Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Znów ręczni szaleją

mihumor

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj z Danią przecierałem oczy ze zdumienia, w pierwszej połowie nasi pokazali spektakularną i niemal bezbłędną grę, w drugiej z wyrachowaniem do pewnego momentu wieźli wynik i był sukces. Dziś po prostu zdemolowali dobry zespół serbski, to była rożnica dwóch klas, po 10 minutach było już prawie po meczu, wreszcie grają świetnie, udało sie Wencie zestawić skład rezygnując z Bieleckiego (bez formy) i Jurasika. Szkoda, że może sie to ułożyć tak, że nie wyjdziemy z tej grupy - ciekawe jaki teraz wynik Niemcy - Norwegia?

• Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Dania wygrała z Macedonią i sytuacja jest taka, że najgorszy dla nas jest remis Niemcy-Dania, to nas praktycznie załatwia, każdy inny wynik, przy naszym zwycięstwie z Norwegami daje nam wejście. Nie wiem co sie liczy w tabeli, bramki czy mecze bezpośrednie; bramki teoretycznie do Niemców możemy odrobić, mecz bezpośredni nie. Ale jeśli mecz bezpośredni decyduje to Germańcom remis nic nie daje bo nasz mecz jest później a wygrać może Norwegia. Niemcy mają niestety zdecydowanie najlepsze bramki (znaczy, że sie tak wyraże ich stosunek:D). Stawiam na Danię, załatwią sprawę wygrywając z Niemcami

Juz wiem, liczą się mecze bezpośrednie więc remis Dania-Niemcy nas eliminuje, poza tym wynikiem nasze zwycięstwo z Norwegią daje półfinał, bramki sa bez znaczenia w tym układzie

Edytowane przez mihumor

Widziałem teraz wywiad z trenerem Norwegów - świetny gość - nazywa się Robert Hedin - myślałem, że to Norweg, bo taki sympatyczny i uśmiechnięty(znam paru Norwegów i mają podobne upodobania, jak my:D ), a tu niespodzianka - to Szwed. Były zawodnik i medalista olimpijski.

No, ale nasz Wenta też palcem nie jest robiony.

Coś niesamowitego!!!!!!!!Co za końcówka!!!!Właśnie za to lubie ręczną.Przez minute tyle sie moze wydarzyć.Niemcy za burtą a my znowu walczymy o medale!!!Sam mecz bardzo wyrównany,troche gorzej w obronie niż w ostatnich meczach,błędy w ataku ale to wszystko nieważne skoro AWANSOWALIŚMY!!! Nie rozumiem tylko po co Norwegowie wycofali bramkarza.Przecież remis dawał im awans.Ale w sumie gówno mnie to obchodzi:D:);)

Coś niesamowitego!!!!!!!!Co za końcówka!!!!Właśnie za to lubie ręczną.Przez minute tyle sie moze wydarzyć.Niemcy za burtą a my znowu walczymy o medale!!!Sam mecz bardzo wyrównany,troche gorzej w obronie niż w ostatnich meczach,błędy w ataku ale to wszystko nieważne skoro AWANSOWALIŚMY!!! Nie rozumiem tylko po co Norwegowie wycofali bramkarza.Przecież remis dawał im awans.Ale w sumie gówno mnie to obchodzi:D:);)
przy remisie była by mała tabelka bo 4 drużyny miałyby 5 punktów i psim swendem awansowały by gebelsy (liczyły by się tylko mecze między niemcami, norwegami, polakami i serbami)

Od Legia-Widzew 2:3 i straty mistrzostwa przez Legię nie widziałem tak wygranej przegranej już końcówki. Nasi grali generalnie dobrze a miejscami średnio ale ostatnie 2 minuty to było show. Szybkie i skuteczne akcje Jurasika i głębokiego rezerwowego Glińskiego dały remis, który był porażką dla obu zespołów i dał nam tą jedną szansę na 100 (1000?). No i stało sie.

Szacunek dla trenera Norwegów który odebrał nam sporo armat i trudno nam się grało, zneutralizowali całkiem aktywnego Michała Jureckiego (O bramek), odcieli w dużej mierze koło zwłaszcza dla naszych wchodzących rozgrywających i skrzydłowych), grali dokładnie atak i szybko wracali więc mało było kontr a i dużo błędów wymuszali. No i rzuty dołem, które wchodziły na dużym procencie. Dobrze, że Lijewski rzucał w trudnych momentach i odnalazł sie wcześniej beznadziejny Bielecki - w końcówce rzucił 5 bramek.

2 razy w momentach stykowych sędziowie nie gwizdneli ewidentnych fauli Norwegów - były kontry i bramki ale chłopaki nie "pękli" i odrobili to:)

przy remisie była by mała tabelka bo 4 drużyny miałyby 5 punktów i psim swendem awansowały by gebelsy (liczyły by się tylko mecze między niemcami, norwegami, polakami i serbami)

Masz racje Marcin.Z tego wszystkiego zapomniałem,że Norwegowie tak jak My weszli do drugiej rundy z zerem. Teraz to już całe szczęście nie ma znaczenia.Nastepny epizod w piatek -Chorwacja.Bedzie bardzo gorąca atmosfera w hali.:eek: