dareklewandowski Napisano 29 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2009 Myślę,że trzeba sobie uświadomić,że sporty zimowe i wspinaczka niosą ryzyko:mad:Dziś ogladałem wywiad z Kingą Baranowską i nie wyobrażam sobie-jak tak piękna kobieta,mogłaby zginąć podczas wspinaczki:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2009 ...Dziś ogladałem wywiad z Kingą Baranowską i nie wyobrażam sobie-jak tak piękna kobieta,mogłaby zginąć podczas wspinaczki:confused: Ja sobie nie wyobrażałem,jak jeden z moich przyjaciół może sobie odebrać życie w tym roku... :( Zaskoczenie i trauma... bolało... i boli nadal! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 30 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2009 Tak bardzo przykro , już kiedyś dyskutowałem z szanownym Mitkiem o małym zakazie który uratowałby niejedno życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 1 Czerwiec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2009 W niedzielę po godz. 19 do centrali TOPR dotarła informacja, że na Dziurawej Przełęczy w Tatrach Zachodnich osłabiony turysta z dzieckiem prosi o pomoc. Turyści byli osłabieni, nie mieli picia. Twierdzili, że nie dadzą rady iść dalej. Zapowiadała się zimna noc, więc na pomoc wyleciał śmigłowiec TOPR. Dziurawa Przełęcz leży w głównej grani Tatr między Wołowcem i Łopatą. Przypomnijmy, że w sobotę ratownicy TOPR interweniowali w Tatrach aż dziewięć razy. Na szlakach wciąż zalega dużo śniegu, o czym zapomina wielu turystów tygodnik podhalański Tatuś ładny Dzień Dziecka zafundował:mad:Tyle atrakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 1 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2009 Tatuś ładny Dzień Dziecka zafundował:mad:Tyle atrakcji a co Tatuś nie da rady... pogratulować....... , hmm tylko nie wiem czego:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 1 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2009 (edytowane) jak to nie wiesz? tylko nie wiem czego:confused: darmowy lot helikopterem z pięknymi widokami to super atrakcja dla małolata:D Edytowane 14 Czerwiec 2009 przez januszb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 1 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2009 darmowy lot helikopterem z pięknymi widokami to super atrakcja dla małolata:D no jasne, że na to nie wpadłem:eek: normalnie to musieliby zapłacić za taką atrakcję jak za woły a tak wszystko free;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 21 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2010 Dolomity Polski turysta, którego przysypała lawina we włoskich Dolomitach niedaleko granicy szwajcarskiej, zmarł po przewiezieniu do szpitala - podała prasa włoska. W chwili gdy zeszła lawina, 25-letni polski narciarz, którego nazwiska agencja nie podaje, był na stoku wraz z dwiema polskimi towarzyszkami w pobliżu Doliny Sesto Pusteria w Południowym Tyrolu. Kobiety zdołały uciec przed lawiną, ale młodego mężczyznę dosięgła, zanim dotarł do lasu. Zdołano go odkopać spod śniegu po 40 minutach poszukiwań. Przewieziony do Trydentu, zmarł w szpitalu wskutek hipotermii mimo wysiłków lekarzy. W ciągu minionego weekendu w Południowym Tyrolu lawiny spowodowały śmierć jeszcze dwóch narciarzy. W górach panowały warunki sprzyjające schodzeniu lawin - leżał świeży śnieg i wiał silny wiatr. W niektórych rejonach Południowego Tyrolu w sobotę ogłoszono alarm lawinowy za onet.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 21 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2010 Dolina się nazywa Hohe Pustertal a miejscowośc Sesto albo Sexten i jest to niedaleko granicy włosko-austryjackiej. Jeździ się tam na dwóch górach, na Helmie i na Rote Wand, jest sporo terenów do skituru. Jeśli to było w Południowym Tyrolu to chyba tam bo ten rejon nie graniczy ze Szwajcarią. To w sumie szczegół ale.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 21 Luty 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2010 Dolina się nazywa Hohe Pustertal a miejscowośc Sesto albo Sexten i jest to niedaleko granicy włosko-austryjackiej. Jeździ się tam na dwóch górach, na Helmie i na Rote Wand, jest sporo terenów do skituru. Jeśli to było w Południowym Tyrolu to chyba tam bo ten rejon nie graniczy ze Szwajcarią. To w sumie szczegół ale....Pewnie,że tak:rolleyes:, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
So Seductive Napisano 27 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2010 Trzeba dziękować austriackiej policji oraz innym ludziom , że tak szybko zrobili objazd. Akurat miałem szczęście bo szukaliśmy jeszcze apteki w Austrii i akurat przed nami zamykali drogę. Potem szybka rozmowa , okazało się ,że zeszła lawina. Objazd był przez trasę widokową akurat dosyć niefajnie się jechało , dwa ciągi aut z każdej strony. Dzisiaj wracaliśmy już przez to miejsce gdzie zeszło. Austriacy na szybko wybudowali most , koparki ciągle pracują , lawina zaczęła się jakieś 600m od drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 5 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2010 Trzeba dziękować austriackiej policji oraz innym ludziom , że tak szybko zrobili objazd. W poniedziałek był pogrzeb tego chłopaka........ Góry są niewzruszone.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 22 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2010 Dwóch czeskich narciarzy zginęło w lawinie w Wielkiej Fatrze na Słowacji - poinformowała rzeczniczka słowackiej służby ratowniczej. Ratownicy, którzy z wyszkolonymi psami przylecieli śmigłowcami na miejsce zejścia lawiny w Necpalskiej Dolinie, odnaleźli obu narciarzy. Jeden już nie żył, a drugiego, przysypanego trzymetrową warstwą śniegu, nie udało się uratować. Uratowała się natomiast towarzysząca im na nartach kobieta, której lawina nie zasypała. W ubiegłą środę w lawinie w Małej Fatrze zginął czeski snowboardzista, podchodzący pod jeden ze szczytów. Uratował się jego przyjaciel, któremu udało się wydobyć spod śniegu. W Wielkiej Fatrze pokrywa śnieżna wynosi obecnie 80 cm; wraz ze wzrostem temperatury rośnie zagrożenie lawinowe:mad: za onet.pl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 22 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2010 Darku - byłeś szybszy z tą nieszczęśliwą informacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 22 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2010 Darku - byłeś szybszy z tą nieszczęśliwą informacją. jak Anioł Śmierci;):( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 22 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2010 Szlag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi