Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

korbielow.net - hmmm

mysiauek

Rekomendowane odpowiedzi

Moi Drodzy,

najpierw pomyslałem, żeby napisać do Jacka tylko...

Ale... ale chciałbym żebyście wszyscy wiedzieli, co sądzą o nas ludzie.

O nas, czyli o osobach dążących do jazdy w jak najlepszych warunkach.

Ech...

oto źródło:

http://korbielow.net/?subaction=showcomments&id=1232962009&archive=&start_from=&ucat=&

A oto cytat pod artykułem, z wypowiedzią admina, nick "wojtek" :

dodał davio @ 28 01 2009 09:35

Jeden gostek pisał tu o skionline.

Rzuciłem tam okiem, a tam na pierwszej stronie pierwszy artykuł o PILSKU :)

:)

A na forum gość zamieścił do tego artykułu zdjęcia...

Nooo Wojtek - chyba masz rację - jazda poniżej miziowej niemożliwa :)

Ale najlepsze są zdjęcia z Płaju buahahaha

Pooolecam przed wyjazdem :D

dodał wojtek @ 28 01 2009 10:17

prosiłbym Cię davio o nie umieszczanie linków do portalu o którym mówisz(jest to serwis polskiego sprzedawczyka który pokazuje tylko to co najgorsze w Polskich górach, a Słowacy za to płacą), na Pilsku jeździ się "na górze" albo "na dole", jeśli ktoś jeździ zamkniętą trasą lub przemieszcza się trawersem między miziowa a buczynką to na pewno znajdzie kamienie.

Aktualnie na górze są dobre warunki, za oknem gęsto sypie śnieg (widać to na zdjęciach z foto raportu z poniedziałku)

Sam nie wiem co z tym fantem zrobić.

Ja poczułem się trochę nieswojo, bo takich haseł to nawet w Zakopcu za dudki nie słyszałem ...

ja wiem co zrobić, ale to napisze JC choc przeciez on ma swoich lepszych ode mnie prawnikow:) jest to typowe pomowienie:), ja bym z tego konsekwencje wyciągnoł JC reaguj tak nie moze być !!,

Zniesławienie - występek polegający na pomówieniu innej osoby, grupy osób, instytucji, osoby prawnej lub jednostki organizacyjnej nie mającej osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności.

Zagrożony karą grzywny, karą ograniczenia wolności albo karą pozbawienia wolności do roku na podstawie art. 212 § 1. Kodeksu karnego. Sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo karze pozbawienia wolności do lat 2 jeżeli pomawia inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania (art. 212. § 2. K.k.).

W razie skazania za zniesławienie sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego (art. 212. § 3. K.k.).

Istnieją dwa kontratypy dla tego czynu zabronionego. Nie ma przestępstwa, jeżeli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy (art. 213. § 1. K.k.). Nie popełnia przestępstwa zniesławienia, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut służący obronie społecznie uzasadnionego interesu. Jeżeli zarzut dotyczy życia prywatnego lub rodzinnego, dowód prawdy może być przeprowadzony tylko wtedy, gdy zarzut ma zapobiec niebezpieczeństwu dla życia lub zdrowia człowieka albo demoralizacji małoletniego (art. 213. § 2. K.k.). Zaistnienie kontratypów określonych w art. 213 Kodeksu karnego nie wyłącza odpowiedzialności karnej sprawcy za zniewagę ze względu na formę podniesienia lub rozgłoszenia zarzutu (art. 214. K.k.).

Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego (art. 212. § 4. K.k.).

Jednym słowem klient ma prawo zamknąć dziób.Przyjechał,kupił karnet to ma jeżdzić a nie fotografować oklice i narzekać.Skoro GAT(czy też wojtek) podaje,że warunki sa bardzo dobre to nie ma dyskusji. Ale dopóki takich sytuacji nie bedzie sie nagłasniało to ludzie beda sie nabierać.Wielu wychodzi z założenia ,że skoro już przyjechałem to pozjeżdżam.I tak to się kręci.

Myśle,że wojtek wraz z GAT-em może podjąc nowe wyzwanie.Uruchomić stojące wyciągi na Cyprze.Wyglada mi na to,że panujące tam warunki w skali GAT można określic jako dobre

http://www.skicyprus.com/skicyprus/cam/default.asp

Jednym słowem klient ma prawo zamknąć dziób.Przyjechał,kupił karnet to ma jeżdzić a nie fotografować oklice i narzekać.Skoro GAT(czy też wojtek) podaje,że warunki sa bardzo dobre to nie ma dyskusji. Ale dopóki takich sytuacji nie bedzie sie nagłasniało to ludzie beda sie nabierać.Wielu wychodzi z założenia ,że skoro już przyjechałem to pozjeżdżam.I tak to się kręci.

Myśle,że wojtek wraz z GAT-em może podjąc nowe wyzwanie.Uruchomić stojące wyciągi na Cyprze.Wyglada mi na to,że panujące tam warunki w skali GAT można określic jako dobre

http://www.skicyprus.com/skicyprus/cam/default.asp

PŁACZĘ ! :D

prosiłbym Cię davio o nie umieszczanie linków do portalu o którym mówisz(jest to serwis polskiego sprzedawczyka który pokazuje tylko to co najgorsze w Polskich górach, a Słowacy za to płacą),

Już chyba się administrator zorientował i usunął co trzeba!

A oto cytat pod artykułem, z wypowiedzią admina, nick "wojtek" :

dodał davio @ 28 01 2009 09:35

Jeden gostek pisał tu o skionline.

Rzuciłem tam okiem, a tam na pierwszej stronie pierwszy artykuł o PILSKU :)

:)

A na forum gość zamieścił do tego artykułu zdjęcia...

Nooo Wojtek - chyba masz rację - jazda poniżej miziowej niemożliwa :)

Ale najlepsze są zdjęcia z Płaju buahahaha

Pooolecam przed wyjazdem :D

To chyba Davio o mnie pisze i o moich zdjęciach:)

...na Pilsku jeździ się "na górze" albo "na dole", jeśli ktoś jeździ zamkniętą trasą lub przemieszcza się trawersem między miziowa a buczynką to na pewno znajdzie kamienie.

Aktualnie na górze są dobre warunki, za oknem gęsto sypie śnieg (widać to na zdjęciach z foto raportu z poniedziałku)

Szkoda że pan administrator strony korbielow.netnie zauwazył tego że trasa nie była zamknięta tylko panujące tam warunki okreslone były jako dostateczne:mad: Zresztą wszedzie było pełno kamieni i przetarc:mad:

Edytowane przez szparaa

zapachniało Gomułką.. :D

normalnie imperlialistyczni reakcjoniści jesteśmy :D

hehehe

a mnie cała ta sprawa zapachniała dobra komedii Barei ;)

,,Straszne się tu chamstwo zjeżdża , z całego świata ! ,,

jak możesz obrażać święte kamienie z Pilska :

"tu dla pana kamień z jeleniej góry, o który pan prosił" -"z jeleniej ?!" - "z jasnej góry naturalnie" "Pan wie, kto po nim stąpał"(jeździł)

dojdzie do tego zobaczycie :

"trzeba dac napis zeby wpuszczac tylko w krawatach, klient w krawacie jest mniej awanturujacy sie...":D:D:D "

i na koniec dobra rada :

Dam wam dobrą radę: kiedy następnym razem znów wyłączą wam ciepłą wodę, przestaną grzać kaloryfery, albo stanie komunikacja i wasz kolega znów zacznie mówić brzydkie wyrazy, wiecie co zróbcie wtedy?

- Cooo?

- Udawajcie, że nie słyszycie, co do was mówi. Że nic nie słyszycie.

- Huraaaa!

- To jest wspaniała rada!

- Pycha!

a co do kas to pewnie :

"Ona nieczynna, ta budka, nawet napis był, ale jakiś "obuz" zdjął"

kolejna tragedia, ciekaw jestem co teraz napisza na stronce korbielow.net

Tragedia na narciarskim stoku. 20-letni narciarz zginął w masywie Pilska w Beskidach. Mężczyzna wypadł z trasy i uderzył w drzewo. Znalazł go inny narciarz i wezwał pomoc, ale mimo reanimacji 20-latka nie udało się uratować.

GOPR i policja apelują o rozwagę na trasach narciarskich. W Beskidach w wielu miejscach warunki są trudne.

Edytowane przez wojtus81

Gość pax53

GOPR i policja apelują o rozwagę na trasach narciarskich. W Beskidach w wielu miejscach warunki są trudne.

to już robi się śmieszne jak słyszę że policja apeluję do rozważnej jazdy na stokach i na naszych pięknych dziurawych drogach....przecież nikt nie jest samobójcą,nikt nie chcę się zabić....ale warunki jakie panują na naszych stokach i drogach to jest istna tragedia...przecież my nie mamy dróg,ani stoków z prawdziwego zdarzenia...to co to przypomina to istna kpina:D....ale apele są zawsze na miejscu,i nic nie kosztują,nie trzeba w nie inwestować...wystarczy zaapelować...a potem...a nie mówiliśmy panie kierowco że tu jest ograniczenie do 40 km/h...a ile pan jechał 70 km/h:eek:...no nie będzie mandacik:D....i tak ta polska paranoja paradoidalna to się toczy......