Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Narty Do Fun Carvingu

Barteksak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Potrzebuję pomocy w dobraniu nart, jezdze juz 8lat na nartach i chcialbym zakupić nartki które sa przystosowane do body carvingu i ogolnie fun'u.

W sklepie Inter Sport rzucono mi nazwami(nie mam pojecia dokładnie z którego sezonu itd...):

-Fischer Worldcup

-Head Worldcup

-Fischer RX Fire(powiedzial ze z przed 2 lat, w zeszlym roku wycofane)

Prosze o pomoc w dobraniu mi nie za drogich a dobrych nart do takiej zabawy. Czy te co mi podano(i jaki sezon najlepiej) sie nadaja??

Edytowane przez JC

Witam,

Potrzebuję pomocy w dobraniu nart, jezdze juz 8lat na nartach i chcialbym zakupić nartki które sa przystosowane do body carvingu i ogolnie fun'u.

każda slalomka i sklepowa i serwisowa się nada :D ale dodatkowo musisz jeszcze pomyśleć o jakiejś dodatkowej płytce bo te które są w komplecie zazwyczaj są zbliżone wymiarami do norm fis a to trochę mało do funa :D,

Ja na wielu nartach nie jeździłem, ale mam Hot Fire te co podałeś linka. I do puki się nie zużyją nie sprzedam ich nikomu. Prędzej wyrzucę jak nie da się na niej już jeździć. Fun to jeszcze trochę muszę popracować. Czasami tylko łapa sięga ziemi. Ale frajda z jazdy jest nieeeeeesamowita.

Tu się trochę porozpisywaliśmy:

http://skionline.pl/forum/showthread.php?t=7261&highlight=hot+fire&page=2

Wiem, że każdy chwali to co ma. Ja mam jeszcze GS9 i chyba pójdą na sprzedaż.

Z tą narta mam bardzo dużo funu. A jak wybutuję to się jak dzieciak z nowej zabawki cieszę.

PS: moich ci nie sprzedam:D

Pozdrawiam.

a co sądzicie o tamtych co wam podałem??

Gdzie najlepiej i najtaniej zakupic te nartki?? (najbardziej chyba jestem za Fischer RX FIRE) Nie zalezy mi na tym by były nowe, tylko zeby byly w b. dobrym stanie;D

RX HF się nadają.

Tylko -i tu podkreślam-MOIM trzeba mieć do nich niezłą kondychę.

Ale to moje zdanie bo nie wszyscy tak twierdzą :)

A co do bdb stanu - spóźniłeś się 1/2 roku. Sprzedałem właśnie "lokciu3" prawie nówki - po paru dniach na stoku :) Cena też była przyzwoita i nikt na transakcji nie stracił ! :)

a co sądzicie o tamtych co wam podałem??

Gdzie najlepiej i najtaniej zakupic te nartki?? (najbardziej chyba jestem za Fischer RX FIRE) Nie zalezy mi na tym by były nowe, tylko zeby byly w b. dobrym stanie;D

Zarówno RX FIRE 06/07 jak i RX HOT FIRE 07/08 są bardzo dobre do FUN ze starszych warto zaintereswać sie asymetrycznym RADARCiem tym bardziej że daje duże możliwości jeżeli chodzi o kombinacje z płytami a poza tym jak koledzy już pisali każda slalomówka też sie nada :)

podaj wiecej danych twoj wiek wzrost wage itp kopiesz kompensacyjnie mocno?

Edytowane przez JC

AD 1

RX FIRE 06/07 jak i RX HOT FIRE 07/08

Ostatnio edytowane przez JC : Dzisiaj - 22:33.

dzieki JC nie pomyślałem żeby uprościć koledze poszukiwania , nastepnym razem sie poprawie :)

AD 2

a już miałem JANUSowi pisać że lekko po bandzie poszedł z netykietą forum ;) ale ktoś czuwa i sprząta ;)

jak leon zawodowiec ;)

AD 3

uzupełnie RADARCi :

1. 99/00 Raradr Cobra > niebieskie , brak w katalogu

2. 01/02

3. 02/03

4. 03/04 czerwone/buraczkowe , brak w katalogu

5. 04/05 zielono pomarańczowe , brak w katalogu

Edytowane przez nexcom

Zarówno RX FIRE 06/07 jak i RX HOT FIRE 07/08 są bardzo dobre do FUN ze starszych warto zaintereswać sie asymetrycznym RADARCiem tym bardziej że daje duże możliwości jeżeli chodzi o kombinacje z płytami a poza tym jak koledzy już pisali każda slalomówka też sie nada :)

podaj wiecej danych twoj wiek wzrost wage itp kopiesz kompensacyjnie mocno?

No więc:

waga: 65

wzrost: 182

z tego co mi powiedział instruktor ktory mnie obserwowal to nawet mocno ;D Tylko nart mi brakuje bo jezdze teraz na Head CTI...;-/ (próbowalem na nich sie położyc to za każdym razem moja próba zakonczyla sie dłuuuuuuuuuuuuuugim leceniu po stoku ;D xD)

Edytowane przez Barteksak

No więc:

waga: 65

wzrost: 182

z twojego profilu wnioskuje ze już dobrze jeździsz wiec radarc byłby mało rozwojowy proponuje :

RX FIRE / RX HOT FIRE 160/165 cm

ale chyba już z dostępnością ciężko?> może się myle?

albo szukaj starszych WC SC z 02/03 lub 03/04 takie samo taliowanie - super narta i można płyte dołożyć :)

http://allegro.pl/search.php?string=RX+FIRE&from_showcat=1&category=13621&country=1&order=p - mam tutaj same RX FIRE, tylko jest problem bo jest ich za duzo... różne modele, różne sezony...HELP!!!;D

z RX bierz pod uwage tylko takie (RX HOT FIRE) :

http://allegro.pl/item551106094_narty_fischer_rx_hot_fire_flowflex_rx_z12_flowflex.html

albo RX FIRE :

http://allegro.pl/item559074137_uwaga_nary_fischer_rx_fire_dl_150_okazja.html

reszta to co najwyżej allround i kapcie :)

a swoja droga wg mnie złym krokiem było przeniesienie FAJERA który był w grupie RACE do nart(RX) z grupy X-SPORT ale rozumiem ...konsolidacja kryzys ciecie kosztów ;)

Edytowane przez nexcom

A co do bdb stanu - spóźniłeś się 1/2 roku. Sprzedałem właśnie "lokciu3" prawie nówki - po paru dniach na stoku :) Cena też była przyzwoita i nikt na transakcji nie stracił ! :)

A jak lokiec3 na nich zap.....la, że kamerzyści nie nadążają.:D

To są moje perełki. Mysiek jeszcze raz dzięki. Naprawdę ekstra deseczka i wcale nie męczy. Widziałem na jesieni gostek sprzedawał na allegro nówki po 1500 PLN.

Pozdrawiam.

O widzę w linku od Nexa, że można taniej kupić. Bierz chłopie i zaginaj na nich.

Dzieki wszystkim za pomoc :)

Będe szukał w necie tych nartek ;) zobaczymy może sie gdzieś pojawią;D

Jak byście trafili przypadkiem na nie to dajcie znać. Bo jestem b. zainteresowany;D

A mam jeszcze jedno pytanie(z czystej ciekawosci)

Czy Head Worldcup sie nadają?? I jaka jest różnica miedzy Rx fire/hot fire a tymi headami?

Pozdrawiam

nie lubie jezdzic szerokimi zakrętami wiec chyba bedzie pasic:D slyszalem z opini ze jak sie ładnie rozpędzi i wejdzie na krawedz to kółeczko jazda "podstokowa" sie zrobi:)

na każdych slalomkach albo funcarverach lub nawet mięciutkich dla początkujących kółeczko zrobisz o nartach z dużym promieniem >18 m nie wiem bo nie jeździłem :) i wcale nie trzeba jakich niebotycznych prędkości w moim wypadku dla 360 wycinanego musi być tylko lekkie wypłaszczenie

Mam jeszcze jedno pytanko...Czy da sie na RX FIRE albo RX HOT FIRE pojeździć rekreacyjnie?? (tzn. szybka jazda małe skręty)??

Hmmm a tym już tu była mała rozmowa.

IMHO na RX HF całkiem nie mozna jeździć rekreacyjnie.

A SB twierdzi, że da się.

Ja: jeżdżę zwykle rekreacyjnie, czasem przyciskam ciut.

SB: zawodowiec.

Hmmm a tym już tu była mała rozmowa.

IMHO na RX HF całkiem nie mozna jeździć rekreacyjnie.

A SB twierdzi, że da się.

Ja: jeżdżę zwykle rekreacyjnie, czasem przyciskam ciut.

SB: zawodowiec.

Też twierdzę, że da się. Z resztą uważam, że na każdej narcie da się i kropka. Najważniejsza jest głowa.:D