szybkibolek Napisano 12 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2009 Pod koniec lutego wybieram sie do Val Gardeny. Będę nocował w St.Cristina. Jakie polecacie trasy dla średniozaawansowanych. Na początku myślałem o niebieskich potem czerwone. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 13 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2009 Skoro na poczatku myslisz o niebieskich to w pierwszy dzien udaj sie (ale autem albo jakims skibusem skoro mieszkasz w St Cristina) do St Urlich-Ortisei (to jest jakies kilka kilomentró "w dół" i tam gondolka udaj się na tereny Alpe Di Siusi - tam masz dużo niebieskich tras a i jakas czerwona się znajdzie! W kolejne dni to juz nartuj gdziekolwiek - tak jest pięknie! Polecam trase PŚ - Saslong - jak masz mapke to musisz wjechać wyciągami nr 17 i 18 a potem jazda na sam dół, a jak mapki nie masz to już masz: http://www.valgardena.it/download/gardena/pdf/maps/Wintermap_Val_Gardena_Groeden_2009.pdf Trasa o której mówie schodzi do St. Christiny wiec masz ja blisko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 13 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2009 Na początku myślałem o niebieskich potem czerwone. w moim przekonaniu kolory tras w Gardenie są w dużej części "zawyżone" a już szczególnie na Seiser Alp (Alpe Suisi) nawet słynny Sasslong (czarna)jest wprawdzie w kilku miejscach b.stromy ale tak szeroki i tak dobrze przygotowany że jechałem już tam z nowicjuszami co mieli dopiero tydzień narty na nogach i dali rady bez problemu. Możecie na początku spokojnie pojechać na Monte Pana i jeźdzć po pięknych i pustych trasach Mont Seura albo wjechać na Col Raiser na Seceda jest tak szeroko że spokojnie można zrobić sobie kilka niebieskich wariantów na czerwonej trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkibolek Napisano 14 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2009 Dzięki za opisy tras. Jak wrócę to zdam relację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 14 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2009 Jak będzie ładna pogoda to odpuść sobie Sella Rondę - cały dzien w plecy...chyba że podejdziesz do tego nieco inaczej niż ja i nastawisz się nie na nartowanie tylko na oglądanie, podziwianie widoków i odpoczynek, bez pospiechu. Udanego wyjazdu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkibolek Napisano 10 Marzec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2009 Wróciłem i jestem zachwycony. :):) Trasy z Panoramy lub z Floriana są rewelacyjne. Zaliczyłem też Secadę. Stoki b.bobrze przygotowane. Pogoda dopisała / trochę słońca i opadów śniegu/. Śmigałem całe 6 dni od 9 do16. Cudowne widoki i atmosfera oraz urocze knajpki na stokach. Wszystkim polecam ten rejon. Pozdrawiam !!!!!! ps. Pragnę podziękować Joli i Andrzejowi za zabranie nas w Dolomity oraz całej grupie z którą byliśmy za gemütliche atmosfere jak mówił GURU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi