u góry, nie ma kolejek. Wspaniałe szerokie stoki. Spałem w Eggenstall, dojechałem tam w nocy, rano gdy zobaczyłem gdzie się znajduję, szczęka opadła. Wspaniała dolina, wspaniały lodowiec, świetne ferie. Niech ta fotka o tym zaświadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paza Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 Ostrzegam tylko przed potworynymi stauami. W stronę Austrii w okolicach Monachium, a wracając już za Innsbruckiem. Przez 4 godziny przejechałem 50 km, koszmar. :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 Oj,chyba był to Twój pierwszy lodowiec? Pewnie,dolina super i taka dzika;) -piękna fotka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 Ostrzegam tylko przed potworynymi stauami. W stronę Austrii w okolicach Monachium, a wracając już za Innsbruckiem. Przez 4 godziny przejechałem 50 km, koszmar. :eek: Bo na wysokości Monachium to trzeba być najpóźniej o 5 rano wtedy przejedziesz spokojnie i płynnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paza Napisano 1 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2009 Oj,chyba był to Twój pierwszy lodowiec? Pewnie,dolina super i taka dzika;) -piękna fotka:) Racja Darek, pierwszy lodowiec:) Stąd ten zachwyt, bo nie znam innych. Zachwyt jednak też z powodu rozwiązań infrastrukturalnych "u góry" czyli brak kolejek itd Pomóżcie rozstrzygnąć jeszcze ten problem: Do St Leonhard gps pchał nas normalnie czyli autobahny wokół Monachium, Innsbruck i za tunelem w prawo. Natomiast powrót wszystkie gpsy wskazywały jechać na Imst, później Ga-Pa, i przez centrum Monachium. Czy one mają wklepane, że ta droga (od okolic Innsbrucka do granicy z Niemcami) się strasznie korkuje? Wybrałem opcję z korkiem, ale trochę żałowałem, bo może warto było przez Ga-Pa, choć obawiałem się gór o tej porze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 1 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2009 wg komunikatów trasa przez Gapę do Innsbrucka była wczoraj zamknieta z powodu zagrożenia lawinowego . Nie wiadomo kiedy bedzie otwarta . Na stronie Stubai podali że dziś o 13 zamknieto cały lodowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 1 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2009 ja bylem rok temu w maju na pitztalu.. widoczki ekstra 5 dni na nartach, 4 dni slonca - trasy bardzo fajne.. prawie brak kolejek.. bardzo mi sie podobalo:) spalismy w st. leonard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi