Misal Napisano 15 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2009 Cześć wszystkim, Po różnych problemach w podróży, opisanych w innym wątku, jestem po 6 dniach jazdy w Soelden. Dopiero dzisiaj była wymarzona pogoda i Młody poszałał z aparatem. Kilka zdjęć spróbuję zamieścić w galerii. Zostało jeszcze 6 dni. Pozdrawiam serdecznie misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 15 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2009 Co prawda zima w RP na calego ale nie mozna Ci nie pozazdroscic Najlepszego nartowania. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 19 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 Dziękuje za pozdrowienia. Nartowanie jest super, od dwóch dni w pełnym słońcu. Byłem wczoraj na Night Ski Show na Gaiskoglu. Powiem szczerze, że trochę się rozczarowałem. Pokazali co prawda bardzo fajny program, ale składający się tylko z elementów jazdy synchronicznej na nartach i słońbordach. Synowi, który widział coś takiego po raz pierwszy na żywo, bardzo się to podobało. Ja już widziałem wcześniej dwa takie pokazy, 2 lata temu w Galtuer i rok temu w Obergurglu. Tam urzekła mnie jazda na nartach na szczudłach, jazda na nartach 5 metrowej (pięcio) długości, jazda pa muldach, lewa nóżka w górę, prawa w dół i na odwrót (to w Gurglu) oraz taniec ratraków w rytm walca wiedeńskiego (też Gurgl). Tu tych elementów nie było, była natomiast jazda we dwóch na jednym słoniu. Nie było to też starannie wyreżyserowane widowisko typu światło i dźwięk, tak jak widziałem to w poprzednich pokazach. Pokaz ogni sztucznych był za to super. Natomiast jeśli chodzi o nocną jazdę na nartach, to nic nie może się równać z Galtuer. I to jest zdanie moje i syna. Ciekaw jestem Waszych wrażeń z podobnych imprez oglądanych w innych alpejskich (lub krajowych ośrodkach). Pozdrawiam, zostały jeszcze 2 dni na nartach przy tym wyjeździe. W sumie będzie 20 dni (w grudniu byłem 8 dni w Stubaiu), ale to jeszcze nie koniec sezonu. misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 19 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2009 Złośliwiec ale Ty wrócisz a ja/my dopiero pojedziemy na narty czekam na zdjęcia - popowrocie się odwzajemnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paza Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 Ja byłem na Pitztalu, ale postanowiłem wybrać się do Aqua Dome i znalazłem się w Oetz i okolicach - bardzo fajne tereny, ale jakby bardziej zatłoczone. Myślę o Soelden za rok, czy na stokach w miarę luźno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 Ja byłem na Pitztalu, ale postanowiłem wybrać się do Aqua Dome i znalazłem się w Oetz i okolicach - bardzo fajne tereny, ale jakby bardziej zatłoczone. Myślę o Soelden za rok, czy na stokach w miarę luźno? No niestety-tutaj jest znacznie więcej ludzi,co Sam już zauważyłeś Ale miejsce godne odwiedzenia,no ceny jak w dobrym alpejskim kurorcie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 28 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 Ja byłem na Pitztalu, ale postanowiłem wybrać się do Aqua Dome i znalazłem się w Oetz i okolicach - bardzo fajne tereny, ale jakby bardziej zatłoczone. Myślę o Soelden za rok, czy na stokach w miarę luźno? My zawsze tam sezon rozpoczynamy w święto listopadowe. Ludzi dużo. Plus dla narciarzy wodnych Aqua Dome tak jak pisałeś. Trza się przenieść w inne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 28 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2009 Ja byłem na Pitztalu, ale postanowiłem wybrać się do Aqua Dome i znalazłem się w Oetz i okolicach - bardzo fajne tereny, ale jakby bardziej zatłoczone. Myślę o Soelden za rok, czy na stokach w miarę luźno? Co do tłoku w Soelden to nie jest tak tragicznie. Nawet jeżeli na dole do gondoli jest godzina stania, to można się wybrać w górę, starym (1949 rok), jednosobowym krzesłem do Hochsolden i tam już jesteśmy na terenie właściwym. Jeżeli tam jest tłok to przejeżdżamy na Gaislachkogel i dalej w kierunku trasy nr 2, tam nawet w południe można pojeździć po sztruksie. Jak pojedziemy na lodowiec Tiefenbach, to tam jest full wypas, a wyciąg orczykowy Panorama Lift kręci się na pusto. Warto dołożyć do skipasa 10 euro i zrobić sobie jednodniowy wypad do Obergurgla. Przy ładnej pogodzie to prawdziwa bajka. Jeśli chodzi o poziom cen, to nie jest tak tragicznie. Jeżeli nie musimy mieszkać w Soelden, a np. w Langenfeldzie, to przyzwoite mieszkanie znajdziemy za rozsądne pieniądze. Ja w tym roku, w środku sezonu mieszkałem w FW z dwoma sypialniami za 81 euro dziennie (dla 3 osób). Chałupa ta była 2 minuty od przystanku skibusa, 2.5 minuty od sklepu i 5 minut od Aqua Dome. Skibusy jeżdżą tam genialnie, co 10 minut. 20 minut jazdy i byłem w Soelden. Pozdro z nizin misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 1 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2009 Jeśli chodzi o poziom cen, to nie jest tak tragicznie. Jeżeli nie musimy mieszkać w Soelden, a np. w Langenfeldzie, to przyzwoite mieszkanie znajdziemy za rozsądne pieniądze. Ja w tym roku, w środku sezonu mieszkałem w FW z dwoma sypialniami za 81 euro dziennie (dla 3 osób). Chałupa ta była 2 minuty od przystanku skibusa, 2.5 minuty od sklepu i 5 minut od Aqua Dome. Skibusy jeżdżą tam genialnie, co 10 minut. 20 minut jazdy i byłem w Soelden. Pozdro z nizin misal Może w Panoramie mieszkałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 1 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2009 Może w Panoramie mieszkałeś? Mieszkałem tu: http://www.app-neue-welt.at/ pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 1 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2009 Nawet jeżeli na dole do gondoli jest godzina stania Godzinę stania!!:eek::eek::eek: To chyba jakieś nieporozumienie. Moim zdaniem to stanowczo za długo, aż mi się nie chcę wierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 1 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2009 Godzinę stania!!:eek::eek::eek: To chyba jakieś nieporozumienie. Moim zdaniem to stanowczo za długo, aż mi się nie chcę wierzyć. W sezonie jest to możliwe,dlatego warto też wybierać ośrodki mniej znane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 1 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2009 (edytowane) Godzinę stania!!:eek::eek::eek: To chyba jakieś nieporozumienie. Moim zdaniem to stanowczo za długo, aż mi się nie chcę wierzyć. Dlatego napisałem o alternatywie, czyli stare krzesło do Hochsolden. Do tego krzesła nigdy nie było kolejki, jedzie się nim 15 minut i już się jest na głównym terenie narciarskim. Jedyną niedogodnością jest to, że narty wiezie się w ręku i przy wysiadaniu trzeba się wykazać odbrobiną sprawności :-). Zaletą są widoki i podziwianie z krzesełka, co jedzą na śniadanie w tej supergórskiej miejscowości. Kto jechał ten wie o czym piszę. Niemcy i Holendrzy nie jeżdżą tym krzesłem, bo są za wygodni. pzdr misal Edytowane 1 Marzec 2009 przez misalatomic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 1 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2009 W sezonie jest to możliwe,dlatego warto też wybierać ośrodki mniej znane;) Ośrodki mniej znane to mniejszy tłok lub całkowity jego brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 1 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2009 Godzinę stania!!:eek::eek::eek: To chyba jakieś nieporozumienie. Moim zdaniem to stanowczo za długo, aż mi się nie chcę wierzyć. Potwierdzam-dwa lata temu byłem tam przed Wielkanocą . Kolejki na dole na ok.45minut stania- i tak codziennie przez 5 dni . Sölden raczej wiec sobie odpuszczam - jest tyle innych miejsc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi