lider_ Napisano 16 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2009 Witam forumowiczów! Planuję zakup nart. Właśnie sprzedałem swoje SL9 (jeszcze żółte), byłem z nich bardzo zadowolony, świetnie się nimi kręciło, ale ponieważ mi pękł laminat i mnie to strasznie denerwowało (choć nie wpływało na jazdę), poszukałem kupca i nawet udało mi się je dobrze sprzedać. W sumie to pęknięcie to tylko pretekst... Teraz zastanawiam się nad wyborem kolejnych desek. Umiejętności w skali forum realnie oceniam na 6. Uwielbiam jeździć na krawędzi i dość szybko. Nie interesuje mnie jazda poza trasami. Chciałbym podnosić swoje umiejętności techniczne. Dlatego zastanawiam się nad: Elan SLX 06/07/08/09, Volkl Racetiger SC 07/08/09, Fischer RC4 WC 06/07/08/09i do tego grona ostatnio dołączyły Heady iSL 07/08 (dobra cena w intersporcie) oraz uwaga, uwaga, Blizzard G-Force Pro IQ 08/09. Nie będę ukrywał, że w czasach kryzysowych i ciągle nie wykończonej chałupie cena odgrywa rolę, dlatego ten ELAN SLX z ceną 1650 tak średnio. Volkla ustrzelę nówkę za 1200, Heady widziałem za 1150 i Blizzardy za 1120. Niestety jestem snobem i muszę mieć narty nowe, tylko moje, nie z wypożyczalni. Lub przynajmniej wyglądające jak nowe (w momencie zakupu) Taka słabość.... Aha, wzrost 176, waga 78 kilo. Buty Lange flex 120. Bardzo zależy mi, żeby narta była rozwojowa, wymagająca, podnosząca moje umiejętności, ale jednocześnie nie za trudna. Dlatego Omeglassy sobie z głowy wybiłem. Co doradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 16 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2009 Bardzo zależy mi, żeby narta była rozwojowa, wymagająca, podnosząca moje umiejętności, ale jednocześnie nie za trudna. Dlatego Omeglassy sobie z głowy wybiłem. Co doradzicie? zwykłego omeglassa to można klasyfikować poniżej slx i isl a trochę wyżej jak racetigersc co do cen to to elany mozna trochę taniej znaleźć , warto jeszcze zobaczyć rossiego bo teraz mają duże przeceny i w skiteamie też mozna coś fajnego znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2009 Co doradzicie? Zapnij narty na nogi i sprobuj A za Marcinem..... Z tego co pisales to elan slx i fischer wc (sc sie domyslam) stoi najwyzej. Ale "mowi sie" ze fischer twardszy. Tygrys sc polka nizej, head iSl wc to jest model prawdopodobnie bez sundwicha (taki mialem) i to tez na poziomie tygrysa - odpowiednikiem najwyzszych jest racetiger sl i head supershape lub tegosezonowy wc z sandwich Blizard nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi