lider_ Napisano 29 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2009 Mam taką zagwozdkę: Planuję drugi wyjazd w tym roku, ale tym razem z żoną. Żona to jest taka raczej niebiesko-trasowa narciarka, choć i czasem śmignie na niezbyt wymagającej czerwonej... Chciałbym żeby miała przyjemność z jazdy i wydaje mi się, że Obertauern się nieźle do tego nadaje (chyba niezbyt wymagające trasy i można śmignąć prosto z hotelu na trasę), ale zastanawiam się czy reszta ekipy wyjazdowej też będzie miała przyjemność ze śmigania tam. Żeby nie było za łagodnie... Nie że reszta uznaje tylko czarne trasy, wręcz przeciwnie, raczej lubimy technicznie pokręcić carvingiem na czerwonych, ale czy mimo wszystko nie będzie za lajtowo? Kto był, niech się wypowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 29 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2009 Ja byłem przejazdem i co prawda na nartach nie jeździłem, ale to co widać z drogi i co się rzuca w oczy to głównie trasy trudne technicznie, choć z informacji o trasach wynika że jest mniej więcej równa proporcja tras niebieskich-czerwonych-czarnych czyli po ok 30 km z każdego koloru. Więc oprócz tego że Obertauern jest drogie to powinno być OK:) Planuję drugi wyjazd w tym roku, ale tym razem z żoną.... A pierwszy był z ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lider_ Napisano 29 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2009 A pierwszy był z ....... A pierwszy był bez żony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 30 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2009 krótko mówiąc Obertauern to stromo u góry, płasko na dole, najlepszy śnieg w okolicy, dużo ludzi tak że na wiosnę już od południa bywają skopane stoki, wtedy już się nie jeździ tylko pije i balanga do białego ranka, wyjazd z żoną to jak drzewo do lasu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 30 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2009 polozenie dosyc wysokie co daje pewnosc sniegu za to trasy niezbyt dlugie, wszystko zamkniete w jednej dolinie, zroznicowane trudnosci tras - kazdy znajdzie cos dla siebie no i Gamsleiten z pewnoscia do latwych nie nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi