marczello Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 Co wybrać na 3 dni jazdy?Termin 20-22.02. a).Ischgl b).Nassfeld c).Cortina ( 2 dni ) + Kronplatz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 wszystkie dobre ale ja bym się rozglądał między B a C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 marczello....Ty nie wiesz:rolleyes:....pewnie że B lub C jak prawi Bugi bo to i jedno i drugie to właściwei Italia...słoneczna i uśmiechnięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 odległośc prawie ta sama:) teraz po prostu pytanie czy lubisz makaroniarzy czy ten austryjacki porządek:D mi sie osobiscie bardzo bardzo podobało w nassfeld( za namową SB sie skusiłem na austrie-..w koncu ) w kron nie bylem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 Co wybrać na 3 dni jazdy?Termin 20-22.02. a).Ischgl b).Nassfeld c).Cortina ( 2 dni ) + Kronplatz Pozdrawiam miałem tylko jedną grupę, której nassfeld się nie podobało, bo - m. in. - za duże i hurtownia... wszystkim nassfeld pasuje, a już najbardziej, jak będąc pod kristall o 15.40 wpada się na pomysł zjazdu 80 na sam dół ... a to oznacza 1 godzinę palącej nogi jazdy... i żeby to było jasne ... Ja Nassfeld nie lubię , ale polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 hej Marczello jak jeszcze nie byłeś to jedź do Ischgl a zobaczysz nie porządek a austriacki burdel:), ten właśnie termin jest szczególny - karnawał:eek:, kobiet nie zabierać ze sobą w żadnym wypadku. servus i prost Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 7 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 marczello....Ty nie wiesz:rolleyes:....pewnie że B lub C jak prawi Bugi bo to i jedno i drugie to właściwei Italia...słoneczna i uśmiechnięta Hehe , no własnie nie wiem. We wszystkie te miejsca chciałbym pojechać, ale musze wybrać jedno. W Ischgl i Nassfeld nie byłem.W Kronplatz już byłem i jest tam świetnie, Cortine tylko na 5Tori a wiec pozostała wieksza cześć ktorej nie zobaczyłem. Z opisów wygląda ,że w Ischgl mogą być tłumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 Z opisów wygląda ,że w Ischgl mogą być tłumy. tłumy będą przede wszystkim w rejonie Idalp, połowa i tak będzie siedzieć w knajpach, po szwajcarskiej stronie jest zazwyczaj o wiele spokojniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 będąc pod kristall o 15.40 wpada się na pomysł zjazdu 80 na sam dół ... a to oznacza 1 godzinę palącej nogi jazdy... Berry - ktoredy, jak i dlaczego trzeba zlezdzac 80-siatka aby wyszla godzina :eek: 80-siatka trzeba zjezdzac TYLKO o 15.40 - na soczyste podsumowanie dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 Berry - ktoredy, jak i dlaczego trzeba zlezdzac 80-siatka aby wyszla godzina :eek: 80-siatka trzeba zjezdzac TYLKO o 15.40 - na soczyste podsumowanie dnia jak się startuje po całym dniu jazdy o 15.40 spod kristall gondolą do góry, a później goni orczyki, a następnie dojeżdża do drugiej gondoli i dopiero stamtąd rusza 80 to na dół dociera się licząc oczywiście od podjęcia decyzji pod kristall, w ciągu godziny... Znam taką , co to jej zajęło 45 minut ... Pracuje u mnie dodam, że doliczam w to stanie w kolejce do orczyków, nie tylko sam przejazd orczykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 dodam, że doliczam w to stanie w kolejce do orczyków, nie tylko sam przejazd orczykiem No tak - chyba najwieksze potkniecie osrodka to te orczyki, szczegolnie jak jest puszczony tylko jede z dwoch. Potrafi dojsc do 15 minut stajnia w scisku. Dziwne jak na zaradnych germancow ze choc dla rozladowania kolejki nie puszcza czasem drugiego. Ale jak juz sie przejedzie na "ta wlasciwa" strone gory to miod malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 No tak - chyba najwieksze potkniecie osrodka to te orczyki, szczegolnie jak jest puszczony tylko jede z dwoch. Potrafi dojsc do 15 minut stajnia w scisku. Dziwne jak na zaradnych germancow ze choc dla rozladowania kolejki nie puszcza czasem drugiego. Ale jak juz sie przejedzie na "ta wlasciwa" strone gory to miod malina Jednago dnia trafilismy na potezna kolejke na dole (a jeszcze nie wyczailem oby objechac do wejscia ze stoku) do tego gondola jechala chyba ze 3 razy wolniej to sam wyjazd na gore zajal ok 55 minut :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 7 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2009 No tak - chyba najwieksze potkniecie osrodka to te orczyki, szczegolnie jak jest puszczony tylko jede z dwoch. Potrafi dojsc do 15 minut stajnia w scisku. Dziwne jak na zaradnych germancow ze choc dla rozladowania kolejki nie puszcza czasem drugiego. Ale jak juz sie przejedzie na "ta wlasciwa" strone gory to miod malina ja je zastaję wyłączone tylko przed 16.... Chyba, że mam szczęście... Poza tym lubię orczyki... Mniej stanie przed nim (w sensie: czekanie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 8 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2009 miałem tylko jedną grupę, której nassfeld się nie podobało, bo - m. in. - za duże i hurtownia... wszystkim