lokiec3 Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 Niejeden narciarz doświadczył tego. Zdarty naskórek a nawet skóra na piszczelach po kilku dniach jazdy. Przed moim wyjazdem wyczytałem poradę jednego kolegi na skiforum. 1. Piszczele ogolić (panowie też) to nic, że na basenie patrzą na cię jak na wariata. 2. Kupić plaster w rolce 5 cm szerokości w rolce. 3. Rano przed założeniem skarpet narciarskich nakleić plaster na wysokości górnej części języka tam gdzie nas zwykle obciera. 4. Dlaczego noga musi byś ogolona:po pierwsze przyczepność plastra do gołej skóry jest większa co eliminuje wszelkie jego ruchy po skórze. Po drugie po nartowaniu jak plaster zdejmujesz to sobie kudłów z nogi nie wyrywasz. 5. Przetestowane przez 6 dni intensywnej jazdy, działa. 6. Warunek: plaster naklejamy na zdrową wygojoną skórę jak nakleisz na obtarcie to nie wiem jak sie to może skończyć. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 Niejeden narciarz doświadczył tego. Zdarty naskórek a nawet skóra na piszczelach po kilku dniach jazdy. Przed moim wyjazdem wyczytałem poradę jednego kolegi na skiforum. 1. Piszczele ogolić (panowie też) to nic, że na basenie patrzą na cię jak na wariata. 2. Kupić plaster w rolce 5 cm szerokości w rolce. 3. Rano przed założeniem skarpet narciarskich nakleić plaster na wysokości górnej części języka tam gdzie nas zwykle obciera. 4. Dlaczego noga musi byś ogolona:po pierwsze przyczepność plastra do gołej skóry jest większa co eliminuje wszelkie jego ruchy po skórze. Po drugie po nartowaniu jak plaster zdejmujesz to sobie kudłów z nogi nie wyrywasz. 5. Przetestowane przez 6 dni intensywnej jazdy, działa. 6. Warunek: plaster naklejamy na zdrową wygojoną skórę jak nakleisz na obtarcie to nie wiem jak sie to może skończyć. Pozdrawiam. Nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem i może niech tak zostanie. Wolałbym jednak owinąć cieńko dobrym bandażem. Uniknie się prawdopodobnego odparzenia po kleju z plastra. No i na basenie można by się pokazać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 17 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 Bandaż się nie sprawdzi bo będzie się przesuwał po skórze. Chodzi w tym patencie o to, żeby wyeliminować tarcie i przesuwanie się skarpety po skórze. Jak będziesz miał plaster naklejony na skórę to skarpeta przesuwa sie po plastrze i o to w tym chodzi. A o odparzenia możesz być spokojny teraz plasterki robią takie cieniutkie, że Warszawę przez nie widać i oddychające są. No oczywiście po nartach plaster z nogi wek . Patent sprawdzony przeze mnie osobiście, działa i nie powoduje żadnego dyskomfortu, wręcz przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 Bandaż się nie sprawdzi bo będzie się przesuwał po skórze. Chodzi w tym patencie o to, żeby wyeliminować tarcie i przesuwanie się skarpety po skórze. Jak będziesz miał plaster naklejony na skórę to skarpeta przesuwa sie po plastrze i o to w tym chodzi. A o odparzenia możesz być spokojny teraz plasterki robią takie cieniutkie, że Warszawę przez nie widać i oddychające są. No oczywiście po nartach plaster z nogi wek . Patent sprawdzony przeze mnie osobiście, działa i nie powoduje żadnego dyskomfortu, wręcz przeciwnie. No wiesz .... Ale ten basen :D:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 17 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 Ja tam nie jestem narciarzem wodnym:D To tak na marginesie mojego kolegi, któremu nadałem takie pseudo bo jak ze mną na narty jeździ to najlepiej tam gdzie są termy, sauny i inne badziejstwa wodne. Wtedy przesiaduje tam godzinami i to codziennie:eek:. Mówi, ze najlepiej jest w saunie koedukacyjnej:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 . Mówi, ze najlepiej jest w saunie koedukacyjnej:D. Musi miec chlop kondyche - caly dzien narty a pozniej jeszcze TAKA koedukacja, moze i do rana Ja bym musial miaec nie golenie ale fryzjera do swoich pieknosci ponizej kolan :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 Bandaż się nie sprawdzi bo będzie się przesuwał po skórze. a może by tak pod fursetle(skarpetę) wsadzić szkurkę ze spyrki(słoniny) tym tłustym w stronę goleni:D, by się zrobiło takie łożysko ślizgowe:D:D Trzeba by Olbratowskiemu zadać żeby felieton napisał na ten temat:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 Łokciu sztuczna skóra (silikon) na piszczele1 kosztuje 80 zł bodajże ? Ile zapłaciłeś za plastry ? Po ilu dniach na stoku silikon sie opłąci ? A no i wsumie i tak bym wybrał silikon z racji że nie trzeba golić nóg ... Doświadczyłem tego uczucia przy rozbijaniu moich tecnic... w ostatni dzien mięsko było na goleniach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 17 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 Łokciu sztuczna skóra (silikon) na piszczele1 kosztuje 80 zł bodajże ? Ile zapłaciłeś za plastry ? Po ilu dniach na stoku silikon sie opłąci ? A no i wsumie i tak bym wybrał silikon z racji że nie trzeba golić nóg ... Doświadczyłem tego uczucia przy rozbijaniu moich tecnic... w ostatni dzien mięsko było na goleniach ... Nie kupujemy plastrów z opatrunkiem!!!!!!!!!! Tylko rolka 5cm szeroka Za plaster w rolce dobrej jakości zapłacisz 10 PLN max. Nie mam pojęcia na teraz ile metrów w takiej rolce jest (jutro podam) , ale mi wystarczy jeszcze na co najmniej trzy cztery wyjazdy tygodniowe (jednorazowo zużywasz 20 cm). A ten silikon jest samoprzylepny? Jeżeli tak to depilacja wskazana po prostu mamy lepszą przyczepność do skóry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 Jeżeli tak to depilacja wskazana po prostu mamy lepszą przyczepność do skóry! No! i lepszy przekaz energii na dzioby nart, jak wyliczyłem to gdzieś o 1,28%, chyba że się gdzieś rąbnąłem w obliczeniach:D:D:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 No! i lepszy przekaz energii na dzioby nart, jak wyliczyłem to gdzieś o 1,28%, chyba że się gdzieś rąbnąłem w obliczeniach:D:D:D U mnie kilka razy wiekszy - stosunek ilosc owlosienia do nacisku na jezyk buta :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 A ten silikon jest samoprzylepny? Jak to samoprzylepny ? Silikon jest silikonowaty i sie klei do skóry, nie ma nic lepiącego na sobie sam z siebie sie czepia A co do transmisji to wywołuje Sławka do tablicy weź nam to tutaj opisz jak żeś to policzył bo mi za ch$#j nie wychodzi 1,28 tylko 2,81 percent oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 Jak to samoprzylepny ? Silikon jest silikonowaty i sie klei do skóry, nie ma nic lepiącego na sobie sam z siebie sie czepia A co do transmisji to wywołuje Sławka do tablicy weź nam to tutaj opisz jak żeś to policzył bo mi za ch$#j nie wychodzi 1,28 tylko 2,81 percent oczywiscie No akurat, mama gęsi, kury i jajka do szkoły nosiła, a ja mam teraz moją wiedzę Wam za free dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 No to ja Ci mam dawać pozytywne komentarze a ty mi tu robisz problemy, dzięki... :D Bierz przykład z Łokcia on aż tryska wiedzą, cennymi uwagami Jak by to o niego chodziło to odrazu by mi pomógł a ty zero nawet obliczen nie przedstawiłeś tylko wynik odrazu tak lipnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 17 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 No to ja Ci mam dawać pozytywne komentarze a ty mi tu robisz problemy, dzięki... :D Bierz przykład z Łokcia on aż tryska wiedzą, cennymi uwagami Jak by to o niego chodziło to odrazu by mi pomógł a ty zero nawet obliczen nie przedstawiłeś tylko wynik odrazu tak lipnie... Może chce cobyśmy szare komórki rozruszali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 Lokiec, a moze jakas instrukcja, jak sie goli te piszczele? Wiesz, nie kazdy jest kobieta, wiec przydalby sie jakis instruktaz:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 (edytowane) Może chce cobyśmy szare komórki rozruszali. Ostatnie 3 padły mi wczoraj wieczorem... przy funkcjach wymiernych :mad: Lokiec, a moze jakas instrukcja, jak sie goli te piszczele? Wiesz, nie kazdy jest kobieta, wiec przydalby sie jakis instruktaz:rolleyes: HAHAHAHAHAHA pkt dla Ciebie. Edytowane 17 Luty 2009 przez Homar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 17 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 Ostatnie 3 padły mi wczoraj wieczorem... przy funkcjach wymiernych :mad: No fajne, lubiłem tą dziedzinę królowej nauk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 Panowie zaraz się kolega Heli tu pofatuguje z tymi siłami 1,28%... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 Super temat:) Każdemu bym dała po zielońcu Lokiec3, a może po prostu spróbuj zapiąć górne klamry to piszczel będzie nieruchomy i nie będzie się obcierał o górną część języka od butów:D Łatwiej się jedzi na nartach w zapietych butach:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 Super temat:) Każdemu bym dała po zielońcu Wtedy zostaniesz ochrzczona nowym przydomkiem - Szczodra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 18 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2009 (edytowane) Super temat:) Każdemu bym dała po zielońcu Lokiec3, a może po prostu spróbuj zapiąć górne klamry to piszczel będzie nieruchomy i nie będzie się obcierał o górną część języka od butów:D Łatwiej się jedzi na nartach w zapietych butach:D Podpadłaś. PS buty to mam takie, że jak żonusi zakładam do ćwiczenia chorej nóżki jako ciężarek to ma taką minę:eek: I pyta jak ja je zakładam. A nogę ma ze dwa numery mniejszą. A dopięte są tak, że czasem czuć mrowienie w stopach. Pozdrawiam. Edytowane 18 Luty 2009 przez lokiec3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obal Napisano 18 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2009 lokiec3 nie wiem w czym jeździsz, ale ja miałem taki problem jak jeździłem kilka lat temu w miękkich butach, słabo zapiętych i babcianych skarpetach, a odkąd buty są twarde, dobrze zapięte i skarpety typowo narciarskie problem się skończył. Jak już tak wyskoczyliście z tą depilacją i kobiecością to może lepiej zainwestować w damskie buciki, na pewno są delikatniejsze i wygodniejsze, a ostatnio widziałem nawet takie z futerkiem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 18 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2009 lokiec3 nie wiem w czym jeździsz, ale ja miałem taki problem jak jeździłem kilka lat temu w miękkich butach, słabo zapiętych i babcianych skarpetach, a odkąd buty są twarde, dobrze zapięte i skarpety typowo narciarskie problem się skończył. Jak już tak wyskoczyliście z tą depilacją i kobiecością to może lepiej zainwestować w damskie buciki, na pewno są delikatniejsze i wygodniejsze, a ostatnio widziałem nawet takie z futerkiem:D Moje buty są w moim profilu. Nie sądzę, żebyś w twardszych kiedykolwiek jeździł. Z resztą pisałem już kiedyś o tym, jak się na stoku spędza przez tydzień intensywnie po 8-9h bez ani jednego odpinania butów to wiele rzeczy ma prawo sie z nogami stać choćbyś nie wiem jakie miał złote kapcie. I ja tu mówię o jeździe a nie o wożeniu d..py. Bez urazy. Przez dwie trzy godziny jak się wyjeżdża po pracy na narty kilka razy w tygodniu to nic nie powinno sie dziać. Ja jestem człek z Pomorza i jak już uda mi się wyrwać to nap...lam intensywnie. Chyba, że mam kryzys dnia trzeciego... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 18 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2009 A tak poważnie, nie odpinasz butów przez cały dzień? Ja moje po każdym zjezdzie odpinam, w kolejce do wyciagu by mi całkowicie zdrętwiały...a na wyciagu odpadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi