Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Folgaria ?

jędrek

Rekomendowane odpowiedzi

Wybieram się do Folgarii koło Trento .Czy ktoś tam był ?

wyciągów i tras podobno dużo , tyle tylko że daleko do Madonny di Campiglio i Marillevy ( 100 km ) , gdybym chciał pojeździć również tam , a nie tylko w Folgarii ( nie mylić z Folgaridą ).

Jak ktoś był proszę o recenzję tego miejsca.

Folgaria ?

Bylem w Madonna i Val di Sole - juz z samego Trento jest daleko do tych miejsc jak na codzienne dojazdy - z Folgarii dojdzie jeszcze kilkadziesiat kilometrow. W Folgarii jest 60 km tras chyba 4 krzesla - mysle, ze na prawde nic specjalnego. MdiC i Val di Sole ma tego o wiele wiecej, ale i tak w skali Alp nie sa to jakies wypasione osrodki. Folgaria chyba nie jest za wysoko i trzeba uwazac na snieg.Ja bym nie jechal, ale to prywatna opinia.

Folgaria ?

bylem w polowie marca

pusto nawet w sobote, krzesla (chyba z 7 + kilka orczyków) w wiekszosci puste.

Fakt górki nie sa wysokie ale bardzo duzo "zgromadzonego" sniegu na stokach mimo ze dookoła była juz wiosna. tak przygotowanych stoków nie widzialem nigdzie w austrii.

Ale

dla dobrze jezdzacych moze byc nudno bo jest tylko jedna czarna trasa

Bylem tam tylko z uwagi na dzieci ale nie zaluje.

Folgaria jest pare kilosów od wyciagów, parkingi oczywiscie bezplatne. Ja bylem w martinelli (hotel o tej samej nazwie tuz przy wyciagu)

pzdr

Folgaria ?

ja bylem tam 2 lata temu rok temu i teraz jade do val di sole tam jest cudnie najlepiej jest sie umiejscowic w pejo bo jest niedrogo a w szedzie blisko jezeli chcesz tam jechac zakwateruj sie w hotelu/apartamentowcu Parco dello stelvio due Pejo to cudna miejscowosc mala tania i ma wyciag z niej jest wszedzie blisko goroco polecam/ z biura europa nostra sa tam wyjadzy w miare tanie np 4 osobowy apartament 1600zl i ski pass 150 euro

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...