Maria Napisano 1 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2009 Chciałybyśmy z koleżanką spróbować trochę, zupełnie rekreacyjnie, pobiegać. Mam stareńkie drewniane dechy, ale koleżanka musi sobie coś pożyczyć. Czy ktoś się może orientuje, gdzie w pobliżu Krakowa albo w samym mieście można wypożyczyć biegówki? Może nawet lepiej w samym mieście, bo wtedy wybór miejsca jest mniej ograniczony. Ew., gdzie są dobre tereny dla zupełnie niezaawansowanych w tej dziedzinie? No, właściwe to trasa musi być zupełnie lekka, bo dziewczyna jest rekonwalescentką i czeka ją operacja kolana po wypadku rowerowym - młody dureń wjechał w nią autem swojego tatusia, więc na razie musi zapomnieć o zjazdach. Wydaje mi się, że okolice Zawoji byłyby OK, ale może macie lepszy pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 1 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2009 Hmmm Zdiar może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 1 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2009 Dzięki, faktycznie, Zdiar powinien być OK, to dobra myśl. Ale na pierwszy, rekonesansowy wyjazd myślałam o czymś bliżej. Trzeba tylko załatwić jakieś deski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2009 Maria, no to może Jura - tylko, że to raczej bez konkretnych szlaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 4 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Właśnie, to jest to - właściwe pod nosem. Znalazłam fajne forum biegówki.pl, i tam ludzie piszą, że jeżdżą i w Jurze, i nawet w Lasku Wolskim, a co by mi się podobało najbardziej, to w Puszczy Niepołomickiej, gdzie znam nieźle trasy rowerowe. Tylko trza kupić jakieś używane dechy, bo w większości tych miejsc ani mowy nie ma o wypożyczalniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Puszczy Niepołomickiej O tym zapomniałem napisać !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 17 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 Sprzęt nabyty - lekkie śladówki (Sklep Podróżnika, super, a właśnie wyprzedają rozmaite biegówki, śladówki itp). Wypróbowałyśmy go nie dalej niż 1 km od domu przyjaciółki, nad Wisłą. Kapitalna sprawa! Wcale nie jest to nudne, poruszać się nie po nachylonym stoku. Wręcz przeciwnie, ma się cudowne poczucie lekkości i rytmu. Małym (subiektywnie) wysiłkiem uzyskuje się dużo łatwiej wrażenie biegu - znacznie lżej, niż w zwykłym biegu na butach. Po chodzeniu na turach łatwo dać się ponieść. Oczywiście, podejście na turach to przeżycie innej natury, ale przyjemnie odkryć, że można się tak lekko poruszać . Ile szlaków stoi teraz otworem! Oby tylko te warunki się trzymały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 To czego kiedys "zawsze" przy tym nie cierpialem to marzniecie palcow wszystkich konczyn, w trakcie pierwszego kilometra. Taki juz byl urok mojego krwioobiegu + straszna kicha jezeli chodzilo o rekawice. Pozniej juz wszedzie byl ocieplo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 17 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 Cóż, wszystko przed nami... Zobaczymy, choć ocieplenia są. Ale jak tak iść kawał, zgrzać się, a potem zatrzymać na mrozie, to bywa przejmujący ziąb - to znam z turów. Bielizna odprowadzająca wilgoć - może jest taka, ale jakoś po porządnym wysiłku zawsze człek jest trochę mokry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi