Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Kupno kasku- niestety online

zaqqaz

Rekomendowane odpowiedzi

A tak w ogóle to myślałam że głowę mam raczej małą ale ta carrera była idelna w rozmiarze 58cm. Każdy inny kask przeze mnie mierzony w rozmiarze 58 był zdecydowanie za duży (równiez jeśli chodzi o inne carrery). Jak widać kask kaskowi nierówny. Ten sprawiał wrażenie w środku bardziej "wypełnionego"... no zakochałam się normalnie:D:D:D

Moja też ma 58, gdzie z innych firm 58 nie pasowały :)

A co do efektu "wypełnienia".

To po prostu idealne wykonanie i kask przylega cały do bańki.

Carrera i już.

Soczek o jakości też może coś powiedzieć :)

Natomiast ciekawi mnie ile chcą Ci z kieszeni wyrwać.

Natomiast ciekawi mnie ile chcą Ci z kieszeni wyrwać.

Troszkę sporo. Tzn mi się wydaje że to jest sporo bo przeszło 400 zł. nie pamiętam dokładnie ile ale chyba ok 450. Jest to dla mnie zdecydowanie za dużo zwłaszcza że chcę kupić od razu google a to kolejny wydatek rzędu 200zł.

Dlatego też chciałam znaleźć ten kask na necie i przeszukałam wszelkie możliwe strony, allegro, ebaye itp i takiego nie znalazłam :( nawet skorzystałam z wyszukiwarki grafiki w google niestety z marnym rezultatem. Musze po prostu się do delty przejechać i poprosić konkretnie o model tego kasku.

A co do wykonania carrery to mierzyłam inny kask tej firmy i nie leżał zupełnie (modelu też nie pamiętam, ale zdecydowanie tańszy) także jak widać kask kaskowi nierówny także w obrębie tej samej marki.

Ja za swojego fireballa dałam też coś ponad 400zł i do tego gogle także koło 400zł więc na głowie troszkę kasy mam - staram się na nią nie upadać:D

A na poważnie, to jest jedyny kask w którym było mi wygodnie, nie cisnęło w uszy, cisza, spokój, ciepło i wygodnie:) Warto wydać troszkę kasy.

Masz Kimeriki OTG (dla okularników)? Bo nie napisałeś tego w profilu:) Te dla okularników jest nieco ciężej dostać... nie wszędzie wtedy były. Nie szukałam w necie bo wtedy jeszcze nie ufałam sklepom internetowym/Allegro więc wolałam kupić w normalnym sklepie (po normalnej cenie):rolleyes: Grunt że jestem zadowolona:D

cytat : "... Austriacki Ośrodek Informacji Turystycznej zdementował krążącą od jakiegoś czasu plotkę o rzekomym wprowadzeniu obowiązku używania kasków przez wszystkich narciarzy korzystających z austriackich stoków. W żadnym austriackim ośrodku narciarskim używanie kasków nie jest obowiązkowe. Nieprawdziwa jest również informacja, że obowiązek taki istnieje już od kilku lat w stosunku do dzieci. Wprowadzenie takiego przepisu jest jedynie dyskutowane i na pewno nie wejdzie on w życie w najbliższym sezonie. Jest to oficjalne stanowisko Austriackiego Związku Narciarskiego ÖSV przekazane przez panią dr Renate Sommersacher.

Pomimo braku formalnego nakazu zachęcamy wszystkich narciarzy do używania kasków – upowszechnienie się carvingowej techniki jazdy istotnie zwiększyło liczbę kolizji na stokach, a kask może uratować nasze zdrowie. Mamy na myśli nie tylko dzieci, które bez kasku nie powinny wychodzić na stok, ale również osoby dorosłe. Na alpejskich stokach coraz więcej osób jeździ w kaskach. Miejmy nadzieję, że ta moda zostanie wprowadzona również w Polsce...." koniec cytatu

Kas ok, jakos ok, cena ok.

Jedyny mankament - kiepska wentylacja, w zasadzie poza prowizorka na uszach to jej nie ma i czacha potrafi parowac :D

Soczek to gorąca głowa - ja mam to samo a mam wentylacje ...

Nic nie poradzisz ...

Ja już myślę o nawierceniu paru dziur wiertarą i już :)

ej wiem że powiecie żem blondynka ale jak dodać zdjęcie tak zeby była taka miniaturka co się powiększa po kliknięciu?

Trzeba wywalić foty na serwer i wstawić tą ikonką dodaj obrazek gdzie się link wstawia??

Bo mam fotki kasku. Modelu niestety wszechwiedzący sprzedawca delty nie znal:D

ej wiem że powiecie żem blondynka ale jak dodać zdjęcie tak zeby była taka miniaturka co się powiększa po kliknięciu?

Trzeba wywalić foty na serwer i wstawić tą ikonką dodaj obrazek gdzie się link wstawia??

Bo mam fotki kasku. Modelu niestety wszechwiedzący sprzedawca delty nie znal

PS. sorry że post pod postem ale wtedy by do tego tematu juz pies z kulawą nogą nie zajrzał :D

Byłam w delcie i to są zdjęcia tego kasku. Wygląda na carrere nerve ale proszę o potwierdzenie ;)Zmyliła mnie trochę wersja kolorystyczna której nie mogłam w necie znaleźćJeśli to rzeczywiście carrera nerve napiszcie prosze jeszcze różnice pomiędzy tym kaskiem a wersją light. Dzięki

20090207(002).jpg

20090207(003).jpg

20090207(004).jpg

20090207(002).jpg.9f3ceb82ac9097edce1400ba05f34bab.jpg

20090207(003).jpg.31c6a1b6c87930d2e27ee0203ddff33a.jpg

20090207(004).jpg.2ead08928fcc8b6d1764640ea27ea36a.jpg

Carrera nerve w dobrej cenie kupię ;)

mierzyłam ta zwykłą więc light może inaczej leżeć. szkoda że na necie dostępna wersja kolorystyczna czarny mat. Może ktoś z Was ma dostęp do carrery nerve w innym kolorze np brązowym albo chociaż tym z czerownymi uszami w dobrej cenie? :)

Jaki masz rozmiar?

A tutaj przykłady z "mojej" stajni :)

http://www.skionline.pl/galerie/?co=galerie&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=455&g_numer_zdj=23

http://www.skionline.pl/galerie/?co=galerie&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=455&g_numer_zdj=61

http://www.skionline.pl/galerie/?co=galerie&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=455&g_numer_zdj=60

Ten z Twojej fotki wygląda na odpad ... sorry ale tak fatalnego zestawu kolorów nie widziałem ...

A czarny mat jest 1 klasa.

Ile Ci zaśpiewali ?

Edytowane przez mysiauek

Jaki masz rozmiar?

A tutaj przykłady z "mojej" stajni :)

http://www.skionline.pl/galerie/?co=galerie&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=455&g_numer_zdj=23

http://www.skionline.pl/galerie/?co=galerie&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=455&g_numer_zdj=61

http://www.skionline.pl/galerie/?co=galerie&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=455&g_numer_zdj=60

Ten z Twojej fotki wygląda na odpad ... sorry ale tak fatalnego zestawu kolorów nie widziałem ...

A czarny mat jest 1 klasa.

Ile Ci zaśpiewali ?

Oj tak tragicznie to nie jest ;) ale zresztą o gustach się nie mówi.

Mój rozmiar 58.

W Delcie jest po 439zł, a na allegro można wyhaczyć za 329zł ale właśnie tylko kolor czarny mat. Masz jakieś dobre dojścia do tych kasków? Jakie gogle bys do niego polecił, żeby pasowały (ale przedział cenowy tak do 200zł)