dareklewandowski Napisano 6 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2009 wsjo zalezy o dupka ktory cie zatrzyma to primo raz a primo dwa-samemu trzeba odpowiednio podejsc do tematu i Zgadza się,mnie tylko raz zatrzymała słowacka policja-rutynowa kontrola-skończyło się na sprawdzeniu dokumentów,nie kontrolowali wyposażenia samochodu, pytali się oczywiście gdzie jadę,pogadaliśmy o słowackich i polskich ośrodkach narciarskich:)na koniec życzyli miłego wypoczynku na Słowacji:DAle widziałem też jak z powodu braku możliwości ukarania za wykroczenie,szukali przyczepki kontrolując dokładnie wyposażenie samochodu-łącznie z zapasowymi żarówkami itp:eek: A tu znalazłem coś takiego-http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/slowacki-test-drogowy,1401747,415 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 6 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2009 to jak byś czasem przez Korbielów leciał to uważaj w tych wioskach bardzo często tam polują No w lecie to i raz na tydzień na Lipnicę i .... nic przez parę ładnych lat. Co więcej nigdy przed Namestovem nie widziałem ani pół policjanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 6 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2009 No w lecie to i raz na tydzień na Lipnicę i .... nic przez parę ładnych lat. Co więcej nigdy przed Namestovem nie widziałem ani pół policjanta. ja na Lipnice latam prawie co 2 dni i w tygodniu ze 2 patrole widuje ostatnio fotoradar był koło tego hotelu na końcu prostki przed to wiochą zaraz za granicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 6 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2009 ja na Lipnice latam prawie co 2 dni i w tygodniu ze 2 patrole widuje ostatnio fotoradar był koło tego hotelu na końcu prostki przed to wiochą zaraz za granicą Przed oravską polhorą znaczy się. Szczere i tak jak napisałem: nigdy nie widziałem policji przed Namestovem...i oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 6 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2009 Zakaz umieszczania GPS i innych urządzeń montowanych na przedniej szybie w miejscach ograniczających widoczność Czasami widuję jak kierowcy mają zamontowaną nawigację w samochodzie w górnej części szyby, mniej więcej poniżej lusterka wstecznego, to jakiś nonsens:confused: Zakaz zawieszania na lusterku wstecznym wszelkich ozdób ograniczających widoczność i mogących rozpraszać kierowcę No właśnie, było mi nieraz dane podróżować za pasażera w samochodzie z dyndającą Maryjką, która oprócz ograniczania widoczności na pewno skutecznie rozprasza uwagę kierowcy, robiąc tak: dzyń-dzyń, dzyń,dzyń, a jak wyboista droga to tak: dzyń-dzyń, dzyń,dzyń, a jak wertepy to tak: dzyń-dzyń, dzyń,dzyń, a mi się robiło wtedy tak:mad:, choć byłem tylko pasażerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 6 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2009 Szczere i tak jak napisałem: nigdy nie widziałem policji przed Namestovem...i oby tak dalej no to mamy różne doświadczenia:) bo ja akurat dosyć często widywałem tam słowacką drogówkę ( zwłaszcza jak sie weekend kończy ) .Lubią stać m.in. obok tych zakładów produkujacych jakąś elektronikę bo jest tam ograniczenie prędkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 6 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2009 No właśnie, było mi nieraz dane podróżować za pasażera w samochodzie z dyndającą Maryjką, która oprócz ograniczania widoczności na pewno skutecznie rozprasza uwagę kierowcy, robiąc tak: dzyń-dzyń, dzyń,dzyń, a jak wyboista droga to tak: dzyń-dzyń, dzyń,dzyń, a jak wertepy to tak: dzyń-dzyń, dzyń,dzyń, a mi się robiło wtedy tak:mad:, choć byłem tylko pasażerem. U Nas nie przejdzie;),jak to tak,żeby nie można było zawiesić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 7 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2009 no to mamy różne doświadczenia:) bo ja akurat dosyć często widywałem tam słowacką drogówkę ( zwłaszcza jak sie weekend kończy ) .Lubią stać m.in. obok tych zakładów produkujacych jakąś elektronikę bo jest tam ograniczenie prędkości OK, przyznaję się: tam tak - ale tam już rzadko jeżdżę - skręcam na Lipnicę zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 7 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2009 OK, przyznaję się: tam tak - ale tam już rzadko jeżdżę - skręcam na Lipnicę zwykle. na Lipnice to często stoją koło kościoła w Bobrowie , przed wysypiskiem śmieci ,za Korbielowem w 1 wiosce i potem w połowie tam widuje patrole jeżdżę tam parę razy w tygodniu a często stoją w środy jak jest targ w Jabłonce tylko że wiadomo że po różnych godzinach i nie zawsze się akurat na nich trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi