mysiauek Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 Polak uratowany z lawiny odpowie przed sądem 19-letni polski snowboardzista został cudem uratowany z lawiny w rejonie Monte Spico w Górnej Adydze we włoskich Alpach, ale odpowie za brak rozwagi i narażenie życia ratowników górskich - poinformowała agencja Ansa. Młody Polak z naruszeniem wszelkich norm bezpieczeństwa jeździł na snowboardzie poza trasą i to w strefie całkowicie zamkniętej z powodu wysokiego zagrożenia lawinowego. I właśnie wtedy został zasypany lawiną. Zdążyli to zauważyć dwaj przebywający w innym miejscu instruktorzy narciarscy, którzy natychmiast podnieśli alarm. Wkrótce przybyli ratownicy, którzy zdołali wyciągnąć go ze śniegu - już niemal całkowicie sinego i z symptomami zamarznięcia. Teraz Polak, spisany przez karabinierów, odpowie między innymi za narażenie życia ratowników, ponieważ uprawiał sport w miejscu, gdzie było to całkowicie zabronione właśnie z powodu groźby zejścia lawiny. za: http://wiadomosci.onet.pl/1902588,12,item.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Polak uratowany z lawiny odpowie przed sądem 19-letni polski snowboardzista został cudem uratowany z lawiny w rejonie Monte Spico w Górnej Adydze we włoskich Alpach, ale odpowie za brak rozwagi i narażenie życia ratowników górskich - poinformowała agencja Ansa. Młody Polak z naruszeniem wszelkich norm bezpieczeństwa jeździł na snowboardzie poza trasą i to w strefie całkowicie zamkniętej z powodu wysokiego zagrożenia lawinowego. I właśnie wtedy został zasypany lawiną. Zdążyli to zauważyć dwaj przebywający w innym miejscu instruktorzy narciarscy, którzy natychmiast podnieśli alarm. Wkrótce przybyli ratownicy, którzy zdołali wyciągnąć go ze śniegu - już niemal całkowicie sinego i z symptomami zamarznięcia. Teraz Polak, spisany przez karabinierów, odpowie między innymi za narażenie życia ratowników, ponieważ uprawiał sport w miejscu, gdzie było to całkowicie zabronione właśnie z powodu groźby zejścia lawiny. ] Przezył a teraz za to odpowie-jestem ciekaw jaka kara-zeby chopok zawału nie dostał:Dza rachunki od sluzb ratunkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 tępota połączona z głupotą mam nadzieje ze był ubezpieczony chociaż to i tak moze nic nie dać no ale z 2 strony szkoda mi chopa bo teraz będzie spłacał swoją głupote przez długie lata:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kony Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 mam nadzieje ze był ubezpieczony chociaż to i tak moze nic nie dać Jak pójdzie z tym do ubezpieczalni to dostaną tam przepukliny ze śmiechu. Poza trasą w strefie zamkniętej - to na własne życzenie i odpowiedzialność, więc teraz niech płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Jak pójdzie z tym do ubezpieczalni to dostaną tam przepukliny ze śmiechu. Poza trasą w strefie zamkniętej - to na własne życzenie i odpowiedzialność, więc teraz niech płaci. tego pewnie ubezpieczenie nie przewiduje:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 No raczej tego ubezpieczenie nie obejmuje - Poza trasą w strefie zamkniętej - trzeba troszkę myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 no to zycze mu powodzenia:) dobrze ze w szpitalu nie wylądował bo tam dzien 4 tys ojro kosztuje:) tzw podstawa:) ale wydaje mi sie ze i tak z 10 tys ojro pojdzie lekkim pierdem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Dobrze ze chlopak zyje, ale na glupote nie ma rady:( Takie przypadki powinny byc naglasniane. Moze kilku innych oszolomow pomysli dwa razy zanim cos takiego zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 no to zycze mu powodzenia:) dobrze ze w szpitalu nie wylądował bo tam dzien 4 tys ojro kosztuje:) tzw podstawa:) ale wydaje mi sie ze i tak z 10 tys ojro pojdzie lekkim pierdem:) Lekka przesada... dzien w szpitalu nie kosztuje wiecej jak 1000E, przelot smigłem dwa lata temu kosztował 850E to akurat pamietam a co do pobytu w szpitalu to nie bede ludzi dołował przypominając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 zalezy jaki pobyt:) bo z opieka i wszystkimi "bajerami" to z 4 wyjdzie no ale mniejsza z tym tak czy siak tanio nie będzie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 tamten mojej koleżanki był na Ful wypasie ze składaniem i naprawianiem... nosa :eek: wsumie wyszło na PLN ze 20 koła ale ze wszystkim wiec 4 tys E to olbrzymia suma wydaje mi sie. A co do tego talenta to naprawde chyba jego przygoda z freeridem sie skonczyła :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 głupota swoją drogą ale jak facet miał dobre ubezpieczenie i nei zezna że polazł tam z premedytacją po to by go lawina zasypała tylko że coś mu się pomieszało to to ubezpieczenie też zapłaci bez szemrania , no ale o ubezpieczeniach było w innym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 ale jak facet miał dobre ubezpieczenie i nei zezna że polazł tam z premedytacją po to by go lawina zasypała tylko że coś mu się pomieszało to to ubezpieczenie też zapłaci bez szemrania , no ale o ubezpieczeniach było w innym miejscu Najpierw jeszcze musi im żółte papiery pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Ja juz tak mysle o pilarce ręcznej na stoku zeby parapeciarzom poprzecinac te parapety na dwie deski:D ZA DARMO BYM TO ROBIŁ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 :D nie mogłem. Bartek myśle że jak byś to ze sobą wziął na stok to byś dopiero rządził... a do środka to wydaje mi sie że cały parapeciarz by wszedł a co sie bedziesz z deskami trudził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Z tym to by był problem z transportem bo to ma 35ton wagi ps zdjęcie z przed kilku lat ten 126p pomarańczowy to jest po smiertelnym zgineła w nim kobieta:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Z tym to by był problem z transportem bo to ma 35ton wagi Ale wysoka przydatność społeczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Kretyn tępy z tego parapeciarza ! Wcale mi go nie żal . Teraz popracuje sobie pare latek na spłate długów . Może go to oduczy takich pomysłów. A pomysł z pilarką popieram w całej rozciągłości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Apropos parapeciarzy wiecie jaka jest moda na parapetach czym wieksze szelki to tym bardziej musza wisieć jedna laska wjeżdzała na dywanik z krzesełka no i co szelka sie zachaczyła o bramkę dziewczyna sie przewróciła a dywanik jak jechał tak jedzie dalej ,cała zawartość bielizny plus spodnie miała gdzie???? w du.ie:D:D:D Myślałem że poreżeram kijki ze smiechu Po 15 minutach przed górna stacją wyciąg staje i co? patrzę następny parapeciarz na szelkach wisi i chce jechać w dół:D:Dsponiewierało go niemozliwie (zachaczył sie o krzeło)oczywiście też miał wszystko w dupsku podchodzę do gościa z wyciągu i pytam czemu to zatrzymał miał jechać dalej:D i tak w ciagu 15 miałem niezłą polewkę z parapeciarzy tylko mnie bolały mnięsnie brzucha i policzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 1 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2009 (edytowane) znowu bezmyśloność za gazetą "Na Słowacji zginęła 28-letnia polska snowboardzistka. Kobieta wpadła pod pojazd, który przygotowywał stok dla narciarzy w ośrodku narciarskim Jasna na trasie zjazdowej Biela Put w Niskich Tatrach. Do wypadku doszło wieczorem, po zamknięciu trasy zjazdowej. Świadkowie twierdzą, że Polka, razem z grupą przyjaciół, wjechała na zamkniętą trasę nie respektując przepisów. W tym czasie trasę odświeżał gąsienicowy pług - ratrak. Polka znalazła się nagle na stoku, dziesięć metrów za ratrakiem, który cofał się po trasie zjazdowej. Kierowca nie zauważył snowboardzistki, ponieważ widok do tyłu zasłaniała mu szeroka płyta dociskowa. Polka dostała się pod frez maszyny, która ubijała śnieg. Na miejsce wypadku wezwano sanitariuszy Horskiej Tatrańskiej Slużby. Polka zmarła w drodze do szpitala.Dyrekcja ośrodka poinformowała, że stok został wcześniej zamknięty i oznaczony. Przyczyny wypadku bada policja. " w tym wieku już powinno się trochę myśleć Edytowane 1 Luty 2009 przez 1973marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 1 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2009 (edytowane) Spotkania pierwszego stopnia na stokach Solisko i Golgota to standard. z tydzień temu wczasie ratrakowania zjeżdżała grupka ludzi, oczywiście zamiast bokiem stoku to jedna z pań utkneła w muldzie na środku akurat 5 m od ratraku. podobno kierowca ją widział i robił sobie z niej jaja podjechał na odległośc 1m a ona z kijkami na ratrak. uśmialiśmy sie ale było to niebezpieczne. a jakieś pół ggodziny później na zamkniętej golgocie snowbordziści czekali na sztruksik i miiędzy ratrakami śmigali efekt był taki że jeden z nich znów prawię się zderzył z nim. na bezmózgowie nie ma rady. szkoda że nie da się mózgu na targu kupić ale tak poważnie to dziewczyna była niepoważna i niestety najdrożej zapłaciła za to. niech spoczywa w pokoju. Edytowane 1 Luty 2009 przez KDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2009 NAPRAWDE szkoda kobiety bo to kolejne życie........ale po to dał nam Bóg ten mózg zeby nim myśleć- teraz tak sie zastanawiam czy ten mozg to nie jest czasem najbardziej przereklamowany organ człowieka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 1 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2009 " .... Na Słowacji zginęła 28-letnia polska snowboardzistka .... ", szkoda dziewczyny - ale ten wypadek był chyba dla tego że " ....na bezmózgowie nie ma rady. szkoda że nie da się mózgu na targu kupić ..." a ona właśnie tam swój nabyła - należy mieć jeszcze odrobinę WYOBRAŹNI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 1 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2009 Słyszałem o tym wypadku na wyciągu w Jurgowie i zastanawia mnie stwierdzenie "wpadła pod ratrak na Chopoku". Trasa była już zamknięta i abstrahując od jej postępowanie, to ciekawe będą wyjaśnienia tej sprawy i mam nadzieję, że polskie służby wyjaśnią wszystko do dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 2 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2009 przykra wiadomość, a tu niestety jest nastepna http://narty.onet.pl/1908528,wiadomosci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi