mihumor Napisano 25 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2009 Wczoraj z Danią przecierałem oczy ze zdumienia, w pierwszej połowie nasi pokazali spektakularną i niemal bezbłędną grę, w drugiej z wyrachowaniem do pewnego momentu wieźli wynik i był sukces. Dziś po prostu zdemolowali dobry zespół serbski, to była rożnica dwóch klas, po 10 minutach było już prawie po meczu, wreszcie grają świetnie, udało sie Wencie zestawić skład rezygnując z Bieleckiego (bez formy) i Jurasika. Szkoda, że może sie to ułożyć tak, że nie wyjdziemy z tej grupy - ciekawe jaki teraz wynik Niemcy - Norwegia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 25 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2009 Jak usłyszałem, że od meczu z Danią zależy dalszy ich los, to pomyślałem, że "no way". A tu niespodzianka - jak włączyłem na 2 połowę wynik był szokujący. Potem nerwowo, ale przód. Tak, czy owak grają, no i ten Wenta - kawał gościa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 25 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2009 (edytowane) a jak bylo wspaniale oglądać 2 lata temu grupowy mecz POL-GER z wspólnie z Niemcami w Ischgl - co wtenczas Szmal wyprawial hoho - na szczęście final ogladalem juz w domu Edytowane 25 Styczeń 2009 przez fikol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2009 Niemcy-Norwegia 22:22 5 min do końca, oby Wikingowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 25 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2009 Niemcy-Norwegia 22:22 5 min do końca, oby Wikingowie! niemcy muszą wygrać a najlepiej zremisować bo to nam najbardziej pasuje i jeszcze 1 bramkowe zwycięstwo macedoni:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2009 Norwegia!!!! 25:24, nasze szanse rosna, jutro z nimi o półfinał - to nam pasuje, wygrana Niemców przy wygranej Duńczyków praktycznie nas załatwiała bo Niemce już byli w póółfinale i puścili by mecz Dunskiej - po co mieliby się meczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 25 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2009 (edytowane) mecz jest we wtorek - a Niemcy nie umieją przegrywać... cyrk na koniec meczu a komentator na rtl malo jaja nie zniósł Edytowane 25 Styczeń 2009 przez fikol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 25 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2009 komentator na rtl malo jaja nie zniósł nooo nie zniosl... bo wiesz... w niemczech jest wszystko wieksze i to niemieckie jajo nie przeszlo mu przez dupe... nawet ta wielką niemiecka dupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2009 (edytowane) Dania wygrała z Macedonią i sytuacja jest taka, że najgorszy dla nas jest remis Niemcy-Dania, to nas praktycznie załatwia, każdy inny wynik, przy naszym zwycięstwie z Norwegami daje nam wejście. Nie wiem co sie liczy w tabeli, bramki czy mecze bezpośrednie; bramki teoretycznie do Niemców możemy odrobić, mecz bezpośredni nie. Ale jeśli mecz bezpośredni decyduje to Germańcom remis nic nie daje bo nasz mecz jest później a wygrać może Norwegia. Niemcy mają niestety zdecydowanie najlepsze bramki (znaczy, że sie tak wyraże ich stosunek:D). Stawiam na Danię, załatwią sprawę wygrywając z Niemcami Juz wiem, liczą się mecze bezpośrednie więc remis Dania-Niemcy nas eliminuje, poza tym wynikiem nasze zwycięstwo z Norwegią daje półfinał, bramki sa bez znaczenia w tym układzie Edytowane 25 Styczeń 2009 przez mihumor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 26 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2009 Myśle,że na remis nie zagrają,bo jeżeli Wikingowie wygrają z NAMI to Niemcy będą bez medalu.Jutro będzie bardzo ciekawie.Wszystko w rekach i głowach CHŁOPAKÓW.I tak duży szacun za Danie i zmiazdżoną Serbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2009 ... duży szacun za Danie i zmiazdżoną Serbie. To przede wszystkim! Przydałby się taki rewanż Niemcom za poprzednie mistrzostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 27 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 Widziałem teraz wywiad z trenerem Norwegów - świetny gość - nazywa się Robert Hedin - myślałem, że to Norweg, bo taki sympatyczny i uśmiechnięty(znam paru Norwegów i mają podobne upodobania, jak my:D ), a tu niespodzianka - to Szwed. Były zawodnik i medalista olimpijski. No, ale nasz Wenta też palcem nie jest robiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 Jednak Duńczycy przechylili szale w ostatniej minucie, wyrównany to mecz był i teraz Polska-Norwegia, obie drużyny z szansami więc bój będzie ciężki. Graaaamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 27 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 ja pier*********** niesamowita koncowka meczu:D cisnienie mailem większe niz przed egzaminem :D nie samowici byli POLSKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 27 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 niech mnie ktos uszczypnei bo jeszcze niewieze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 27 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 To było dobre, bardzo dobreeeeeeeeeeeeeee:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 27 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 FANTASTYCZNE!!!!!! choć oglądałem tylko częściami (Schladming na zmiane ) to i tak mecz trzymał w napięciu!! Ostatni rzut!!! Mówcie co chcecie NALEŻAŁO NAM SIE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 27 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 Coś niesamowitego!!!!!!!!Co za końcówka!!!!Właśnie za to lubie ręczną.Przez minute tyle sie moze wydarzyć.Niemcy za burtą a my znowu walczymy o medale!!!Sam mecz bardzo wyrównany,troche gorzej w obronie niż w ostatnich meczach,błędy w ataku ale to wszystko nieważne skoro AWANSOWALIŚMY!!! Nie rozumiem tylko po co Norwegowie wycofali bramkarza.Przecież remis dawał im awans.Ale w sumie gówno mnie to obchodzi:D:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 27 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 Ja pier...nicze, prawie ochryplem, tak morde darlem;) Na dwa telewizory jechalem, na jednym slalom a na drugim reczni. Brawo chlopaki, tak trzymac.:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 27 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 Coś niesamowitego!!!!!!!!Co za końcówka!!!!Właśnie za to lubie ręczną.Przez minute tyle sie moze wydarzyć.Niemcy za burtą a my znowu walczymy o medale!!!Sam mecz bardzo wyrównany,troche gorzej w obronie niż w ostatnich meczach,błędy w ataku ale to wszystko nieważne skoro AWANSOWALIŚMY!!! Nie rozumiem tylko po co Norwegowie wycofali bramkarza.Przecież remis dawał im awans.Ale w sumie gówno mnie to obchodzi:D:) przy remisie była by mała tabelka bo 4 drużyny miałyby 5 punktów i psim swendem awansowały by gebelsy (liczyły by się tylko mecze między niemcami, norwegami, polakami i serbami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 Od Legia-Widzew 2:3 i straty mistrzostwa przez Legię nie widziałem tak wygranej przegranej już końcówki. Nasi grali generalnie dobrze a miejscami średnio ale ostatnie 2 minuty to było show. Szybkie i skuteczne akcje Jurasika i głębokiego rezerwowego Glińskiego dały remis, który był porażką dla obu zespołów i dał nam tą jedną szansę na 100 (1000?). No i stało sie. Szacunek dla trenera Norwegów który odebrał nam sporo armat i trudno nam się grało, zneutralizowali całkiem aktywnego Michała Jureckiego (O bramek), odcieli w dużej mierze koło zwłaszcza dla naszych wchodzących rozgrywających i skrzydłowych), grali dokładnie atak i szybko wracali więc mało było kontr a i dużo błędów wymuszali. No i rzuty dołem, które wchodziły na dużym procencie. Dobrze, że Lijewski rzucał w trudnych momentach i odnalazł sie wcześniej beznadziejny Bielecki - w końcówce rzucił 5 bramek. 2 razy w momentach stykowych sędziowie nie gwizdneli ewidentnych fauli Norwegów - były kontry i bramki ale chłopaki nie "pękli" i odrobili to:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 27 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 Ostatnie 1,5 minuty to byl lakis drugi "cud nad Wisla" - sciany sie zatrzesly od koncowego krzyku a ja jeszcze w szoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcio Napisano 27 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 Pikne to było sam nie wierzyłem a Polska mecz wygrała hua hua hua .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 27 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 przy remisie była by mała tabelka bo 4 drużyny miałyby 5 punktów i psim swendem awansowały by gebelsy (liczyły by się tylko mecze między niemcami, norwegami, polakami i serbami) Masz racje Marcin.Z tego wszystkiego zapomniałem,że Norwegowie tak jak My weszli do drugiej rundy z zerem. Teraz to już całe szczęście nie ma znaczenia.Nastepny epizod w piatek -Chorwacja.Bedzie bardzo gorąca atmosfera w hali.:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 27 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2009 Będą grali u siebie - ale DAMY RADĘ - trzeba być optymistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi