Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Kalendarz konkurencji

Rekomendowane odpowiedzi

Bode parę razy jechał na boku - źle to wyglądało. Ta trasa, jak stwierdził nie była dla niego.

Brawo dla Cuche, który po raz pierwszy zdobył tytuł Mistrza Świata.

Bode - 12 miejsce - i tak nieźle pojechał, w grudniu na tej samej trasie wyleciał, podobnie jak trzeci dziś Aksel, no i zwycięski Didier.. wyleciał także m.in. Kostelic, Defago..

zresztą była wtedy niezła "rzeźnia", nie dojechało 39 zawodników!!!

a nasz Maciek niestety zbliżył się chyba do negatywnego rekordu świata, bo wyleciał na drugiej bramce..

Fill był wtedy 5, a Raich 3.

wygrał Janka - dziś 9, a drugi był Kucera - dziś 6.

Carlo Janka wygrał też rozgrywany na następny dzień gigant, a Bode był 24

czyli rzeczywiście góra mu nie odpowiada?

a wydawałoby się, że to właśnie trasa dla niego..

przy okazji chciałem skomentować news na głównej stronie:

>> Na niższym stopniu podium w dzisiejszych zawodach stanął Peter Fill. Włoch, z czasem 1:20.40, był jedynym zawodnikiem, który "zbliżył się" czasem do Cuche’a.<<

jedyny, który się zbliżył??? niezłe zbliżenie na 0.99sekundy.. :eek:

a co powiedzieć o Svindalu: strata 1.02, Innerhofer: 1.05 i nawet Raich 1.15..

oni się nie zbliżyli..??

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Brytyjka Chemmy Alcott uzyskała najlepszy czas - 1.30,21 podczas pierwszego treningu zjazdu podczas alpejskich mistrzostw świata we francuskim Val d'Isere.

Alcott wyprzedziła o 0,20 s Szwajcarkę Larę Gut oraz o 0,50 s Włoszkę Nadię Fanchini.

40. wynik treningu, gorszy od Alcott o 7,50 s, uzyskała prowadząca w PŚ Amerykanka Lindsey Vonn, która we wtorek zdobyła złoty medal MŚ w supergigancie.

no tak, ale ta Brytyjka, to chyba startowała z wyższej belki.. :P

a Lindsey podziwiała krajobraz, bo przy SG nie zdążyła.. :D

Ja jeszcze wrócę na chwileczkę do wczorajszego SG facetów. Kilka razy obejrzałam na zwolnieniu upadek Teda i jestem pełna podziwu dla tego zawodnika za zachowanie zimnej krwi, leciał płasko pośniegu, nie pozwalając na skotłowanie go. Na poczatku od razu mu wypięło jedną nartę a potem sunąc płasko po stoku kopał butem w tył wiązania drugiej narty aż w koncu sobie ją wypiął. Perfekcja! Mistrzowski upadek!

Tak, to była pełna kontrola po upadku i nawet widać było złość, jaka w nim kipiała z powodu, że upadł. Po wpadnięciu w siatki od razu dał znak, że wszystko z nim OK - no ładnie:)

Dzisiaj obejrzałem jeszcze raz Cuche'a - no po prostu perfect - ani razu nie dojechała mu narta, cały czas krawędź, cały czas dociskanie w skręcie. Ten przejazd był mistrzowski!

P.S.

Riesch pojedzie dalej, a Szwedka ma sezon "z czaszki".

Edytowane przez Bończa

Alpejskie MŚ: Organizatorzy przesadzili z trudnością tras

Pojawiają się głosy oceniające pierwsze konkurencje.

Oto tekst z wypowiedziami zawodników z GW

Ja się z wypowiedzią Bode nie zgadzam tym razem, bo na pewno Cuche nie pojechał taktycznie, tylko odważnie i szybko.

Edytowane przez Bończa

jesli ktoś tak jak ja głowi sie o ktorej dzis oglądamy nartki to wydaje mi sie że idzie to tak

13:00 Mistrzostwa Świata w Val d'Isere Zjazd mężczyzn do kombinacji wydaje mi sie że to pomyłka (DH był o 9 wiec to pewnie zjazd kobiet bedzie )

13:45 Mistrzostwa Świata w Val d'Isere Slalom mężczyzn do kombinacji

Euros.

Po zjezdzie prowadzi Aksel przed Millerem Theauxem i Grangem :eek: co sprawia że chyba faworyt jest znany choć wiadomo że różnie może być ;) na 13 miejscu Krystof Kryzl !

Ja trzymam kciuki za Bode mam nadzieje że sie ogarnie na slalomie ;)

ufff dobrze że napisałeś bo bym przegapił w takim razie ;(. Trzymam Cie za słowo :D

... nie słyszę...:rolleyes:

....dziękuję.... to jest to magiczne słowo które mamroczesz tam pod nosem...:rolleyes:

:D

Chopy o 16:45 początek transmisji:)

Wracając do tematu to ;)

Wyniki MŚ w zjeździe:

1. Lindsay Vonn (USA) 1.30,31

2. Lara Gut (Szwajcaria) 1.30,83

3. Nadia Fanchini (Włochy) 1.30,88

4. Elisabeth Goergl (Austria) 1.31,24

5. Marion Rolland (Francja) 1.31,45

6. Marie Marchand-Arvier (Francja) 1.31,51

7. Andrea Fischbacher (Austria) 1.31,88

8. Wendy Siorpaes (Włochy) 1.32,31

9. Stacey Cook (USA) 1.32,37

10. Maria Riesch (Niemcy) 1.32,42

...

12. Anja Paerson (Szwecja) 1.32,63

. Aurelie Revillet (Francja) 1.32,63

14. Tina Maze (Słowenia) 1.32,64

24. Renate Goetschl (Austria) 1.34,32

Gdzie sie podziała ta Goetschl z przed paru lat kiedy każdy zjazd był dla niej do wygrania :eek: ogólnie przejazdy dwóch pierwszych pan były fantastyczne ;) pozycje 5 i 8 są sporym zaskoczeniem nie wiem z jakim numerem jechała Włoszka ale nie jest to ta najlepsza grupa.

:eek::eek: jechała z 30 numerem najwyżej sklasyfikowana zawodniczka z tak odległym numerem ;)

Edytowane przez Homar

...jak na swój wiek to dla mnie też, ale generalnie to fenomenalna jest Lindsay:)

tak, Lara jeszcze chwilkę poczeka..

a Lindsey.. to co zrobiła w slalomie do kombinacji - ominąć bramkę zdarza się i najlepszym, ale ona wjechała w następną ze złej strony, wykręciła pod górę!! zmieściła się w kolejną i po tych przygodach tylko 0:12 straty do prowadzącej - no to jest mistrzostwo świata :)

fajny slalom :D chociaż pod koniec to już walka była o życie :D

z pierwszej czwórki trzech nie ukończyło, a i czwartemu niewiele brakowało aby do nich dołączył..

ciekawe kiedy coś podobnego miało miejsce.. i czy w ogóle miało..

a co do Millera:

gdyby sędziowie mogli przyznawać noty za walory artystyczne przejazdów, to Bode byłby bezkonkurencyjny ;)

taki bodycarving jaki pokazał w zjeździe do kombinacji, to nie zawsze wychodzi nawet tym którzy chcą coś takiego wykonać :D

Szwajcarzy przegrali kolejny medal o 0,01s...

kto to w ogóle jest ten Zrncic ;)

chociaż w grudniu był 10 w superkombinacji.

a Zurbriggen był też tuż za podium - 5

Lizeroux wtedy 17 i miał dopiero 10 czas w slalomie

swoją drogą, to coś łatwiejszą trasę ustawili na MŚ ??

bo w grudniu superkombinację ukończyło tylko 28 zawodników na 75 startujących, a teraz 23 na 49.