Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Prośba o poradę

lider_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów!

Planuję zakup nart. Właśnie sprzedałem swoje SL9 (jeszcze żółte), byłem z nich bardzo zadowolony, świetnie się nimi kręciło, ale ponieważ mi pękł laminat i mnie to strasznie denerwowało (choć nie wpływało na jazdę), poszukałem kupca i nawet udało mi się je dobrze sprzedać. W sumie to pęknięcie to tylko pretekst... Teraz zastanawiam się nad wyborem kolejnych desek. Umiejętności w skali forum realnie oceniam na 6. Uwielbiam jeździć na krawędzi i dość szybko. :cool: Nie interesuje mnie jazda poza trasami. Chciałbym podnosić swoje umiejętności techniczne. Dlatego zastanawiam się nad: Elan SLX 06/07/08/09, Volkl Racetiger SC 07/08/09, Fischer RC4 WC 06/07/08/09i do tego grona ostatnio dołączyły Heady iSL 07/08 (dobra cena w intersporcie) oraz uwaga, uwaga, Blizzard G-Force Pro IQ 08/09. Nie będę ukrywał, że w czasach kryzysowych i ciągle nie wykończonej chałupie cena odgrywa rolę, dlatego ten ELAN SLX z ceną 1650 tak średnio. Volkla ustrzelę nówkę za 1200, Heady widziałem za 1150 i Blizzardy za 1120. Niestety jestem snobem i muszę mieć narty nowe, tylko moje, nie z wypożyczalni. Lub przynajmniej wyglądające jak nowe (w momencie zakupu) Taka słabość...;). Aha, wzrost 176, waga 78 kilo. Buty Lange flex 120. Bardzo zależy mi, żeby narta była rozwojowa, wymagająca, podnosząca moje umiejętności, ale jednocześnie nie za trudna. Dlatego Omeglassy sobie z głowy wybiłem. Co doradzicie?

Bardzo zależy mi, żeby narta była rozwojowa, wymagająca, podnosząca moje umiejętności, ale jednocześnie nie za trudna. Dlatego Omeglassy sobie z głowy wybiłem. Co doradzicie?

zwykłego omeglassa to można klasyfikować poniżej slx i isl a trochę wyżej jak racetigersc :) co do cen to to elany mozna trochę taniej znaleźć :), warto jeszcze zobaczyć rossiego bo teraz mają duże przeceny i w skiteamie też mozna coś fajnego znaleźć:)

Co doradzicie?

Zapnij narty na nogi i sprobuj :)

A za Marcinem.....

Z tego co pisales to elan slx i fischer wc (sc sie domyslam) stoi najwyzej. Ale "mowi sie" ze fischer twardszy.

Tygrys sc polka nizej, head iSl wc to jest model prawdopodobnie bez sundwicha (taki mialem) i to tez na poziomie tygrysa - odpowiednikiem najwyzszych jest racetiger sl i head supershape lub tegosezonowy wc z sandwich

Blizard nie wiem.