ireeek Napisano 23 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2009 Planuje po zakonczeniu tego sezonu zakupic uzywane narty. Jezdze 1szy sezon, moje umiejetnosci sa przyzwoite jak na taki staz, oceniam ja na 4-5. Chcialbym, abyscie pomogli mi wybrac narty oraz buty. Mam 190 cm wzrostu, waze 91 kg. Na uzywane narty mam do ok. 400 zł, natomiast na buty ok. 200 zł. Co polecacie? Z gory dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robsonek Napisano 23 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2009 To lepiej te 400 PLN z nart przezuc na buty i kup dobre a narty jeszcze wypozyczaj. Jak juz troche pojezdzisz to bedziesz bardziej zorjentowany jaka grupa nart Cie interesuje i wtedy cos sie poradzi z konkretnych modeli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 24 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2009 posluchaj robsona dobrze prawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireeek Napisano 24 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2009 A czy cos stoi na przeszkodzie abym kupil sobie narty 'na wyrost'. Mianowicie, zaiwestowac w sprzet ktorym bede mogl sie spokojnie poslugiwac w latach przyszlych, a akutalnie sie na nim podciagnac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 24 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2009 SZKODA ZE teraz pomyslales o tym,nie dawno INTERSPORT miał nowe w tej cenie co planujesz przeznaczyc,ale mysle ze cos znalezsc dasz rade i mozesz na wyrost kupowac,zawsze mozesz je sprzedac ze "strata" kilku dyszek. ale tez mozesz posluchac chopakow co pisali nizej-i dac wiecej na buty i ich juz nie musisz pozyczac-grzyba nie dostaniesz:D:D: heheh wiec YOURR decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 24 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2009 A czy cos stoi na przeszkodzie abym kupil sobie narty 'na wyrost'. Mianowicie, zaiwestowac w sprzet ktorym bede mogl sie spokojnie poslugiwac w latach przyszlych, a akutalnie sie na nim podciagnac? nie no na wyrost nie ma co bo będziesz sie męczył narty musisz mieć dobrane do umiejętnosci, tzn wiadomo ze jak teraz kupic jakies topowe slalomki to prędzej sie polamiesz, ale jak chcesz kupic np rosoły z1 a myslisz nad z3 to czemu nie:) chodzi mi o to zeby nie było jakiegos mega duzego przeskoku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireeek Napisano 24 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2009 Wiec prosilbym Was o doradzenie konkretnych modeli. Z gory dzieki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 24 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2009 nie no na wyrost nie ma co bo będziesz sie męczył narty musisz mieć dobrane do umiejętnosci, tzn wiadomo ze jak teraz kupic jakies topowe slalomki to prędzej sie polamiesz, ale jak chcesz kupic np rosoły z1 a myslisz nad z3 to czemu nie:) chodzi mi o to zeby nie było jakiegos mega duzego przeskoku:) Jak rosoły to z1 będą za miękkie bo jest z ciebie kawał chłopa ja mam 75 kg i miałem z1 i jakoś miękkawe były ale fajnie się na tym jeżdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireeek Napisano 1 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2009 Czy moglibyscie polecic mi kilka konkretnych modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 1 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2009 Jak po pierwszym sezonie to raczej narty z grupy allround,modeli masz kupę,jak widzę musisz tylko zmieścić się w finansach. Na przykład http://www.skionline.pl/sprzet/?co=sprzetowe_abc Długość 170-175 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireeek Napisano 6 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 Polecono mi SuperCrossy SX 9 badz SX 10 - 170 cm... co myslicie? Jesli mialbym teraz okreslic swoje umiejetnosci, to cos ruszylem krawedziowanie, sredniego promieniu skrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 6 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2009 Mam obawy,że to nie są jeszcze narty dla Ciebie;)cross SX wymaga od narciarza techniki i siły.Siłę pewnie masz,ale po pierwszym sezonie może zabraknąć techniki.Szukaj troszkę spokojniejszej narty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 SX9 na pewno nie wymaga siły ... Powtórzę to co już kiedyś mówiłem: to 9 u Atomica to nie jest to samo 9 jak wypuścili pierwsze 9.14 itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziatwa Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Polecono mi SuperCrossy SX 9 badz SX 10 - 170 cm... co myslicie? Jesli mialbym teraz okreslic swoje umiejetnosci, to cos ruszylem krawedziowanie, sredniego promieniu skrety za duzy skok. to sa narty z tych cieższych i zdecydowanie do szybszej jazdy a nie dla kogos kto zacznie drugi sezon. potrzebujesz narty bardziej uniwersalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 SX9 na pewno nie wymaga siły ... Powtórzę to co już kiedyś mówiłem: to 9 u Atomica to nie jest to samo 9 jak wypuścili pierwsze 9.14 itp Nic nie wymaga siły ,jak masz za... technikę,którą potrafisz nadrobić niedociągnięcia kondycyjne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 8 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2009 Niestety techniki nie posiadam, ale ujeżdżałem te narty - tak samo jak pierwsze 9.14. Ale to tylko moje doświadczenie z Atomikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi