Gość bobic Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 Jak czytam na Laola1.at, to Albrecht po wstepnym zbadaniu mial jakis wylew w mozgu oraz uszkodzenie pluca. Zostal farmakologicznie wprowadzony w spiaczke. Na dokladniejsze badania polecial do kliniki w Innsbrucku. Jego stan jest stabilny - mowia lekarze. Jutro ma byc budzony ze spiaczki, by zrobic dalsze testy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 trzeba przyznac ze przywalił ostro.... na tvp widzialem w wiad. sportowych filmik z upadku no gruchnoł ostro szkoda chłopa- jednak ten zjazd to niebezpieczny sport:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 22 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 NA Leoli trwa sonda kto jutro wygra SG patrzcie jakie wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 Chłopaki, przyślijcie mi na PM linka do filmiku czy zdjęcia krok po kroku z wypadku bo w tym pier#$%^ języku nic nie qmam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 22 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 NA Leoli trwa sonda kto jutro wygra SG patrzcie jakie wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 Oglądałem to w TV - jazda że dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amberka Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 http://pl.youtube.com/watch?v=Hsj2MHgG48s Nie wiem jak wklejać filmiki z youtuba więc macie link. Upadek wygląda fatalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 I nawiązanie do innego wątku - kaskowego - nie miej tu człowieku żółwika na głowie brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 22 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 Zna ktoś włoski ?? http://www.raisport.rai.it/ jutro od 9:45 jest coś ze Sci Alpino ale chyba od 11.25 na RaiSport privie jest transmisja ale łap sobie uciąć nie dam za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 Jak na moje umiejętności językowe to w TV mówią troszkę za szybko ale postaram się poszukać tej stacji i czegoś dowiedzieć - jednak niczego nie obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 22 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2009 http://sport.onet.pl/0,0,113207,21,0,0,1,fotoreportaz.html kolejne zdjecia:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeQuila Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Witam, zdaje sie, ze nie jest tak zle. Zadnych obrazen wewnetrznych. Jest w farmakologicznej spiaczce ze wzgledu na problemy z cisnieniem wewnatrzczaszkowym. Jednak wypowiedzi lekarzy sugeruja, ze Daniel wyjdzie z wypadku bez zadnych powazniejszych konsekwencji. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 O 11.30 potwierdzono start SG - relacja mam nadzieję, że będzie na RAI Sport. Na kamerach z mety widać, że tam piękna pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozpa Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 (edytowane) trudna trasa wydaje mi się, że budowanie skoczni na końcu trasy jest wyrazem ignorancji ze strony organizatorów G.Hujara z FIS powinien mocno uderzyć się w pierś (po zeszłorocznym upadku amerykanina) narty są coraz szybsze smary coraz lepsze i tak mamy na koncu trasy tuż przed metą ok. 140 km/h, kiedy nogi palą jak diabli, przysiad na tył, wiatr pod narty i mamy tragedię. myślę,że Hujara mocno będzie krytykowany przez Austriaków tym bardziej po wypadku Lanzi i Scota, Walchofer też miał nie miły przypadek na treningu. Odwoływanie konkurencji z kalendarza PŚ byłoby strata dla kibiców, ale ewentualne przekofigurowanie tras wyrazem dobrej woli ze strony FIS w trosce o bezpieczeństwo zawodników. oczywiście kilka w tras w kalendarzu to klasyka konkurencji szybkościowych, ale sprzęt też kiedyś był inny. dziś SG mam nadzieję, że się odbedzie i coś mi sie nagra z Erosportu, tym bardziej , że pracuję, ale wieczorkiem na nocną do Czech. dla kibiców TV telewizja SLO tv2 też czesto transmituje bez tego włoskiego paplania całosciowa transmisję prowadzi austriacja ORF1, ale jest kodowana, a nieautoryzowany odbiór jest przecież....przestępstwem no... właśnie zobaczyłem, że BOde Miller startuje dziś z mumerem no jakim?...13 oczywiście ci , którzy choć troszkę śledzą jego karierę wiedzą o czym piszę dla tych co w pracy wyniki na 12:13 : Zwischenstand: 1. Aksel Lund Svindal NOR 1:13,00 2. Ambrosi Hoffmann SUI 1:13,17 3. Didier Cuche SUI 1:13,21 4. Peter Fill ITA 1:13,33 5. Didier Defago SUI 1:13,34 6. Werner Heel ITA 1:13,39 7. Marco Büchel LIE 1:13,48 8. Hermann Maier AUT 1:13,50 9. Michael Walchhofer AUT 1:13,59 10. Marco Sullivan USA 1:13,63 11. Georg Streitberger AUT 1:13,65 12. John Kucera CAN 1:13,78 13. Ivica Kostelic CRO 1:13,83 14. Bode Miller USA 1:13,86 15. Robbie Dixon CAN 1:13,93 16. Christoph Gruber AUT 1:14,41 17. Patrik Järbyn SWE 1:14,86 Out: Benjamin Raich (AUT), Jan Hudec (CAN) Nicht am Start: Manuel Osborne-Paradis (CAN) Edytowane 23 Styczeń 2009 przez jozpa uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 (edytowane) Piękne zawody! A co z tą 13-tką, bo kibicuje mu, a nie wiem nic? No to niespodzianka - Kroell pierwszy, choć on zawsze bywa w czubie. Edytowane 23 Styczeń 2009 przez Bończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Ojj a juz sie tak dzieszyłem że Jelonek wygra a tu prosze Kroell który w czubie bywa ale z wygrywaniem to mu cieżko. Zawody fajne tylko jak dla mnie to już jest prawie jak zjazd, ten SG poza licznymi wybojami i może środkową częscią trasy (wieszkość wylecianych własnie tu zakonczyła jazde) nie jest trudny. 1. Widział ktoś przejazd Benka ? :eek: pięknie jechał naprawde wielkie brawa na górze jako jeden z pierwszych osiągnął 100km na pierwszym pomiarze... niestety jemu ten baner z redbullem skrzydeł nie dodał 2. Wszyscy najszybsi mieli problem na tym technicznym odcinku najszybszy był chyba Erik Guay który również nie podołał ogólnie kanadyjczycy cienko dziś. 3. Hermann co koleś zrobił na ostatnim pomiarze miał pół sek do przodu a na dół dojechał ze stratą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozpa Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Piękne zawody! A co z tą 13-tką, bo kibicuje mu, a nie wiem nic? No to niespodzianka - Kroell pierwszy, choć on zawsze bywa w czubie. chodzi mi o ogólny stan emocjonalny Bodego miał zle wyglądającą wywrotkę w tourne po kontynencie amerykańskim,ostatnio nie ukończył kilku konkurecji technicznych w dzień po wypadku innego zawodnika na najtrudniejszej chyba obok Bormio trasie numer 13 dla zawodnika to ...rece sie pocą lekko:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 :D skomplikowane, to raczej do niego nie dociera, tzn innaczej jak dla mnie to żeby to tak poskładać to musiał by sie naprawde wysilić a co do jego stanu emocjonalnego to zawsze jest taki sam... rozluźniony. A tak bez żartów to ja nigdy nie słyszałem o czymś takim jak załamka u niego a poza paroma poważnymi dzwonami była masa rzeczy które wydaje mi sie że słabych psychicznie wyprowadziły by z równowagi a on jakoś sie trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 No pecha to ma w tym sezonie wyjątkowego rzeczywiście. W Ameryce posypało się, a chyba był przygotowany na walkę w obronie Kuli. Ale zabawa z nim jest zawsze przednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozpa Napisano 23 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 :D skomplikowane, to raczej do niego nie dociera, tzn innaczej jak dla mnie to żeby to tak poskładać to musiał by sie naprawde wysilić a co do jego stanu emocjonalnego to zawsze jest taki sam... rozluźniony. A tak bez żartów to ja nigdy nie słyszałem o czymś takim jak załamka u niego a poza paroma poważnymi dzwonami była masa rzeczy które wydaje mi sie że słabych psychicznie wyprowadziły by z równowagi a on jakoś sie trzyma. zgadzam się podobno jest jakaś sprawa z jego kolanem po tym feralnym upadku, jego fizjoterapeuta wspominał o tym w Bormio po slalomie w wywiadzie z austriackim dziennikarzem Pariaskiem Bodego kolanko szmercen,szmercen:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Co ciekawe dzisiejszy zwycięzca poza startami w konkurencjach szybkosciowych startuje jeszcze w amatorskich zawodach na motocrossie :eek: i ma jeszcze inne ciekwe sporty ogólnie zauważyłem że adrenaliny mu nie brak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2009 Kroell wygrał w Kitzbuehel ze złamana ręką "Austriacki narciarz Klaus Kroell wygrał w piątek supergigant Pucharu Świata na "swojej" trasie Hahnenkamm mimo... złamanej ręki. 28-letni Kroell, były młodzieżowy mistrz świata w zjeździe i supergigancie, nie spełniał pokładanych w nim nadziei jako senior, aż wreszcie stanął na podium PŚ na "streifie" w Kitzbuehel, wygrywając supergigant w czasie 1.12,78, o 0,22 s przed Norwegiem Akselem Lundem Svindalem. Trzeci był Szwajcar Ambrosi Hoffmann. Kroell zasygnalizował swe możliwości, gdy w grudniu ubiegłego roku był drugi w zjeździe w Bormio. Jego wygrana w Kitzbuehel jest tym bardziej imponująca, bo wystartował ze złamaną podczas kraksy w Wengen w ubiegłym tygodniu prawą ręką. - To niewiarygodne, ale jechałem bez stresu. Czułem się dobrze na treningu. Supergigant nie jest moją najmocniejszą konkurencją. Nie spodziewałem się, że pojadę tak perfekcyjnie w dolnej części trasy - powiedział dziennikarzom Kroell. Jego zwycięstwo przyszło też w odpowiednim czasie, bowiem już od dwóch lat żaden Austriak nie wygrał w Kitzbuehel. Słynny rodak Kroella, Hermann Maier pięciokrotny zwycięzca supergiganta w Kitzbuehel w minionych latach, był w piątek 12., jako drugi z Austriaków." za SportoweFakty.pl Twardziel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 24 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2009 (edytowane) Zjazd Zaczęło się - piękna pogoda, zmrożona trasa - Action Station - Gooo! TJ nie utrzymał skoku, ale jest cały. Jednak śmigło leci po niego. Jakiś nowy komentator - fajnie gada na razie. Gruber nie zmieścił się na trasie. Kucera słabo. Wygląda, że Fisher założył niezły czas - prowadzi na razie. Hermann pięknie jechał - zakończył wspaniałym skokiem - jest pierwszy!!! Ambroży mocno ryzykuje - jest trzeci. Innerhofer obrał inny tor jazdy - skutecznie - ma przewagę - 0,51 s na Hermannem - jest pierwszy!!! Buechel - stary mistrz walczył 111km/h na płaskim, ale nie dał rady. Jerman drugi! Svindal słabo. Defago miał przewagę u góry i utrzymał ją -0.52 s przewagi - pierwszy! Michael W walczył, ale na końcu zrobił błąd - drugi! Bode walczył, ale jest trzeci. Wczorajszy zwycięzca Kroell pojechał dzisiaj na razie na trzeci plac. Jeszcze Cuche - dobrze jechał - jest czwarty! Janka - nie. Poisson uratował honor Francji - jest ósmy. Ivica - nie. Raich - 11. dobrze jechał, na końcu stracił. Zurbriggen dobrze - 15 z nadziejami na slalom; znowu się obnaży z radości przed jakąś staruszką Zaczynają się "sypać" na bandach. Włoch Stefan Thanei doprowadził do wrzenia włoskich komentatorów - jest ósmy - brawo! Wyniki live Uff! dużo emocji było. Edytowane 24 Styczeń 2009 przez Bończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 24 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2009 Bardzo fajnie choć na początku sie dłużyło ale emocji naprawde sporo. Wsumie do tego co dodał Rafał trzeba tylko podkreslić że dziś Benek jest wyżej niż Svindal w zjezdzie brawo ! Lanning ma zerwane wiązadło krzyżowe i ogólne potłuczenia. Czegoś tu nie rozumiem jak to jest... dzisiejszy zjazd był punktowany normalnie a dodatkowo pierwsza 30 jutro jedzie slalom do kombinacji ? Na jutro na stronie FISu zaplanowana jest kombinacja i SL ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 24 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2009 Tak, ten zjazd jest częścią klasycznej kombinacji - jutra jej druga część slalom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi