Gość pax53 Napisano 3 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2009 przykra wiadomość, a tu niestety jest nastepna http://narty.onet.pl/1908528,wiadomosci.html ale w tym przypadku to trochę mówimy o kamikadze boski wiatr....bo kto wjeżdza na trasę zamkniętą,która przygotowuje ratrak...szkoda dziewczyny,ale jej lekkomyślność porażiła mnie...i żeby nie było to aktualnie mój syn przechodzi z nart na deskę...i ja mu łopatą wkładam do głowy jak nie można powielać takich zachowań...bo na stoku lekkomyślność deskarzy nieraz powala:(....oczywiście to jest tragedia i w jednym przypadku i drugim...ale nikt nie mówi że to jest tylko rekreacja....narty,deska,żagle,wspinaczka itp to sporty ryzykowne w pewnym sensie niebezpieczne...to trzeba do tego jeszcze dorzucać extremalne doznania na publicznych trasach...poprostu trzeba przestrzegać elementarnych zasad i będzie ok....ja niedawno byłem świadkiem w Rokytnicach jak "parapet" połamał dziewczynce kij narciarski na pół:eek:...zatrzymała się przepisowo 2-3 m od krawędzi stoku a on wjechał na nią....dziadek tej dziewczynki zaniemówił a parapet poleciał dalej w dół:eek:....dobrze że skonczyło sie na strachu i nic temu 10-letniemu dziecku się nie stało po za złamanym kijem...sam byłem w szoku...tuman śniegu,trzas- prask...i na szczęście nic poza strachem i łzami....no ale komentarz okolicznych narciarzy był jeden...co za wariat pier...ny:mad:....i to działo się na trasie niebieskij nr.1 Turisticka 3200 m długości...łagodna i fajna do nauki.... reasumując...warunki i pogoda za nas nie pomyślą....to my jedziemy na nartach czy desce i my odpowiadamy za tych co jadą przed nami i ratraki,drzewa,słupy,skały nam nie ustąpią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 Ratownicy TOPR w ostatnim czasie mieli dość nietypowe zgłoszenia, musieli interweniować i pomagać nieodpowiedzialnym turystom - informuje "Tygodnik Podhalański". 31-letnia turystka z Łodzi postanowiła zjechać "na czterech literach" z Kasprowego Wierchu w stronę Hali Gąsienicowej. Jej zjazd zakończył się uszkodzeniem kręgosłupa na nierówności terenu. Pechowa "saneczkarka" z pomocą śmigłowca trafiła do szpitala - donosi "Tygodnik Podhalański". Innym razem ratownicy TOPR pomagali kobiecie, która na szlaku na Kalatówki będąc pod wpływem alkoholu połknęła leki. Szlaki w Tatrach są zasypane świeżym śniegiem. Obowiązuje drugi stopień zagrożenia lawinowego, ratownicy alarmują o rozsądek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 (edytowane) 31-letnia turystka z Łodzi postanowiła zjechać "na czterech literach" z Kasprowego Wierchu w stronę Hali Gąsienicowej. Jej zjazd zakończył się uszkodzeniem kręgosłupa na nierówności terenu. Pechowa "saneczkarka" z pomocą śmigłowca trafiła do szpitala - donosi "Tygodnik Podhalański".To ja w temacie.Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam zjazdy na dupolocie :)I tak swego czasu z moją kobietą stwierdziliśmy, że zjedziemy wieczorem z małej górki : http://www.strednica.sk/zmena.php?id=tatry/mapa.jpgTrasa pod numerem 3 - z samej góry na sam dół.Trochę było zmrożone a nie było wyratrakowane...Taaaaakk... w połowie zastanawiałem się czy już się zesr##$% czy jeszcze.A moja Pani na dole stwierdziła: misiu już nie bo chyba się posikałam :)A oto zdjęcie jak jeszcze byliśmy przed masażem zwieraczy Edytowane 9 Luty 2009 przez mysiauek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 31-letnia turystka z Łodzi postanowiła zjechać "na czterech literach" z Kasprowego Wierchu w stronę Hali Gąsienicowej.... Niektórzy to mają "poukładane" w głowie... :eek: Mogła choć wziąć wzór z gościa,którego ostatnio widziałem w Szczyrku-zjeżdżał na skibobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 jeszcze nigdy nie próbowałam na dupolocie:D ale po wrażeniach które Misiaułek opisałeś to chyba nie sprobuje bez pampersa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 jeszcze nigdy nie próbowałam na dupolocie:D ale po wrażeniach które Misiaułek opisałeś to chyba nie sprobuje bez pampersa:DJa uwielbiam pozapierdalać pod wyciągami i nie tylko - zdjęcie Mojej Pani załączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 W osobnym poście chciałbym pokazać inne moje zamiłowanie:KULE ŚNIEŻNE :)i ich sturligiwanie z różnych gór (fot.2) lub też wrzucanie do wody(fot.1) :)Ta druga zajebiście się turlała ze szlaku do Rajnerovej Chaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 9 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2009 Michal na tym 2 zdjęciu masz mine jak byś chciał cos zbroić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 10 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 zdjecie nr 1-hmm...wyglada jakbys komuś chcial zycie odebrac:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 10 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2009 Michal na tym 2 zdjęciu masz mine jak byś chciał cos zbroić No i zbroiłem - kulka zapiernicząładość długo jak na kulke snieżną - do czasu większego drzewka. Mniejsze nie robiłyna niej większego wrażenia. Czad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi