zibis Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Bode parę razy jechał na boku - źle to wyglądało. Ta trasa, jak stwierdził nie była dla niego. Brawo dla Cuche, który po raz pierwszy zdobył tytuł Mistrza Świata. Bode - 12 miejsce - i tak nieźle pojechał, w grudniu na tej samej trasie wyleciał, podobnie jak trzeci dziś Aksel, no i zwycięski Didier.. wyleciał także m.in. Kostelic, Defago.. zresztą była wtedy niezła "rzeźnia", nie dojechało 39 zawodników!!! a nasz Maciek niestety zbliżył się chyba do negatywnego rekordu świata, bo wyleciał na drugiej bramce.. Fill był wtedy 5, a Raich 3. wygrał Janka - dziś 9, a drugi był Kucera - dziś 6. Carlo Janka wygrał też rozgrywany na następny dzień gigant, a Bode był 24 czyli rzeczywiście góra mu nie odpowiada? a wydawałoby się, że to właśnie trasa dla niego.. przy okazji chciałem skomentować news na głównej stronie: >> Na niższym stopniu podium w dzisiejszych zawodach stanął Peter Fill. Włoch, z czasem 1:20.40, był jedynym zawodnikiem, który "zbliżył się" czasem do Cuche’a.<< jedyny, który się zbliżył??? niezłe zbliżenie na 0.99sekundy.. :eek: a co powiedzieć o Svindalu: strata 1.02, Innerhofer: 1.05 i nawet Raich 1.15.. oni się nie zbliżyli..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibis Napisano 4 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2009 Brytyjka Chemmy Alcott uzyskała najlepszy czas - 1.30,21 podczas pierwszego treningu zjazdu podczas alpejskich mistrzostw świata we francuskim Val d'Isere. Alcott wyprzedziła o 0,20 s Szwajcarkę Larę Gut oraz o 0,50 s Włoszkę Nadię Fanchini. 40. wynik treningu, gorszy od Alcott o 7,50 s, uzyskała prowadząca w PŚ Amerykanka Lindsey Vonn, która we wtorek zdobyła złoty medal MŚ w supergigancie. no tak, ale ta Brytyjka, to chyba startowała z wyższej belki.. a Lindsey podziwiała krajobraz, bo przy SG nie zdążyła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 5 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2009 Ja jeszcze wrócę na chwileczkę do wczorajszego SG facetów. Kilka razy obejrzałam na zwolnieniu upadek Teda i jestem pełna podziwu dla tego zawodnika za zachowanie zimnej krwi, leciał płasko pośniegu, nie pozwalając na skotłowanie go. Na poczatku od razu mu wypięło jedną nartę a potem sunąc płasko po stoku kopał butem w tył wiązania drugiej narty aż w koncu sobie ją wypiął. Perfekcja! Mistrzowski upadek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 5 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2009 (edytowane) Tak, to była pełna kontrola po upadku i nawet widać było złość, jaka w nim kipiała z powodu, że upadł. Po wpadnięciu w siatki od razu dał znak, że wszystko z nim OK - no ładnie:) Dzisiaj obejrzałem jeszcze raz Cuche'a - no po prostu perfect - ani razu nie dojechała mu narta, cały czas krawędź, cały czas dociskanie w skręcie. Ten przejazd był mistrzowski! P.S. Riesch pojedzie dalej, a Szwedka ma sezon "z czaszki". Edytowane 5 Luty 2009 przez Bończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 5 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2009 (edytowane) Alpejskie MŚ: Organizatorzy przesadzili z trudnością tras Pojawiają się głosy oceniające pierwsze konkurencje. Oto tekst z wypowiedziami zawodników z GW Ja się z wypowiedzią Bode nie zgadzam tym razem, bo na pewno Cuche nie pojechał taktycznie, tylko odważnie i szybko. Edytowane 5 Luty 2009 przez Bończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 6 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2009 (edytowane) Zjazd kobiet do kombinacji Na razie Lara Gut bezbłędnie i najszybciej. Lindsay szybsza! I znowu Rumunka Edith Miklos pokazuje się z dobrej strony zjeżdżając prawie całą trasę na jednej narcie. wyniki Edytowane 6 Luty 2009 przez Bończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 6 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2009 Zjazd mężczyzn - trening Cuche najszybszy, Svindal, Miller. Bydliński -12,75 s. wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 jesli ktoś tak jak ja głowi sie o ktorej dzis oglądamy nartki to wydaje mi sie że idzie to tak 13:00 Mistrzostwa Świata w Val d'Isere Zjazd mężczyzn do kombinacji wydaje mi sie że to pomyłka (DH był o 9 wiec to pewnie zjazd kobiet bedzie ) 13:45 Mistrzostwa Świata w Val d'Isere Slalom mężczyzn do kombinacji Euros. Po zjezdzie prowadzi Aksel przed Millerem Theauxem i Grangem :eek: co sprawia że chyba faworyt jest znany choć wiadomo że różnie może być na 13 miejscu Krystof Kryzl ! Ja trzymam kciuki za Bode mam nadzieje że sie ogarnie na slalomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 O 12:45 ma być relacja z zjazdu kobiet, a po 16 tylko nie pamiętam ile, relacja z slalomu mężczyzn do kombinacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 ufff dobrze że napisałeś bo bym przegapił w takim razie ;(. Trzymam Cie za słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 Taaaaaak!! LARA :D!! teraz wszyscy ale to wszyscy trzymać kciuki, żeby tak zostało do konca pięknie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasus Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 Dokładnie. Trzymam kciuki. Chociaż wolałbym żeby wygrała jakaś zawodniczka starsza trochę, no ale jak będzie zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 :( Lindsey ! też dobrze ale Lara jak dla mnie i tak jest fenomenalna!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 :( Lindsey ! też dobrze ale Lara jak dla mnie i tak jest fenomenalna!! ...jak na swój wiek to dla mnie też, ale generalnie to fenomenalna jest Lindsay:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 Chyba można już pogratulować Lindsey 2 złota :eek: Co do Lary to mysle że mimo wszystko jest baaardzo szczęsliwa bo przecież jeszcze nie jedne MŚ przed nią !! Ale trzeba przyznać że pojechała pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 ufff dobrze że napisałeś bo bym przegapił w takim razie ;(. Trzymam Cie za słowo ... nie słyszę... ....dziękuję.... to jest to magiczne słowo które mamroczesz tam pod nosem... Chopy o 16:45 początek transmisji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 ... nie słyszę... ....dziękuję.... to jest to magiczne słowo które mamroczesz tam pod nosem... To powinno być w ten sposob Za godzine musze być w Vanessie, nie chce sie spóźnić 1:14/15 [YOUTUBE]uAu-c8cBeJQ[/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 Zdaze na druga polowe Szkoda ze mi przepadl "wczorajszy" zjazd L dh. Moze zaaplikuja powtorki ja z M sg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 To powinno być w ten sposob Za godzine musze być w Vanessie, nie chce sie spóźnić 1:14/15 O! O! to je ono! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 (edytowane) Wracając do tematu to Wyniki MŚ w zjeździe: 1. Lindsay Vonn (USA) 1.30,31 2. Lara Gut (Szwajcaria) 1.30,83 3. Nadia Fanchini (Włochy) 1.30,88 4. Elisabeth Goergl (Austria) 1.31,24 5. Marion Rolland (Francja) 1.31,45 6. Marie Marchand-Arvier (Francja) 1.31,51 7. Andrea Fischbacher (Austria) 1.31,88 8. Wendy Siorpaes (Włochy) 1.32,31 9. Stacey Cook (USA) 1.32,37 10. Maria Riesch (Niemcy) 1.32,42 ... 12. Anja Paerson (Szwecja) 1.32,63 . Aurelie Revillet (Francja) 1.32,63 14. Tina Maze (Słowenia) 1.32,64 24. Renate Goetschl (Austria) 1.34,32 Gdzie sie podziała ta Goetschl z przed paru lat kiedy każdy zjazd był dla niej do wygrania :eek: ogólnie przejazdy dwóch pierwszych pan były fantastyczne pozycje 5 i 8 są sporym zaskoczeniem nie wiem z jakim numerem jechała Włoszka ale nie jest to ta najlepsza grupa. :eek::eek: jechała z 30 numerem najwyżej sklasyfikowana zawodniczka z tak odległym numerem Edytowane 9 Luty 2009 przez Homar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 fajny slalom chociaż pod koniec to już walka była o życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 Z 3 Zab zostala jedna i na podium, ale jaka efektowna Bode przerabal zloty medal. Brawo dla Losia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibis Napisano 10 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 ...jak na swój wiek to dla mnie też, ale generalnie to fenomenalna jest Lindsay:) tak, Lara jeszcze chwilkę poczeka.. a Lindsey.. to co zrobiła w slalomie do kombinacji - ominąć bramkę zdarza się i najlepszym, ale ona wjechała w następną ze złej strony, wykręciła pod górę!! zmieściła się w kolejną i po tych przygodach tylko 0:12 straty do prowadzącej - no to jest mistrzostwo świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibis Napisano 10 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 fajny slalom chociaż pod koniec to już walka była o życie z pierwszej czwórki trzech nie ukończyło, a i czwartemu niewiele brakowało aby do nich dołączył.. ciekawe kiedy coś podobnego miało miejsce.. i czy w ogóle miało.. a co do Millera: gdyby sędziowie mogli przyznawać noty za walory artystyczne przejazdów, to Bode byłby bezkonkurencyjny taki bodycarving jaki pokazał w zjeździe do kombinacji, to nie zawsze wychodzi nawet tym którzy chcą coś takiego wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibis Napisano 10 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 Szwajcarzy przegrali kolejny medal o 0,01s... kto to w ogóle jest ten Zrncic chociaż w grudniu był 10 w superkombinacji. a Zurbriggen był też tuż za podium - 5 Lizeroux wtedy 17 i miał dopiero 10 czas w slalomie swoją drogą, to coś łatwiejszą trasę ustawili na MŚ ?? bo w grudniu superkombinację ukończyło tylko 28 zawodników na 75 startujących, a teraz 23 na 49. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi