Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Bielsko Biała - Pomooocyyyy!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bobic
O 15 w poniedziałek przekroczyłem granicę, o 1 w nocy byliśmy na miejscu w Laengenfeld.

Fju, fju, LAengenfeld, czyzby tam gdzie mysle ?? ;)

Gość pax53

w austryjackim kapitaliżmie...kartę do telefonu można tylko kupić na Post i to od poniedziałku do piątku:)....sobota i niedziela nieczynne:rolleyes: a u nas kartę można kupić u pani Heli w warzywniaku....

a co do tzw.autoryzowanych serwisów i okresowych przeglądów to nie będę się wypowiadał bo mogę obrażić lobby mechaniczne....a tak to tylko przemilczę i chyba każdy wie co chciałem napisać o tych cwaniaczkach:D....nigdy ślepo nie oddaję auta do serwisu,bo tam potrafią wymienić tarczę hamulcową i klocki bez zdejmowania koła:eek:...autentyczny przypadek z serwisu w Wawie i to Fiata...

w austryjackim kapitaliżmie...kartę do telefonu można tylko kupić na Post i to od poniedziałku do piątku:)....sobota i niedziela nieczynne:rolleyes: a u nas kartę można kupić u pani Heli w warzywniaku....

a co do tzw.autoryzowanych serwisów i okresowych przeglądów to nie będę się wypowiadał bo mogę obrażić lobby mechaniczne....a tak to tylko przemilczę i chyba każdy wie co chciałem napisać o tych cwaniaczkach:D....nigdy ślepo nie oddaję auta do serwisu,bo tam potrafią wymienić tarczę hamulcową i klocki bez zdejmowania koła:eek:...autentyczny przypadek z serwisu w Wawie i to Fiata...

Miałem kontakt z kapitalizmem austriackim i serwisami a raczej jednym dwukrotnie w niewielkich odstępach czasu.

Trudno w tak trudnych chwilach (finansowych) silić się na wychwalanie.

Niech wystarczy więc brak komentarza i ten uśmieszek :).

Dodam tylko,że za drugim razem dwa dni robocze dłubali i nic nie wskórali.

Nic też nie skasowali.

A sklep czynny we wsi od 7:30 do 12:00 i od 15:30 do 18:00

w sobotę do 12:00 i .....fajerant do poniedziałku.

Dzieci mają matki ,mężowie żony ,ot taka rodzinna sielanka.

A u nas na okrągło każdy kręci się jak czyr (czer) w dupie ,tyra 18 godzin na dobę i nic z tego naszego kapitalizmu nie ma.

Po co komu sklep 24h na dobę czynny?Chyba ochlaptusom jest potrzebny.

Za to tam ludzie pozdrawiają się na ulicy 24h na dobę,czy się znają wzajemnie czy też absolutnie są obcy dla siebie.

U nas zaś nawet w tak ograniczonym zakresie jak funkcjonowanie sklepów czy urzędów pocztowych nie zdarza mi się uzyskać odpowiedzi na zwykłe Dzień Dobry.

Nie mówiąc już o takim powszechnie używanym w Austrii (naszego rodzaju) "Szczęść Boże"

Trochę różnią się te nasze kapitalizmy.

I jeszcze odśnieżaniem się różnią ;):D.

Gość Jack

No to przyklad angielskiego kapitalizmu.

Kolega w piatek wyjezdza na narty do Francji.

Od ponad tygodnia probuje znalezc serwis gdzie mu w Galaxy wymienia lozysko ktore mu halasuje (jak zamawial serwis 2 tygodnie temu to im zglosil ze trzeba bedzie to zrobic).

Ford nie moze wymienic lozyska, tylko cala piaste (auto na gwarancji), a w serwisie i magazynach tego nie ma.

Zamowienie zlozyli, piasta ma u nich byc w ... maju, moze wczesniej.

Pudło :-). Hotele wybieram jak jadę sam. Z rodziną wolę FW. Tym razem Młody znalazł coś takiego: http://www.app-neue-welt.at. Full wypas za rozsądną kasę. Do Aqua Dome mam 5 minut spacerkiem.

Pozdrawiam.

Na razie wieje, sypie i jest mgła. Wczoraj po luchu wyjrzało słoneczko i zrobiła się super jazda. Lodowiec jeszcze z powodu wiatru zamknięty.

Od ponad tygodnia probuje znalezc serwis gdzie mu w Galaxy wymienia lozysko ktore mu halasuje (jak zamawial serwis 2 tygodnie temu to im zglosil ze trzeba bedzie to zrobic).

Ford nie moze wymienic lozyska, tylko cala piaste (auto na gwarancji), a w serwisie i magazynach tego nie ma.

Hmmm stały problem w Voyagerach.

A wystarczy wymienić zwykle bieżnię na nadwymiar - znam jednego takiego w Kacach co robi automaty i własnie wymiany łożyska w piaści na cały kraj :)

Gość pax53

miałem tak w Hondzie Accord...całe piastę,brak opcji wymiany łożyska....910 pln:eek:

Trochę różnią się te nasze kapitalizmy.

I jeszcze odśnieżaniem się różnią .

jak uwalił śnieg w Kaprun to cały dzień zaspy po 30-40 cm na chodnikach i ulicach....myślę sobie,kiedy oni to uporządkują....o 3 w nocy budzę się co za hałas,jakaś zadyma....a oni właśnie zaczęli pracować i o 8.30 jak jechaliśmy na narty wszystko czarne,chodniki posypane kamyczkami...inny świat

Edytowane przez pax53

Całą piastę-to normalne,w większości samochodów tak jest,to jeden nierozbieralny element.Obojętne czy Polska,czy Anglia,czy gwarancja,czy nie.Inną sprawą jest oczekiwanie na tą część... :eek:

Hmmm stały problem w Voyagerach.

A wystarczy wymienić zwykle bieżnię na nadwymiar - znam jednego takiego w Kacach co robi automaty i własnie wymiany łożyska w piaści na cały kraj :)

Ja osobiście dziękuję za takie patenty-oszczędność żadna,za to zawsze nie wiemy czego się spodziewać.Do tego pozostaje pytanie o trwałość tegoż... :confused:

Ja osobiście dziękuję za takie patenty-oszczędność żadna,za to zawsze nie wiemy czego się spodziewać.Do tego pozostaje pytanie o trwałość tegoż... :confused:

No własnie i tu można się zdziwić. A wyglada to tak, że bierzesz rozmiar ze swojego łożyska. Następnie udajesz się do sklepu z częściami firmy np SKP i prosisz o książkęczkę takowej firmy. Tam spoglądasz jakie masz nadwymiary.

Osobiście nie spotkalem się jeszcze żeby ktoś nie znalazł czegoś dla siebie.

Czasem zdarzasię delikatne przetoczenie gniazda łożyska w piaście.

Gość robi Voyki (i nie tylko) na cały nasz bidny kraj :)

Widziałem już DHL przywożący automat :D

I gość ma rozpakować :D

Ubaw po pachy :D