nassfeld pasuje, a już najbardziej, jak będąc pod kristall o 15.40 wpada się na pomysł zjazdu 80 na sam dół ... a to oznacza 1 godzinę palącej nogi jazdy... i żeby to było jasne ... Ja Nassfeld nie lubię , ale polecam Dlaczego nie lubisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 8 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2009 Dlaczego nie lubisz? bo to jakieś takie ... duże jest ... jakoś bardziej wolę kameralne ośrodki, przy czym Katschberg też jest dla mnie kameralny ... Ale nie zrozum mnie źle... nie chodzi tu o rozległość tras, ani o nadmiar ludzi... wszystko jest wzorowo zorganizowane w tymże Nassfeld... nawet z parkingu nie musisz iść pieszo, tylko podwiozą Cię pseudo ciuchcią... Mają najdłuższą gondolę w Alpach... ale trochę to dla mnie hurtownia... Ostatnio pomieszkałem i pojeździłem trochę w Nassfeld i naprawdę nie ma się do czego przyczepić... ale moje klimaty to Mallnitz, Arriach... Ale... może zwyczajnie się czepiam Ja uważam... Pojedź i zobacz... Większości osób baaardzo się Nassfeld podoba... Kwatery też mogę Ci jakoweś polecić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 8 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2009 mi się np podobało bardzo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 8 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2009 przy czym Katschberg też jest dla mnie kameralny ... A jak wygląda w Katschberg podczas "normalnego" okresu z ludźmi, bo ja tam byłem w szczycie szczytów czyli 30 grudnia to na Aineck było na ładnych kilka min. stania do wyciągów. Teraz w środę chciałem sprawdzić jak to wygląda w innym okresie ale jak chłopaki zobaczyli stare krzesło z St. Margh. to się przestraszyli i ostatecznie w T.H. wylądowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 8 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2009 A jak wygląda w Katschberg podczas "normalnego" okresu z ludźmi, bo ja tam byłem w szczycie szczytów czyli 30 grudnia to na Aineck było na ładnych kilka min. stania do wyciągów. Teraz w środę chciałem sprawdzić jak to wygląda w innym okresie ale jak chłopaki zobaczyli stare krzesło z St. Margh. to się przestraszyli i ostatecznie w T.H. wylądowaliśmy. Ja i tak siedzę najwięcej na orczykach ... krzesła dopiero w drugiej połowie dnia... I w ścisłym sezonie rzeczywiście zdarzają się kilkuminutówki... Tak np. było w okresie okołosylwestrowym... Ale to trwa w godzinach 11 - 13... później i wcześniej jest ok.... Pewnie trochę dlatego, że droga dojazdowa jest prawie jak do Szczyrku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 9 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 Jeszcze pytania mam. W Nessfeld jak i w Ischgl na mapach jest oznaczone wiekszosc jako czerwone trasy.Czy to faktycznie austriackie czerwone , czy bardziej włoskie?Jadę z osobami , które są w zasadzie początkującymi i bardziej preferują spokojniejsze stoki. Jak jest z karnetem w Ischgl.Jest karnet VIP i Silvretta Skipass.Będąc tam na 3 dni jazdy tylko w Ischgl/Samnaun powiniennem kupic VIP.Piszą tam o karcie gościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 Pod względem narciarskim mi osobiście bardziej odpowiada Nassfeld - wśród tych czerwonych znajdziesz sporo łagodnych wariantów-prawie jak niebieskie.W Nassfeld wiele tras się krzyżuje i mozna z 1 przejechać na drugą lub ominąć bardziej strome co dla niektórych miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 w nassfeld są czerwone austryjackie i tam razej takieg o wożenia na spokojnie cięzko pouprawiać bo nie ma jakiś mega łatwych tras:) czerwone austryjackie to dobre określenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 9 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 w nassfeld są czerwone austryjackie i tam razej takieg o wożenia na spokojnie cięzko pouprawiać bo nie ma jakiś mega łatwych tras:) czerwone austryjackie to dobre określenie:) A jak wyglada to w Ischgl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 Jeszcze pytania mam. Jest karnet VIP i Silvretta Skipass.Będąc tam na 3 dni jazdy tylko w Ischgl/Samnaun powiniennem kupic VIP.Piszą tam o karcie gościa. by dostać VIP musisz mieszkać w Ischgl, Spiss albo Samnaun wtedy automatycznie dostajesz gestekarte jak mieszkasz poza i codziennie dojeżdżasz do Ischgl to troche droższy Silvretta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 12 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2009 Zarezerwowane noclegi w Nassfeld. Od piatku do niedzieli.Jest plan aby w drodze zatrzymac sie w Flachau i piatek pojezdzic wlasnie tam, a sobota niedziela jazda juz w Nassfeld. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 12 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2009 Zarezerwowane noclegi w Nassfeld. Od piatku do niedzieli.Jest plan aby w drodze zatrzymac sie w Flachau i piatek pojezdzic wlasnie tam, a sobota niedziela jazda juz w Nassfeld. Wlasnie tam czyli Moltal ? Ma swoj urop niewatpliwy i tras pare fajnych. Ale jezeli tak to TH nie jest lepsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi