mglum Napisano 10 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 Mam kilka wolnych dni i chciałbym je dobrze wykorzystać. Czy ktoś z Was był ostatnio na nartach w naszych pięknych polskich górach i spędził tam miłe chwile, ponieważ: 1. Było wystarczająco dużo śniegu 2. Stoki były dobrze przygotowane 3. Trasy dość długie i urozmaicone 4. A infrastruktura przyzwoita (w tym baza noclegowa w pobliżu) Jakie miejsce moglibyście polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 10 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 Odradzam na razie polskie Tatry i Podhale - bardzo dużo ludzi. Warunki idealne, ale jazda możliwa tylko do 11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 10 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 kiedy sie ma zluzowac ? bo ja przyszly tydzien mam wolny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 (edytowane) kiedy sie ma zluzowac ? bo ja przyszly tydzien mam wolny . Ferie potrwają chyba do końca lutego,więc do tego czasu raczej wszędzie będzie trochu ludzi. Mglum,krótko o Beskidach: Największe są tu ośrodki "słynnego" GAT-u :eek: (Pilsko w Korbielowie i Czyrna Solisko w Szczyrku),Chyba tylko one mają wiele tras i opcji zjazdu,ze śniegiem różnie-tam gdzie naśnieżają jest dobrze,lub wysoko,powyżej Hali Miziowej na Pilsku.Przygotowanie tras określiłbym jako dobre(tak jest z rana i odchyłka na polskie realia),ale zazwyczaj już po dwóch może trzech godzinach jest wyraźnie gorzej.Jeśli chodzi o noclegi to jest możliwość nocowania blisko wyciągów,zarówno w Szczyrku,jak i w Korbielowie.Jeśliby wybór padł na Pilsko,to ja wybrałbym chyba schronisko na Miziowej-dobry standard,przyzwoite ceny no i rano wychodzimy prosto na najwyższą część tras ośrodka! Jedynie te wyciągi(stare dwuosobowe orczyki)... Wspomnę jeszcze,że Szczyrk organizuje jakąś akcję i podobno pensjonaty mają obniżyć cenę o połowę,a jak na wyciągu udokumentujemy,że wykupiliśmy przynajmniej trzy nocki,również dostaniemy zniżkę.Ale o to wartało by najpierw spytać.Ponoć mają to zrobić teraz i akcja potrwać ma do końca sezonu. Oczywiście poza tym jest jeszcze parę mniejszych stacji,gdzie można za to spotkać lepsze wyciągi np.Wisła Soszów,Czantoria w Ustroniu-można nieźle pojeździć,ale tylko dwie trasy i drogo... Jeśli w Beskidy,to najbardziej polecałbym zwiedzić kilka ośrodków,co dziennie gdzie indziej. Traktuj to jako info,bo nie jestem w 100% przekonany,czy polecać... :eek: Edytowane 10 Luty 2009 przez johnny_narciarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 10 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 Jeśliby wybór padł na Pilsko,to ja wybrałbym chyba schronisko na Miziowej-dobry standard,przyzwoite ceny no i rano wychodzimy prosto na najwyższą część tras ośrodka! Ale jeść bym się tam nie odważył ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 Ale jeść bym się tam nie odważył ! Nie próbowałem,aż tak źle? :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 10 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 1. Było wystarczająco dużo śniegu 2. Stoki były dobrze przygotowane 3. Trasy dość długie i urozmaicone 4. A infrastruktura przyzwoita (w tym baza noclegowa w pobliżu) Jakie miejsce moglibyście polecić? niby żadne fanaberie , ale w naszych polskich pięknych górkach to już nie taka prosta sprawa aha , jak spadłoby dużo śniegu ( ale na razie kicha ze śniegiem:( ) , to z sentymentu poleciłbym Pilsko , tylko żeby nie było na mnie , jak będzie wielkie rozczarowanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 10 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 Nie próbowałem,aż tak źle? :eek: Nikt jeszcze nie mówił, że dobrze... a przynajmniej, że poprawiło się od dwóch lat jak mało nie wypuściłem pięknego kolorowego ptaka na stoku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 10 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 Nikt jeszcze nie mówił, że dobrze... a przynajmniej, że poprawiło się od dwóch lat jak mało nie wypuściłem pięknego kolorowego ptaka na stoku... w nowym jescze idzie przejsc:d jak sie ma żołądek z kamienia i kwasy co trawią beton nie jest źle:D ja średnio sie czułem po obiadku tam dobrze ze mialem czym przepalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 (edytowane) Jadłem tylko obok w tej drewnianej chacie-kiełbaska,oscypek i browarek. Przepalić też było czym. Edytowane 10 Luty 2009 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość stiv Napisano 10 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 Odradzam na razie polskie Tatry i Podhale - bardzo dużo ludzi. Warunki idealne, ale jazda możliwa tylko do 11. Kidy byłeś na Podhalu ,ja dzisiaj byłem na HARENDZIE pełen luz a warunki bardzo dobre, a śniegu przybywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 Kidy byłeś na Podhalu ,ja dzisiaj byłem na HARENDZIE pełen luz a warunki bardzo dobre, a śniegu przybywa. Spójrz na profil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mglum Napisano 11 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2009 Myślałem, że poza Pilskiem, które znam i kocham miłością nieodzwajemnioną przez GAT, jest jeszcze jakiś wybór. A bardziej na zachód - Szklarska, Zieleniec? Nigdy tam nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 11 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2009 Myślałem, że poza Pilskiem, które znam i kocham miłością nieodzwajemnioną przez GAT, jest jeszcze jakiś wybór. A bardziej na zachód - Szklarska, Zieleniec? Nigdy tam nie byłem. jak w tą strone jedziesz to udeżaj w strone szpindla:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orm Napisano 11 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2009 Polecam Palenicę w Szczawnicy. mała ludzi, szybkie krzesełko, długie trasy: łatwa i trudna i tanie bilety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 11 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2009 A bardziej na zachód - Szklarska, Zieleniec? Nigdy tam nie byłem. Dobrze mowi Bugi. Tyle jechac i sie tutaj zatrzymac to porazko - pomylka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 11 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2009 Polecam Palenicę w Szczawnicy. mała ludzi, szybkie krzesełko, długie trasy: łatwa i trudna i tanie bilety Qr..... gdzie ta Palenica z długimi trasami? Ja tam raz byłem ... a może byłem gdzie indziej :eek: Już wiem ja byłem na tejże właśnie długiej trasie... ....tylko ja mam inną miarę długości trasy narciarskiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mglum Napisano 14 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2009 Szpindl W Szpindlerowym nie byłem, choć ktoś ze znajomych polecał - nie zawsze jednak miara długości i urozmaicenia jest taka sama (patrz wyżej) Jednak skoro twierdzicie, że warto, to należy wziąć ten młyn pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 14 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2009 Qr..... gdzie ta Palenica z długimi trasami? Ja tam raz byłem ... a może byłem gdzie indziej :eek: Już wiem ja byłem na tejże właśnie długiej trasie... ....tylko ja mam inną miarę długości trasy narciarskiej . długie może i nie są, tzn jeśli chce się 300m jechać po równym to owszem polecam.. ale, ta trasa czarno- czerwona wydaje mi się całkiem całkiem, w szczególności ścianka na zakręcie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orm Napisano 14 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2009 Pewnie że jak się z Latemarem porówna to trasa krótka, ale w Polsce kilometrowa czerwona trasa to jest raczej z tych dłuższych... Wada Palenicy to już prędzej to, że trzeba trochę narciarstwa biegowego pouprawiać, ale ja tam lubię trochę ruchu na świeżym powietrzu;) i żeby nie tylko nogi popracowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi