dareklewandowski Napisano 19 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2009 No i skończyło sie jednak tragicznie : http://www.msnbc.msn.com/id/29733775/?gt1=43001 P.S. jest info i na Onecie : http://film.onet.pl/0,0,1936896,wiadomosci.html Do mediów docierają kolejne informacje dotyczące okoliczności śmierci Natashy Richardson. Serwis CNN donosi, że karetka wezwana na stok do aktorki została odwołana.Sanitariusze wysłani na stok narciarski w kurorcie Station Mont Tremblant w Kanadzie po upadku aktorki Natashy Richardson, zostali odwołani, i nawet nie mieli okazji by sprawdzić jakie obrażenia odniosła aktorka, powiedział gazetom z Toronto dyrektor dyspozytorni karetek. onet,pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 20 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 Artykuł w The Times po tym strasznym w skutkach wypadku:mad: http://narty.onet.pl/5956,1548911,artykuly.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 ...a tobie Johny sie dziwie że jeszcze bez kasku smigasz :eek: i to na czarnych trasach w szczyrku Właśnie kupiłem kask! Ostatecznie wybrałem Uvex-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 Właśnie kupiłem kask! Ostatecznie wybrałem Uvex-a. gratulacje ja też śmigam w uvexsie i jestem zadowolony, cieplejszy od czapki jak są mrozy ale w kwietniu troche czacha dymi ,ale trzeba sie przyzwyczajić no i dyńka chroniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 Właśnie kupiłem kask! Ostatecznie wybrałem Uvex-a. No to gratki ale życze CI aby nigdy Ci się nie przydał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 No to gratki ale życze CI aby nigdy Ci się nie przydał! Dzięki!Na to liczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 Witaj w grupie Johny - i obyś nie musiał sprawdzać czy jest wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 Który? Ten srebry co linkowałeś go z Allegro? W każdym razie dobra decyzja, nie ma na co czekać, kaski słabo przeceniają u nas, wybór kiepski jesli nałożyć na to rozmiary i dopasowanie i tansze to raczej nie będą. Ale sie naszukałem teraz dla żony, rozmiaru nie szlo znaleść a jak już to coś nie pasowało, jak spasil to od razu kupilismy - prawie w akcie desperacji:D Ale teraz masz za to "Spokojną Głowę":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 20 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2009 Do mediów docierają kolejne informacje dotyczące okoliczności śmierci Natashy Richardson. Serwis CNN donosi, że karetka wezwana na stok do aktorki została odwołana.Sanitariusze wysłani na stok narciarski w kurorcie Station Mont Tremblant w Kanadzie po upadku aktorki Natashy Richardson, zostali odwołani, i nawet nie mieli okazji by sprawdzić jakie obrażenia odniosła aktorka, powiedział gazetom z Toronto dyrektor dyspozytorni karetek. onet,pl a ja myślałem że tylko w Polsce jest taki burdel w karetkach...a tu zaskoczenie...no tam to i niewinnych na lotnisku paralizatorem częstują na przywitanie:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obal Napisano 31 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2009 Dolomity: zginął znany narciarz-kaskader "Specjalizujący się w ekstremalnych skokach na nartach amerykański kaskader James Shane McConkey zginął w Dolomitach podczas kręcenia spotu reklamowego - podały włoskie media. Do wypadku doszło w czwartek, 26 marca, w rejonie Sass Pordoi w Trydencie na szczycie położonym na wysokości 2400 m. 39-letni McConkey, uważany za pioniera ekstremalnego narciarstwa, spadł z wysokości 800 metrów, gdy nie otworzył się jego spadochron. McConkey grał w wielu filmach, był między innymi w serii o Jamesie Bondzie. Scena jego skoku ze szczytu była filmowana z pokładu helikoptera. Mężczyzna zginął na oczach ekipy filmowej. Śledztwo w sprawie wypadku wszczęła miejscowa prokuratura, która otrzyma zapis całego zdarzenia." -onet.pl Przykro, nawet najlepsi odchodzą i to podczas ich pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 31 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2009 Witam Zginął robiąc to co kochał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2009 kur.... szkoda mi chłopa [*] :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 1 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Który? Ten srebry co linkowałeś go z Allegro? W każdym razie dobra decyzja, nie ma na co czekać, kaski słabo przeceniają u nas, wybór kiepski jesli nałożyć na to rozmiary i dopasowanie i tansze to raczej nie będą. Ale sie naszukałem teraz dla żony, rozmiaru nie szlo znaleść a jak już to coś nie pasowało, jak spasil to od razu kupilismy - prawie w akcie desperacji:D Ale teraz masz za to "Spokojną Głowę":D Dokładnie ten,tylko czarny. Sprawdza się wyśmienicie,ale (na szczęście) na razie jako nakrycie głowy. "Specjalizujący się w ekstremalnych skokach na nartach amerykański kaskader James Shane McConkey zginął w Dolomitach podczas kręcenia spotu reklamowego - podały włoskie media. Do wypadku doszło w czwartek, 26 marca, w rejonie Sass Pordoi w Trydencie na szczycie położonym na wysokości 2400 m. 39-letni McConkey, uważany za pioniera ekstremalnego narciarstwa, spadł z wysokości 800 metrów, gdy nie otworzył się jego spadochron. McConkey grał w wielu filmach, był między innymi w serii o Jamesie Bondzie. Scena jego skoku ze szczytu była filmowana z pokładu helikoptera. Mężczyzna zginął na oczach ekipy filmowej. Śledztwo w sprawie wypadku wszczęła miejscowa prokuratura, która otrzyma zapis całego zdarzenia." -onet.pl Przykro, nawet najlepsi odchodzą i to podczas ich pracy. Przykra wiadomość na koniec sezonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 1 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Pewnie robił ta scenę z jazdą na Kaukazie - gdy ścigają ich (007 i SM) takie 3małe szczelające helikopterki. Bardzo fajna scena. Szkoda chłopa:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obal Napisano 1 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Witam Zginął robiąc to co kochał. ...niestet...ale pewnie chciał się tym jeszcze nacieszyć Widziałem takie kaski jak ma JC po 50-60 ojro A gdzie i jaki ma JC? Czy to o takie coś chodziło http://www.top-narty.pl/kaski/uvex/fp-1-carbon-1573.html tutak jednak nie kosztuje 60 ojro;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2009 ...niestet...ale pewnie chciał się tym jeszcze nacieszyć Czy to o takie coś chodziło http://www.top-narty.pl/kaski/uvex/fp-1-carbon-1573.html tutak jednak nie kosztuje 60 ojro;) Hmmm zobaczcie na fotki JC - ciut inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 3 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2009 James Shane McConkey szkoda gościa Do któregoś ze SkiMagazynów był dołączony film z jego udziałem - było co oglądać:eek:. Facet był wyluzowany ( jak to amerykanin ) i totalnie odjechany na punkcie sportów extrem , na nartach wyprawiał różne cuda:) , brał m.in. udział w projektowaniu nart freerajdowych serii Machet firmy Volant. Clip z reklamą tych nart ( nie wiem czy była to wersja dla telewizji bo była baaardzo krwawa;) ) był zajefajny:D i faktycznie - zginął robiąc to co kochał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 6 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2009 gdzies kołonas lawina zeszła:(-slyszalem na półgwizdka w radiu-wiecej informacji moze zdaze napisac potem jak dosłucham wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 6 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2009 (edytowane) "Specjalizujący się w ekstremalnych skokach na nartach amerykański kaskader James Shane McConkey zginął w Dolomitach podczas kręcenia spotu reklamowego - podały włoskie media. Do wypadku doszło w czwartek, 26 marca, w rejonie Sass Pordoi w Trydencie na szczycie położonym na wysokości 2400 m. 39-letni McConkey, uważany za pioniera ekstremalnego narciarstwa, spadł z wysokości 800 metrów, gdy nie otworzył się jego spadochron. McConkey grał w wielu filmach, był między innymi w serii o Jamesie Bondzie. Scena jego skoku ze szczytu była filmowana z pokładu helikoptera. Mężczyzna zginął na oczach ekipy filmowej. Śledztwo w sprawie wypadku wszczęła miejscowa prokuratura, która otrzyma zapis całego zdarzenia." -onet.pl Przykro, nawet najlepsi odchodzą i to podczas ich pracy. Tu są kawałki z jego wyczynami - jest na co popatrzeć chociaż klip ten to w sumie sieczka: [YOUTUBE]go-b7YU-1Uo[/YOUTUBE] Edytowane 6 Kwiecień 2009 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 6 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2009 Śmigło dzisiaj kursuje w Tatry i do szpitala już dobrych kilka razy - niedobrze. Podają, że ludzie wyszli w sobotę w Tatry Bielskie i do tej pory ich nie ma. Poszukiwania trwają - ojciec z córką z Krakowa pozostawili samochód w Tatrzańskiej Kotlinie. W tym rejonie w sobotę zeszła duża lawina. Trzymajmy kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obal Napisano 6 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2009 Tu są kawałki z jego wyczynami - jest na co popatrzeć chociaż klip ten to w sumie sieczka: [YOUTUBE]go-b7YU-1Uo[/YOUTUBE] Spoko filmik znalazłes;D Kilka ujęć jest naprawde rewelacyjnych(3:25; 3:52) ale to(1:28) dla mnie... MISTRZOWSKIE:eek: Za to co gościu robił, można mu tylko podziękować i oddać wielki szacunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 7 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2009 analizuje ta 1:25-do1:29 100tny raz i nie mam koncepcji zajebiste... nie wydaje mi się żeby z naturalnego ukształtowania terenu było to możliwe do zrobione mysle ze specjalnie kamera byla tak ustawiona zeby nie pokazac "zaplecza" tam może była jakas rampa delikatna albo uskok zarwanie terenu (sztucznie wykonane) ale chyba tylko po stronie nóg sam nie wiem może coś podpowiecie ? chętnie bym spróbował pozdrawiam ps [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obal Napisano 7 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2009 analizuje ta 1:25-do1:29 100tny raz i nie mam koncepcji zajebiste... nie wydaje mi się żeby z naturalnego ukształtowania terenu było to możliwe do zrobione mysle ze specjalnie kamera byla tak ustawiona zeby nie pokazac "zaplecza" tam może była jakas rampa delikatna albo uskok zarwanie terenu (sztucznie wykonane) ale chyba tylko po stronie nóg sam nie wiem może coś podpowiecie ? chętnie bym spróbował pozdrawiam ps [*] Właśnie to jest fajne, że nie ma tego "zaplecza", popatrz jak są robione niektóre foty na Big Air czy też podobnych imprezach, że gośc leci, np. ponad lasem, na tle gór czy chmur. Myślę,że mogła to być jakaś końcowa faza skrętu a narty poszły po jakiejś rynnie. Zresztą można zauwazyć,że na początku ujęcia gość się lekko wznosi, do tego jeszcze ślizg ręki po śniegu który dodaje smaczku do ujęcia a jednocześnie zmniejsza prędkość tulowia i efekt wyprzedzających nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 7 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2009 analizuje ta 1:25-do1:29 100tny raz i nie mam koncepcji zajebiste... Nex, myślę że odpowiedź na swoje pytanie znajdziesz w 3.05 minucie filmu. Wydaje mi sie że "akcja" o której piszesz była wykonana w podobny sposób... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 9 Kwiecień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Śmigło dzisiaj kursuje w Tatry i do szpitala już dobrych kilka razy - niedobrze. Podają, że ludzie wyszli w sobotę w Tatry Bielskie i do tej pory ich nie ma. Poszukiwania trwają - ojciec z córką z Krakowa pozostawili samochód w Tatrzańskiej Kotlinie. W tym rejonie w sobotę zeszła duża lawina. Trzymajmy kciuki... Niestety: http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,6485716,Odnaleziono_ciala_dwojki_turystow_z_Krakowa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi