ski-addicted Napisano 18 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2003 Najdłuższa trasa narciarska na świecie!!! Wiecie moze gdzie sie znajduje najdluzszy (wytyczony - nie off-piste) zjazd. Ja slyszalem ze w rejonie Troi Valees jest trasa ktora ma ok. 16 km dlugosci. A moze sa inne dluzsze?? Czekam na info na ten temat... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJK Napisano 18 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2003 Najdłuższa trasa narciarska na świecie!!! Takich najdluzszych wytyczonych tras narciarskich jest w Europie prawdopodobnie kilka, podobnie jak unikalnych grot w lodowcach itd ;-). W l`Alpe d`Huez jest trasa "Sarenne", wlasnie 14 czy tez 16 km dlugosci i reklamuja ja jako najdluzsza wytyczona trase narciarska w Europie (czy tez na swiecie). Wytyczona, co nie znaczy wyratrakowana - w sporej czesci jest pozostawiona nieprzygotowana - fajna sprawa, pod warunkiem ze nie jest sie tam pozno wiosna - narty mozna skasowac o lezace luzem kamienie. Pozdro Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzin Napisano 19 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2003 Najdłuższa trasa narciarska na świecie!!! a chodzi o narty zjazdowe czy biegowe??????? )))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski-addicted Napisano 19 Listopad 2003 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2003 Najdłuższa trasa narciarska na świecie!!! Chodzi oczywiscie o narty zjazdowe... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJK Napisano 19 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2003 Najdłuższa trasa narciarska na świecie!!! Wodne. J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coffy Napisano 20 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2003 Najdłuższa trasa narciarska na świecie!!! Stray a nie ta we włoszech tak zwana marmolada gdzie sie w kólko jeździ ona jest podobno długa.........respect dla absolwentów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski-addicted Napisano 20 Listopad 2003 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2003 Najdłuższa trasa narciarska na świecie!!! No w sumie tak. Ale chyba masz na mysli Sella Ronde. Na Marmoladzie jest lodowiec i jest tam raptem pare tras... Chodzilo mi o trase ktora mozna zjechac jednym ciagiem bez koniecznosci wsiadania na wyciag(a tak przeciez jest na Selli)... Pozdro dla Coffa i dla wszystkich ktorzy sie mecza przed maturka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coffy Napisano 20 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2003 Najdłuższa trasa narciarska na świecie!!! ja tam nigdy nie byłem jeszcze ....masz rację o to mi chodzilo ...tam ponoć da s w kółłko jeźedzić....ale ja nie wiem jak to działa .....widać ze skończyleś porządne liceum i znasz sie na geografii.........a co do maturki to tego sie nie cykam ...gorzej z egzami wstępnymi ...cóż tu zaczynja sie schodki .......Respect od COFFA dla Ski-addicted i wszystkich którzy sie meczą na pierwszym roku..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi